keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Iltapalamuffinssit

Voivottelin naapurille auringonkukansiemenongelmaani (tarina sisältää yo-juhlat ja italialaisen buffan), jolloin hän vinkkasi tehneensä lapsille iltapalaksi muffinsseja, joihin siemeniä käytettiin. Löysin ohjeen täältä, mutta sormeilin sitä hitusen terveellisemmäksi. Olin varautunut tarjoamaan muffinssit viikunahillon kera, mutta näytti maistuvan pikkuneidille tuoreeltaan ihan sellaisenaan.



AURINGONKUKANSIEMENMUFFINSSIT
(noin 9 kpl)
2 dl vehnäleseitä
1/2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl rypsiöljyä
1/2 dl intiaanisokeria
1/2 dl siirappia
1 1/2 dl maitoa tai kermaviiliä
1 kananmuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet yhdessä kulhossa ja muut aineet toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet toisten joukkoon ja sekoita taikina nopeasti turhaa vaivaamatta. Täytä silikoniset muffinssivuoat, koristele auringonkukansiemenillä  ja paista uunin keskitasolla noin 15 min.


Kun lapsi oli saatu nukkumaan, työ- ja hoitokassit pakattua ja pyykkikone tyhjennetty, eräs äiti hiipi takaisin keittiöön, haudutti teetä ja herkutteli (monta) muffinssia sen viikunahillon kera. Tämä setti sopisi erityisen hyvin viikonlopun herkkuaamiaiseen ison kahvikupillisen kaveriksi!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Herkullista ja terveellista, hieno kombo. Viikunahillo on aivan ihanaa, Uudessa-Seelannissa anoppi sailoo sita useasti kun heilla on pihalla viikunapuita paljon. Itseltakin kaapista tuota loytyy ja olen herkutellut sita Cheddar juuston kanssa. Nami nami .

    VastaaPoista
  2. Juustotarjottimelle minäkin tuon hillon ostin, mutta sopii kyllä moneen. Oih, saadakin auringon kypsentämiä viikunoita suoraan puusta kaupan mauttomien sijaan! T:nimim. viikunavarkaissa Italiassa...

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig