sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Lusikkaleivät

Innostuin Puutarhapörriäisen lusikkaleipäpostauksesta niin, että kiirastorstain kiireissä piti vielä ryhtyä pyörittämään pikkuleipiä! Ohje löytyi Maku-lehdestä 2/08. Väliin laitoin itse tehtyä lemon curdia. Maistui herkulliselta, mutta täyttö oli hankalahkoa. Lusikkaleivän puolikkaat eivät meinanneet pysyä samettisen pehmeän sitruunatahnan päällä. Joten isommalle joukolle täytettäessä suosittelen käyttämään huomattavasti kiinteämpää kaupan lemon curdia tai hilloa.

LUSIKKALEIVÄT
noin 40 kpl

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Väliin
kiinteää lemon curdia tai vadelmahilloa
Pinnalle
tomusokeria

Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä.
Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Tupsuta päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti