keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Metsien kultaa

Metsien kultaa, ja vieläpä kotiovelle kannettuna!
Löysin kirppikseltä kaverille hienoja vanhoja perunalaatikoita 5€ kappalehintaan ja löytöpalkaksi saimme ihania kantarelleja. Niistä piti tietenkin tehdä jokasyksyinen perinneruoka, sienikeitto Koskenlaskija-juustolla höystettynä. Keiton kanssa herkuteltiin paahdettua leipää ja Aurajuusto-rosmariini levitettä. Keiton ohje on aikoinaan ollut Koskenlaskija-paketin kyljessä, tässä taitaa olla pienin muutoksin.
SIENIKEITTO
1/2 l sieniä
1 sipuli
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
8-10 dl kana/kasvislientä
1/2 - 1 pkt Koskenlaskijaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl  hienonnettua persiljaa

Paloittele sienet ja sipulit hienoksi. Paista ne voissa. Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää valmis kana/kasvisliemi. Kuumenna sekoittaen, kunnes keitto sakenee. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Lisää kuutioitu juusto, sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta ja lisää pinnalle persiljaa.

AURA-ROSMARIINI LEVITE
aurajuustoa
ranskankermaa
rosmariinia
ripaus mustapippuria

Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi. Mittasuhteet oman maun mukaan. Nautiskele paahdetun leivän päällä. Isommalle porukalle paahda leivät uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti