keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Rahka-omenapiirakka

Happamista syysomenista tehtyjä omenaherkkuja on ihana nautiskella iltateellä sateen ropistessa ikkunaan. Erityisen ihanaa on, kun saa polttaa kynttilöitä ja käpertyä puusohvalle viltin alle, villasukat jalassa. 
Alla oleva resepti on muokattu viime torstain Hesarissa olleesta Arla-Ingmanin mainoksesta. 

RAHKA-OMENAPIIRAKKA
Pohja:
100 g margariinia / voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4-6 omenaa
kanelia
1 prk rahkaa (maustettua tai maustamatonta) 
1 dl kuohukermaa (käytin vaniljakastiketta)
2 rkl sokeria
1 muna

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauhoseos. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Lado kuoritut ja viipaloidut omenat taikinapohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia.
Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Kuulostaa herkulliselta, tätäkin vois kokeilla! Omenat pitäis vaan hakea torilta, meidän puu teki vaan yhden omenan, ja se on nautiskeltava muuten ;D

    Terkuin Anna

    VastaaPoista
  2. Ei meilläkään riittänyt kuin muutamaan leivonnaiseen. Onneksi mökiltä saatiin lisää. Sielläkin vielä nuori puu, isäntä töytäisi puuta ajaessaan nurmea ja kaikki omput putosivat maahan:D Hyvä syy leipoa lisää, tais tehdä tarkoituksella...

    Alkuperäisessä ohjeessa oli 2 prk rahkaa, mutta yhdelläkin normikokoinen piirakkavuoka täyttyi piripintaan. Mulla sattui olemaan vaniljarahkaa, taittoi hapokasta omenaa kivasti.

    VastaaPoista
  3. Hei, piti kokeilla tata ja sitten sita rahkaa ei takalaisesta kaupasta meinannut loytya joten kokeilin suklaa, puolukka crumble juttua johon olit laittanut reseptin. Sattuipa niin etta laitoin dl sijaan sen kupin ja hupiskeikkaa oli sitten jauhoo ja kauralastuja pikkasen liikaa. No ens kerralla tarkempi mittaus. Kiitos resepteista, kokeilen aina mielellani.

    VastaaPoista
  4. Hupskeikkaa tosiaan! On varmasti ollut hieman kuivahkoa... Harmi että tossa kohtaa mitat meni sekaisin, suklaan suhteen ei niin olisi haitannut:)

    Omenapiirakkaan voi käyttää mitä tahansa ranskankerma-kermaviilihässäkkää tms., mutta tietenkään efekti ei ole ihan sama kuin rahkan kanssa. Nämä on näitä sarjassamme "happamat leivonnaiset itärajan tuntumasta", joita ei aina kotimaasta länteen oikeen osata arvostaa.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig