torstai 13. lokakuuta 2011

Ruis-puolukka-kinuskikääretorttu

Ulkonäkö ei ole kaksinen, mutta täyteen maku oli kyllä kohdillaan.
RUIS-PUOLUKKA-KINUSKIKÄÄRETORTTU
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2 dl kinuskikastiketta
1 dl maitorahkaa
noin 1 dl puolukkasurvosta tai hilloa
(sokeria)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään ruisjauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos vaahtoon. Sekoita.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
Aseta pöydälle leivinpaperiarkki ja ripottele sille sokeria. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi varovasti (sivele leivinpaperin pintaa kylmään veteen kastetulla talouspaperilla, niin saat paperin pois helpommin). Anna jäähtyä. 
Valmista täyte: vatkaa vaniljavaahto kovasti vaahdoksi, lisää kinuskikastike, sekoita tasaiseksi. Lisää puolukkasurvos ja rahka, sekoita. Makeuta tarvittaessa sokerilla (itse käytin kotitekoista puolukkahilloa enkä lisännyt sokeria).
Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri rullalle pitkältä sivulta. Kääräise torttu leivinpaperiin, käännä tortun saumapuoli alaspäin ja laita hetkeksi viileään vetäytymään. 
SHARE:

6 kommenttia

  1. Suomen maatalousmuseo Sarassa on meneillään kaltaisillesi jouhopeukaloille suunnattu kilpailu! Museolle etsitään nimikkoleivonnaista, jotain mikä maistuisi makeasti maaseudulle. Lähde ihmeessä mukaan kisaan! Lisätietoja: www.sarka.fi --> Ajankohtaista

    VastaaPoista
  2. Kiitti reseptistä, tätä pitää testata! Ja alemman postauksen jakkara on hieno löytö. :)

    VastaaPoista
  3. Kääretorttua tulee leivottua ihan liian harvoin, vaikka se on tosi nopea ja yleensä maistuu ihan kaikille. Ja täytteitä voi vaihdella mielin määrin.

    Jakkara on ollut kovassa käytössä, innostuin jopa siivoamaan yläkaappeja! Siis kyllähän riittävän korkeita tuoleja olisi ollut tuossa ruokapöydän ääressä, mutta kun se on vaan niin kova homma siirtää niitä köökin puolelle...;)

    VastaaPoista
  4. Taas resepti, jota on kokeiltava! Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Tämä se vasta hyvää oli! Meitä oli 12 henkeä ja joukossa yksi maanviljelijän vaimo, jolta vuosi sitten saamani ruisjauhon loput juuri riittivät tähän. Kevyehkö herkku ja kiva kombinaatio puolukkaa-vaniljaa-rahkaa-kinuskia.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig