maanantai 23. tammikuuta 2012

Päärynämuffinssit

Viikonlopun herkkuaamiaiselle tehtiin helppoja ja meheviä päärynämuffinsseja. Näihin voi käyttää joko säilykepäärynöitä tai tuoreita (mieluiten ylikypsiksi muhineita, jotka muuten saattaisivät päätyä roskiin). 
Vierasversioon olisin lisännyt valkosuklaata joko taikinaan tai kuorrutteena. Aamiaisella muffinssit nautittiin kuitenkin ihan naturel.
PÄÄRYNÄMUFFINSSIT
10-12 kpl
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
1/2 dl öljyä
1 dl maustamatonta jogurttia
1 1/2 dl päärynäkuutioita


1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
2. Sekoita toisessa astiassa muna, öljy ja maustamaton jogurtti.
3. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi päärynäkuutiot ja sekoita tasaiseksi.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Kiitos taas helpolta ja herkulliselta kuulostavalta reseptiltä! Täytyypä skriivailla ylös ja testata joku päivä. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat siitä mukavia, että säilyttävät hyvin mehevyytensä. Ei siis ole pakko syödä kaikkia keralla kuivahtamisen pelossa:) Mukavaa viikkoa myös sinne!

    VastaaPoista
  3. Tein suunnilleen tällä ohjeella ja paistoin kakkuvuoassa. Hyviä tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun laitoit viestiä, kiitos! Olinkin jo unohtanut koko ohjeen, taidankin käyttää nuo hedelmäkorissa ruskistuvat päärynät piirakkaan:)

      Poista