perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kevättä kasvihuoneessa

Yöt ovat olleet hurjan kylmiä, mutta aurinko jaksaa jo lämmittää kasvihuoneen päiväsaikaan ihanan lämpimäksi. Kahvia siellä on juotu lähes päivittäin, mutta nyt pääsin upottamaan sormetkin multaan, kun ruukutin sipulikukkia. Samalla kävin läpi vanhat siemenpussit ja kirjoittelin täydennyslistaa. En ole vielä oikein päässyt tuohon esikasvatuksen makuun, joten suurimman osan siemenistä kylvän suoraan kasvupaikalle. Ja muut ostetaan sitten taimina.
Jos ummistaa silmänsä kasvihuoneen ikkunoita vasten painautuneesta lumesta, voi kuvitella kevään jo saapuneen. Ilmassa on ihanaa odotusta!
SHARE:

23 kommenttia

  1. OOOOh....ihanaa...
    Mulla ei ole kasvihuonetta, mutta keväällä on, sellainen pieni ensin.Arvaappa siis odotanko lumien sulamista!!

    Narsisseja ostin ja laitoin kylmään autotalliin, eilen nostin yhden purkin illalla keittiöön ja kas;nyt ne ovat kukassa! Nopeeta toimintaa näin lämpimässä :)

    Täytyykin lähtä ruukkukaupoille, yrtit on itäneet ja kaipaavat saviruukkua, selvästikin!

    Kaunista viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin kasvihuoneella vasta eka kevät, kun saatiin se pystyyn heinäkuun lopussa. On se vaan niin ihana lisä pihaan ja tähän kevään odotukseen. Mukavaa ja narsissien täyttämää viikonloppua myös sinne!:)

      Poista
  2. Mä haluan oman kasvihuoneen!!! Sulla on kaikki siellä vielä niin siistiä ja kauniissa järjestyksessä... Silmä lepää! Josta tuli mieleen, että mun esikasvatukset ei lähde käyntiin, jos mä en kohta tee jotain muutakin kuin vain haaveile... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, täälläkin ollaan keskitytty tuohon haaveilupuoleen:) Pitää nyt sanoa (ennenkuin tosiviljelijät vetävät kahvit väärään kurkkuun tästä kasvihuonesisustamisesta), että kasvihuone hankittiin meillä myös oleskeluun. Mutta kyllä sieltä kesällä kasvejakin löytyy:)

      Poista
    2. Eli ihan parasta! Mäkin haluaisin sen kokoisen kasvihuoneen, että sinne mahtuisi kasvien lisäksi myös pieni pöytä & tuolit. Mitä monikäyttöisempi, sen parempi. :) Mulla olisi suunnitelmiakin ja jopa mies on innostunut kasvihuoneen rakentamisesta, mutta muut remontit tulee ensin, joten en taida saada vielä tänä kesänä kasvihuonetta.. :/

      Poista
  3. Ihanaa ihanaa ihanaa ! mullakaan ei kasvihuonetta oo, mutta jos ois , niin se näyttäs just tollaselta.
    Ihanaa viikonloppua sullekin :)

    VastaaPoista
  4. Oi miten kaunis kasvihuone! Ja ihana on koko blogisi, tänne tänä aamuna puolivahingossa tupsahdin. :) Tulen toistekin kylään, aivan varmasti.

    VastaaPoista
  5. Kaunis kasvihuone! Melkein tunnen auringon lämmittämän tilan tuoksun nenässäni... kyllä tuolla kelpaa kahvit juoda...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on jo melkein yhdet päiväunetkin otettu:) Onneksi pikkuneiti tuli vaatimaan välipalaa, niin äiti joutui jättämään "puutarhasuunnitelmat" kesken...

      Poista
  6. En muista mistä pomppasin tänne, mutta onneksi pomppasin - niin kivalta näyttää. :)

    Meillä ei pikkuruisella pihallamme ole kasvihuonetta ja talon yhteydessä oleva viherhuonekin muunnettiin sisäkuistiksi (tai tuttavallisemmin kahvihuoneeksi), mutta sinne olen ajatellut kuitenkin kylvää muutamiin ruukkuihin jotain pientä. Tiedän jo nyt, että tulee kiire (olen aina näiden kanssa viime tingassa), mutta suunnitelmat on ainakin jo valmiina... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa Anna!

      Haaveilin aluksi lasitetusta terassista, mutta se oli hieman hankala toteuttaa ja niiiiiiin kallis, että päädyimme kasvi/kahvihuoneeseen. Enkä ole katunut. Tosin kiire tulee täälläkin, kun suunnitelmatkin ovat vielä pahasti kesken. Lisää siis aurinkoisia päiviä ja kahvittelua kasvihuoneessa, ehkä se siitä:)

      Poista
  7. Miten ihana kasvihuone - ja miten ihastuttava blogi! Palaan toistekin, sillä tämä tallentui suosikkeihin. Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit tänne Simm, lämpimästi tervetuloa jatkossakin! Ja mukavaa viikonloppua myös sinulle:)

      Poista
  8. Hui mikä hurmaava blogi sinulla täällä...Heti hyppäsin lukijaksi :)

    VastaaPoista
  9. Voi että, miten kaunista!! Minä katselin ruokakaupasta narsisseja eikä vielä ollut. Huomenna menen ja laitan kevätkuntoon koko lasitalon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on taas kasvari vaihteeksi lumen peitossa, mutta kyllä se tästä, pienin askelin:)

      Poista
  10. Sulla jo sipulikukat kasvihuoneessa, mulla vasta keittiön ikkunalla. Ehkä kuitenkin jo pian koittaa aika laittaa niitä pihamaallekin, koriin, jota voi sitten helposti kuljettaa myös kasvihuoneeseen tai nostaa yöksi sisälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulkulaisia nämäkin vielä ovat, kahvihetkiä piristämässä:)

      Poista
  11. Ihanat kuvat ja niin kevaiset!
    Paasen vasta huhtikuussa laittamaan jotain kivaa parvekkeelle, ainakin sipulit multaan heti kun palailen taalta Miamista.

    Mukavaa sunnuntaita!
    Tibs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kevät Miamissa, ei sekään nyt niin paha nakki olisi;) Ihanaa viikonloppua sinne!

      Poista

Blog Design Created by pipdig