torstai 19. huhtikuuta 2012

Mehevät pikkupullat

Arvontakaffeilla herkuteltiin mehevillä pikkupullilla, alla ohje niille. Rahkaleivonnaisia voi syödä muulloinkin kuin pääsiäisenä, yllättävää kyllä:) Sopisivat hyvin vaikkapa vappusiman kera nautittaviksi.
MEHEVÄT PIKKUPULLAT
2 1/2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Voiteluun:
1 kananmuna
Täyte:
1/2 prk valkosuklaa-lime rahkaa
1/2 prk aprikoosia
1-2 rkl sokeria
1 muna (mitä voitelusta jäi yli)

Lämmitä maito +42 asteiseksi (hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi). Lisää sokeri, suola ja kardemummaa. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää seokseen. Lisää jauhoja, sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja pehmeä margariini taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja tee siitä tanko. Paloittele tangosta sopivan kokoisia paloja ja pyörittele niistä pieniä pullia. Anna pullien kohota liinan alla noin 20 min. 

Painele pullien keskelle syvennys jauhotetun lasin pohjalla. Voitele pullat munalla. 

Valmista täyte: pilko aprikoosit. Sekoita rahka, aprikoosit ja sokeri yhteen. Lisää voitelusta jäänyt muna. Lisää syvennykseen täytettä. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

* koska kananmunat ovat olleet kortilla, voitelin pullat ennen täytteen laittoa. Näin sain ainokaisen munani riittämään vielä täytteeseenkin. 

11 kommenttia:

  1. Olipa niin herkullisen näköisiä pullia, että piti ihan tulostaa ohje niihin, Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Niiiiiin herkullisen näköinen ohje! Täytyypä taas miettiä miten toteuttaisi maidottoman version...mitenköhän onnistuisi pullataikina vaikka riisimaitoon??? Täytyy kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole kokeillut riisimaitoa, joten ei ole kokemuksia siitä. Tekisin pullataikinan veteen. Esim. sämpylätaikinassa en kyllä huomaa eroa, onko tehty veteen vai maitoon. Toivottavasti kokeilut onnistuu!:)

      Poista
  3. Oi, rahkapullat on niiiiin hyviä....

    -Tuija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Ja ihan liian harvoin tulee tehtyä.

      Poista
  4. Nammmm! :) Meillä taidetaankin syödä huomenna rahkapullia! Kiitos ohjeesta ♥

    VastaaPoista
  5. Siitä on liian kauan, kun viimeksi olen rahkapullia syönyt. Täytyy laittaa ohje heti muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli vähän sama ongelma. Onneksi pääsiäisenä jäi kaikenlaisia purkinjämiä, niin pääsi leipomaan näitä:)

      Poista
  6. Kyllä tuli hyviä pullia, kiitos toimivasta ja herkullisesta ohjeesta :)

    VastaaPoista