lauantai 16. kesäkuuta 2012

Mitä kuuluu kylvöksille?

Toukokuussa oltiin kylvöpuuhissa, nyt on jo päästy nauttimaan varhaissadosta (yrtit, salaatit, retiisit).
Etualan laatikossa kasvaa pensasmustikkaa, takana viheriö Timo-peruna.
Salaattilaatikon muovikaaret ovat vielä paikoilla hallaharson varalta.

 Toisessa päässä kylvöksiä laatikoissa kasvaa kesäkurpitsaa, ruohosipulia, minttua, timjamia ja lipstikkaa.
Taempana näkyy uusi mansikkapenkki, tyttären kesäkukkalaatikko ja perunalaatikossa tämän kesän kokeilu: ananasmansikka.
Kasvihuoneen takana on pari avomaakurkkua ja raparperia, säleikköä vasten on nousemassa tuoksuherneitä.
Kasvihuoneessa suklaaminttu rehottaa tomaattien kyljessä.
Nyt toivotaan sopivassa suhteessa sateita ja aurinkoa, malttamattomana jo odottelen uusia perunoita ja mansikoiden kypsymistä!
SHARE:

37 kommenttia

  1. Hienoja kylvöksiä. Toivon niille sopivasti aurinkoa ja kosteutta :)

    Aurinkoista lauantaita Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eilen sunnuntaina ainakin saatiin kosteutta, ihan koko päivän!:)

      Poista
  2. Vautsi, tässä hieman tavoitetta meikäläiselle :) Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nollasta lähdettiin, oli savikasa ja rikkaruohoja. Ja sen jälkeen aika monta pieleen mennyttä istustusta:) Mutta pikku hiljaa... Seuraavaksi etupihan kimppuun!

      Poista
  3. Ihana puutarha sinulla, ja niin monenmoista kasvamassa.
    Oikein ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Onpas sortteja, ihan mahtavaa! Omakotitalokuumehan tässä (taas) nostaa päätään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota ämpäri mukaan kun tulette, niin kaivetaan sulle sitä sun tätä:)

      Poista
  5. Mikä hyötytarha sulla onkaan! Niin siisti! hitsi sää oot puutarhuri !
    mie laitoin vasta tillit purkkiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä intoa on enemmän kuin taitoa:D Mutta onhan se aika ihanaa hakea aamupalaleivälle salaatit yökkärissä:)

      Poista
  6. Voi että, on kyllä niin siisti ja järjestelmällinen puutarha sinulla! Meidän pikkuruiselle tontille ei mahtuisi, mutta jotain pientä sentään. Toivottavasti joku päivä vielä pääsemme asumaan jonnekin, mihin voisin laittaa huikean kasvimaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Kuvakulmat taitavat hieman vääristää, sillä oikeasti hyötypuutarhamme ei ole kovin iso. Jokainen nurkkaus on vain käytetty hyödyksi:)

      Poista
  7. Siistiä ja kaunista! Mitä on tuo kivi tuossa laatikoiden ympärillä? Miten iso piha teillä on? T. Kateellinen laiskamato. Kiitos inspiroivista kuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain sepeliähän tuo on... Yritin etsiä vanhaa laskua, jossa olisi ollut tarkemmat tiedot, mutta täällä on ollut näköjään hieman huolimaton sihteeri töissä:) Pihamme on alle 1300m2, josta avoin etupiha ja suuri ajoliuska vievät leijonan osan. Itse olisin mieluusti asettanut talon tontille toisin. Nyt tuolla oleskelu/hyötypuutarhapuolella tulee naapurien rajat vastaan. Ja suunnitelmissa oli vielä vaikka mitä!:)

      Poista
  8. Oivoi miten hieno hyötypuutarha sulla! Mulla on tänä vuonna vähän heikoilla kantimilla tuo hyötypuoli. Pari uutta viljelylaatikkoa on tilauksessa, mut tätä menoa ne valmistuu ehkä joskus ens vuonna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin luvattiin pari laatikkoa toiselle puolelle pihaa, syksyksi! Mä olen jotenkin parempi näiden kasvien kanssa, perennapenkeissä olis vielä paljon opettelemista ja petraamista. Pitäisikin päästä sulle oppiin!:)

      Poista
  9. Kyllä on ihanaa saada hyötykasvit kasvamaan noin! Todella kaunis kokonaisuus!
    Voi kun olisi tuollaista silmää ja taitoa toteuttaa viljelyksiä omallekin pihalle... Haleja ja lauantaitunnelmia sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Olemme rakentaneet hyötypuutarhaa laatikko kerrallaan, siksi kaikki ovat hieman eri paria eikä niin loogisesti aseteltu. Mutta se sopiikin täydellisesti meidän tyyliimme:D

      Poista
  10. Kyllä oletkin ollut ahkera. Meillä olis pihaa vaikka kuinka paljon, mutta enpä ole saanut aikaseksi alkaa kylvöpuuhiin. No, ehkä vielä joskus. Voishan sitä aloittaa vaikka laittamalla vähän perunoita maahan. Toivotaan hyvää satoa puutarhastasi ja tietysti aurinkoisia päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin menen näillä varmoilla lajeilla: perunaa, kesäkurpitsaa yms. Tulee sitä toki aina jotakin uuttakin kokeiltua, mutta olen vähän laiskanpuoleinen, niin suosin tällaisia itse itsestään huolta pitäviä lajeja. Mutta laita ihmeessä perunaa tulemaan, on ne vaan niin ihania nostaa omasta maasta!

      Poista
  11. Ihana keittiötarha sinulla, ja niin paljon erilaisia herkkuja tulossa. Minä kylvin viimeisen laatikon asukit vasta tänään, kaksi muuta sensijaan jo vihertää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin odottaa vielä siemenpusseja, mutta pitänee säästää ne ensi vuoteen, kun en tiedä mihin ne törkkäisin:) Satoisaa kesää!

      Poista
  12. Voi, mikä uskomaton hedelmä-, marja- ja vihannestarha teillä onkaan! <3 On kyllä niin kaunis ja hyvin hoidettu, tuollaisen kun saisi itsellekin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Meillä on mökillä niin paljon marjapuskia, että tänne laitoimme vain "syöntipuskia". En ole oikein säilöjäihmisiä, sato pyritään käyttämään tuoreeltaan. Aina tekisi kyllä mieli laajentaa ja lisätä, mutta onneksi tila alkaa loppua kesken:)

      Poista
  13. Hi,
    I have just found your beautiful blog and am your newest follower now. Your pics are gorgeous. You have a huge garden, so lovely. I am looking forward to seeing your future postings. Have a great Sunday...Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Heidi and thanks for stopping by! Our garden isn´t actually that huge, I think it just looks bigger because of the angle of view. Have a great week, I´ll come visit you asap!

      Poista
  14. Sulla on kyllä kauneimmista kaunein kasvimaa-alue! Mäkin haluan tollasen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kati! Mä olen kyllä parempi näiden rehujen kuin kukkien kanssa, perennapenkeissä olisi vielä aika paljon petrattavaa:)

      Poista
  15. Wau teidän upeaa puutarhaa. Teillähän on siellä vaikka mitä kasvamassa! Ei voi muuta kuin ihailla tuota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Nollasta on lähdetty, mutta pikku hiljaa ollaan saatu muokattua pihaa mieleiseksi. Kasvimaa-alue on meidän oleskelupihan yhteydessä, joten parempi pitää siistinä:)

      Poista
  16. Tähän minä en pysty! Pidin isoa kasvimaata noin 15 vuotta ja sitten kypsyin. Istutin tilalle hedelmäpuutarhan. Tosin kaipaan kasvihuonetta, että voisin itse kasvattaa tomaattini.

    Näyttää kauniilta ja hyödylliseltä!

    VastaaPoista
  17. Tuolla jo Ritulle vastasinkin, että tänne pääsee vain sellaisia itse itsestään huolta pitäviä kasveja. Tykkään kovasti puutarhahommista, mutta olen kuitenkin vähän laiskan puoleinen. Satoa sen sijaan kerään mielelläni!:)

    VastaaPoista
  18. Aivan mielettömän upea piha.

    VastaaPoista
  19. Mä en kestä!! Teidän piha on ihan täydellinen, oikea keidas. Mutta oot kyllä nähnyt vaivaakin sen eteen. Nyt saat jo alkaa nauttia niistä tuotoksista... Meidän onneton kasvimaa sai kasvatettavaa niin myöhään, että on pääväriltään vielä ruskea... Voi kun saisin jostain tuollaisen viherpeukalon kuin sulla. Saako niitä ostettua jostain? :P

    VastaaPoista
  20. Oi, kuinka näyttääkin kauniilta ja niin siistiltä tuo teidän piha! Ihan pikkasen olen kade, kun oma on sellainen villi ja rönsyilevä, enimmäkseen vielä rikkaruohoista... :)

    VastaaPoista
  21. Täällä se yksi haaveiden täyttymys on!:) Ihana kasvihuone, ihanan näköistä muutenkin. Onnellinen sun puolesta kun tuollaisen omistat! Toivottavasti projektini etenee ja minullakin pian tuollainen. :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig