maanantai 25. helmikuuta 2013

Juhlahumua, huutoa ja kyyneleitä

Viikonloppu oli tehty juhlahumusta (ristiäiset), huudosta (pikkumies) ja kyyneleistä (ainakin minä ja mummo). Pienokaisen herkkä ensijuhla sujui hienosti: papin puhe sai kyyneleet silmiin, ruoka onnistui ja sitä oli riittävästi, pikkumies sai ihanilta vierailta huippulahjoja. Itse juhlan ja keittiön välillä en paljoa kuvaamaan ehtinyt, mutta tässä muutama tunnelmakuva ennen ja jälkeen juhlan.


Kastemaljan olen saanut kummeiltani kastelahjaksi. Sen hopeareunaan on kaiverrettu maljassa kastettujen nimet.
Tarjoilimme juhlassa kermaista lohikeittoa sekä itse tehtyä ruisleipää, maalaisleipää ja näkkäriä. Kahvipöydässä komeili kirpsakka Key Lime Pie ja tuhti pähkinä-suklaakakku. Kaikki tarjoilut (ruis- ja maalaisleipää lukuunottamatta) oli helppo toteuttaa gluteenittomina. 

Kastemekko on 1800-luvun loppupuolelta, mieheni suvusta. On ihanaa päästä osaksi perinteiden ketjua.
 Ristiäisaamun sanomalehdessä ollut kasteilmoitus pääsi kehyksiin ja juhlapöytään.

Erityisen tyytyväinen olin kukkasiin. Tilasin luottofloristilta asetelmia kirkkaisiin mariskooleihin. Halusin keväiset asetelmat, joihin esitin väritoiveita (limeä, vihreää, valkoista ja ripaus keltaista), kukkatoiveita (mm. syreeni, lumipalloheisi, neilikka) sekä kerroin myös millaisia kukkia en näihin asetelmiin halunnut (gerberaa, ruusua). Olin onnesta soikeana kun hain kukat juhlapäivän aamuna, niin kauniit ne olivat!
 Yksittäisistä kukista tein miniasetelmia tuikkulyhtyihin takan reunalle, vessaan, peilin kulmalle.
Kummitäti toi pikkumiehelle Amerikan tuliaisina reteät Converset. Minulla sattuu olemaan kaapissa aivan samanlaiset, näitä tullaan niin käyttämään samaan aikaan!
Lämmin kiitos vielä vieraille, kun jaoitte tämän tärkeän juhlapäivän kanssamme <3
SHARE:

19 kommenttia

  1. Aivan uskomattoman ihanat nuo kimput ja kokonaisuudessaan upeita kuvia! <3 Ihana kastemekko ja -malja historioineen. Varmasti ikimuistoiset ensijuhlat. Onnea nimestä! <3

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä! Ihanat kukkapuskat! Ja noi tennarit! Niin söpöt että vitriiniin käytön jälkeen :))
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia ja tunnelmia, ja upeat kukat, kerta kaikkiaan. Harmittaa joskus isosti, kun tilatut kukat eivät ole olleet mieleisiä. Suunnittelen täällä sidontakurssille menoa.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut ihanista ristiäisistä ja nimestä!
    Nuo kimput on todella hurmaavia!

    Aurinkoa viikkoon!

    VastaaPoista
  5. Ihastuttavat keväiset kukka-asetelmat ja kaunis kastemekko. Onnea nimetylle!

    VastaaPoista
  6. Ihastuttavat kukka-asetelmat ja tunnelmakuvat. Kastemekkokin on tosi kaunis.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanat nuo kukat! Ja tuo kastemalja. perinteitä täynnä. Ihanat ristiäiset teillä. Onnea juhlasta-

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköistä ja niin kauniit kukat, kastemalja ja-mekko! Mullakin on tietysti ristiäiset jo mielessä, vaikka vauva onkin masussa vielä :) Haaveilen ristiäisistä tietysti omenankukkien aikaan, olisi aika juhlallista, jos kymmenet omenapuut kukkisivat puutarhassa <3 Touko-kesäkuun vaihteessa saattaisi olla jo niin lämmintä, että voisi pitää puutarhajuhlatkin :)

    VastaaPoista
  9. Ooh, upeat kukat! Mainio idea käyttää Mariskooleja noinkin!

    Ristiäiset ovat ihania, mutta aika kivaa on myös, kun ne ovat ohi =) Nyt voit sitten huokaista!

    VastaaPoista
  10. Oi miten on kaunista! Oli varmasti ihanat juhlat :)

    VastaaPoista
  11. kaunis juhla ! Ihana kun noin hieno kastemekko jatkaa suvussa !

    VastaaPoista
  12. Hurmaavat kuvat, joista aistii juhlan tunnelman!

    Minä ostin vuosi sitten kummipojalleni siniset Reinot, kun hän valitti, että mummilassa (iso, vanha maalaistalo) on kylmät lattiat.

    Lumoavaa viikkoa kauniiden muistojen hellimänä!

    VastaaPoista
  13. IHanat kukat, jokaisella pitäisi olla oma luottofloristi! (omani kaikkosi paikkakunnalta, eikä uutta ole löytynyt)

    Kauniita kuvia, onnea nimelle! :)

    VastaaPoista
  14. Todella kauniita kuvia! Juhlanne oli varmasti ikimuistoinen :)

    VastaaPoista
  15. Aivan ihania kukkia ja kimppuja. Erityisesti pisti silmään nuo ihanat ja herkät jouluruusut kimpussa. Minun suosikkejani:).

    VastaaPoista
  16. Aivan ihanat perinteet ja kauniit kukat.

    VastaaPoista
  17. Onpa onnistuneet kukat. Näissä on vielä sitä jotain, kun ne on tehty omiin kippoihin ja kuppoihin. Kasvivalinnat on tosi onnistuneet ja ihanaa kun ei ole niitä iän ikuisia gerberoita... Mullakin on ollut vähän laiskaa bloggaaminen ja kommentoiminen, kun koulua ja töitä on järkyn paljon. Muistan kyllä hyvin tuon ajan kun oli vaativa ja huutava vauva. Viisi vuotta kotona säilyy kyllä muistoista ihanimpana. Niin se vaan tuli mullekin aika palata töihin ja kouluun :) Nautihan kotihetkistä :)

    VastaaPoista
  18. Tähän oli pakko vielä näin "jälkijunassa" kommentoida, kun ihan mieli herkistyi todella kauniita tunnelmakuvia katsellessa.
    Voin vain kuvitella kuinka suloiset ristiäiset olette saanut viettää.
    Kastemekko on suloistakin suloisempi. Kuinka arvokasta onkaan saada näiden pienten asioiden kautta kokea olevansa osa sukupolvien ketjua.
    Postasin muutama hetki sitten kummityttöni ristiäisistä, joissa pikku neiti puettiin kastemekkoon jonka äitini on serkulleni ommellut 60-luvulla. Mekkoa koristaa nyt jo kolmen sukupolven nimet. Yksinkertaisen kastemekon tunnearvo suurtakin suurempi.

    VastaaPoista
  19. Löysin blogisi vasta. Todella kauniita kuvia! Kukkaset ovat ihanat (ehkäpä lainaan värimaailmaasi itsekin kesällä, kun pääsemme esikoisemme kastejuhlaa viettämään). Perinteiden ketju on mielestäni aivan ihana, tuo kastemekko on kerrassaan suloinen. Meillä kastemekkoasia on ihan avoinna, eikä sillä nyt kiirekään ole vielä. Mutta oman kastemekkoni kangas on niin kellastunut kauluksesta, että en usko sitä enää puhtaaksi saavani. Olenkin suunnitellut, jos vain kerkiän, että tekisin itse yksinkertaisen pellavaisen kastemekon. Ihanaa kevättä!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig