torstai 4. huhtikuuta 2013

Mökkikausi avattu

Pääsimme kuin pääsimmekin viettämään mökkipääsiäistä. Samalla se oli pikkumiehen ensimmäinen mökkimatka. Pyhien aikana selvisi pari asiaa: a) pikkuinen viihtyy mökillä b) pikkuinen ei viihdy autossa. Hieman haastava yhdistelmä.

Ilmat suosivat kuten kai koko maassa. Upeaa auringonpaistetta aamusta iltaan ja öisin kuun loistetta. Sitäkin tuli tuijoteltua. 
Ensimmäiseksi vintin ylisiltä kaivettiin esiin mökin pinnasänky. Siellä se oli ehtinyt odotella muutaman vuoden.
Pääsiästunnelman luomiseksi riitti muutama koriste.
Pyhinä nautiskeltiin pääsiäisen perinneherkkuja (lammasta) ja ei-niin-perinteisiä (munattomia ja maidottomia mokkapaloja). Pari päivää ennen pääsiäistä määrätty imetysdietti rajasi ihanat rahkaleivonnaiset ja pashat pois.
Pikkumiehen kanssa nukuttiin siellä sun täällä. Ja mikäs sitä perintöhuonekalujen ja -pitsien keskellä loikoillessa.
Aamutkin alkoivat kohtuu varhain. Hyvin ehti ihastella nousevaa pääsiäisaurinkoa.
Ja jos kaunis maisema ei vielä täysin herättänyt, niin loputkin unihiekat karisivat huussireissulla raikkaassa säässä!
Neidistä puolestaan on tulossa aikamoinen vauhtihirmu. Järven jäällä hurauteltiin moottorikelkalla niin että äitiä hirvitti.
Parasta oli kuitenkin retki lähisaareen, kun yleensä tänne tullaan veneellä.
 Tai siis kaikkein parasta oli eväiden syönti.
Äitinsä tyttö!
SHARE:

28 kommenttia

  1. teillähän oli ihana pääsiäinen! Pikkumies tyytyväisenä kellii soffalla. Ja tytöllä vauhdin hurmaa.
    Oikein hyvää viikon loppupuolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mummeli kivasta viestistäsi! Ja oikein ihanaa uutta alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Ihana mökki, kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin kaunis ilma, että kaikki näytti ihanan valoisalta ja keväiseltä (lumesta huolimatta!):)

      Poista
  3. Ihania mökkikuvia:) Kyllä pääsiäisenä kelit kyllä suosivat ulkoilijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olisi tilauksessa samanlaiset kelit ihan koko loppukevääksi, niin päästäisiin lumista eroon!

      Poista
  4. Onpas pikkumies kasvanut. Ihanan tunnelmalliset kuvat keväisestä mökkireissusta, eväiden syönti ulkona on aina parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Monta vaatekokoa on jo viety varastoon ja vauvan ensisänky vaidettu isompaan. Upeasti on otettu ikätovereita kasvussa kiinni, vaikka alku oli vähän kuoppaista. Ja omasta kasvusta pidän huolen juurikin näillä eväsretkillä:D

      Poista
  5. Positiivisia tunnelmia! Minä oon jo ihan kyllästynyt tähän junnaavaan kevääseen, lumeen ja pakkasiin. Kesä sais tulla jo.
    Mutta pääsiäisen mökkikuvat on tosi kauniita, vaikka on sitä luntakin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä alkaa itselläkin olla jo mitta täynnä lunta. Ja vielä tuli lisää, kääk! Mutta eihän tuo nyt voi tuohon ikuisesti jäädä, eihän..??

      Poista
  6. Ihania valoisia kuvia ja upeat mökkimaisemat. Kyllä tuollaisessa paikassa kelpaa aikaansa viettää. Kesää odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka mökkeily onnistuu kivasti talvellakin, niin on se vaan niin paljon mukavampaa kesällä. Kesää siis todellakin odotellessa!

      Poista
  7. Ihastuttava mökki ja aurinko!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anni! Ja oli varsin täydellinen mökkikeli: aurinko paistoi tauotta eikä itikan itikkaa missään! Huussissakin sai käydä ihan rauhassa:D

      Poista
  8. Jestas mikä mökki! Ihania kevättalven kuvia :) Tsemppiä imetysdiettiin! Itse olin aikoinaan viisi kuukautta tosi tiukalla imetysdieetillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, tsemppiä tässä todellakin tarvitaan. Nyt on pois maito, munat, soija ja nauta, seuraavaksi lähtenee viljat. Se tulee tekemään tällaiselle leivänpuputtajalle tooosi tiukkaa. Mutta kummasti sitä pystyy venymään, kun on oman lapsen hyvinvointi kyseessä.

      Poista
  9. Tosi ihania pääsiäiskuvia olet ottanut! Mukava kuulla ja nähdä teidän kuulumisia. :) Oletko ehtinyt tai jaksanut neuloa missään välissä? Itse en ole paljon puikkoihin tarttunut, niin kiirettä on pitänyt.

    Voikaa hyvin!

    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mökkikamoja pakatessa siipalle nauroinkin, että eipä tarvitse ottaa kutimia mukaan. Edes sille automatkalle... Taitaa tulla parin vuoden tauko neulomisiin:D Mutta sehän ei silti estä ompelukerhon kokoontumista, vai mitä?;)

      Poista
  10. Voi miten ihanat kuvat!! Mökki on aivan ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonnukka! Rehellisyyden nimissä on sanottava, että yleensä nukumme pikkuisessa "alamökissä" ja appivanhemmat asustelevat täällä päämökin puolella. Mutta näin pikkumiehen ensimmäisen mökkikeikan kunniaksi jäimme tänne juoksevan veden äärelle:)

      Poista
  11. Ihastuttavia kuvia, mökkinne on kaunis ja upeassa ympäristössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija! Ympäristö on ihanan monipuolinen ja mökkipihastakin löytyy rakennus poikineen vähän kaikenlaiseen mökkeilymakuun. Yhdestä löytyy juokseva vesi, toisesta talvieristys, sitten on tietenkin kesäaitta ja rantasauna. Voi valita fiiliksen mukaan kuinka askeettista tai helppoa lomaa haluaa viettää:)

      Poista
  12. Kaunis kevätpostaus. Ja mikä ihana mökki teillä onkaan. Onnellisia hetkiä toivotellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siili! Olen varma, että pikkumies tulee viihtymään mökkimaisemissa mainiosti. Ainakin isosiskonsa on jo löytänyt monet maja- ja piilopaikat, isänsä jalanjälkiä seuraten:)

      Poista
  13. Mikä ihana mökki teillä onkaan, niin kodikas ja valoisa. Kyllä siellä kelpaa köllötellä pikkuisen ja isompienkin :) Ulkona syöminen on lasten kanssa aina kivaa ja eväät maistuvat takuuvarmasti. Aurinkoista viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin talvisaikaan tuo köllöttely onneksi onnistuu, kesällä riippumattokin saa heilua tuulessa ihan itsekseen. Tietynlainen rauha tässä talvimökkeilyssä on, vaikka kesää jo kaipaankin!

      Poista
  14. Aivan ihana mökki ja perintöhuonekalut ja tekstiilit tuovat kyllä kodikkuutta. Kauniilta näyttää! <3 Retkeily ja ulkopiknik on kyllä parhautta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökki on kolmen sukupolven yhteiskäytössä ja onneksemme miehen vanhemmat ovat erittiäin innokkaita mökkeilijöitä ja kunnostajia. Minä pistän sorkkani soppaan sopivissa kohdin ja toistaiseksi suurimmilta erimielisyyksiltä on vältytty:D Jokaisella on oma soppi ja oma rauha, siinä kai onnistuneen yhteiselon salaisuus. Kesän alussa myös sovitaan milloin mökkeilään yhtä aikaa ja milloin kukin omalla porukalla ja omine vieraineen. Meillehän tämä on tällä hetkellä aivan ihanneratkaisu, kun mökkeilyyn jää valitettavan vähän aikaa. Ja useinmiten kyllä haluamme mökkeillä samaan aikaan isovanhempien kanssa, innokkaita lastenhoitajia on näet silloin tuplasti enemmän!:)

      Poista

Blog Design Created by pipdig