sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Uh huh!

Vappu tuli ja meni ja hengissä selvittiin, vaikka edellisestä postauksesta onkin jo viikko. Järjestyksessään kahdeksas vappubrunssi järjestettiin perinteisesti vapunpäivänä. Vieraslista on perheiden osalta pysynyt lähes samana kaikki nämä vuodet, lasten lukumäärä puolestaan on kasvanut huimasti. Ensi vuonna juhlijoita on taas (ainakin) yksi lisää, sillä yksi vieraista pyöräytti vauvan vappuaattona! 

Oma pikkumiehemme osallistui valmisteluihin laittamalla aikataulujaan uusiksi. Siinäpä olikin sitten rentoa ruokkia lasta ja tuijottaa kelloa, sekä kelata mielessään tekemättömien töiden listaa. Kaikki saatiin kuitenkin valmiiksi varttia vaille vieraat, joten ehdin napata pari kuvaakin.

Tänä vuonna juhlapöytä katettiin rennosti muumimukeilla.
Kaikki leivonnaiset olivat munattomia ja maidottomia, jotta pääsin itsekin nauttimaan juhlapöydän herkuista.
Tarjottavien nimet näpyttelin ikivanhalla dymolla taimikasvatukseen tarkoitettuihin värikkäisiin muovitikkuihin. 
 Kukkina oli kahta väriä krysanteemia,
 eri kokoisissa kirkkaissa lasipulloissa ja -purnukoissa.
 Vappubrunssin perinneherkku on lohitahna ruisleivän kera. 
Herkun saa pysymään viileänä pidempään, kun lohiastian alla on jäillä täytetty kulho.
 Makeana tarjottiin muun muassa kardemummakakkua raparperi-mansikkahillon ja vaniljakastikkeen kera.
 Pikkumies sai lahjaksi oman vappuhyrrän.
Ensi vuonna sitä tuskin enää tyydytään ihailemaan sängystä!
Sateisen aaton jälkeen oli ihanaa nauttia kauniista kelistä, vaikka tuuli olikin melkoinen.
Mutta ulos päästiin istumaan, ihan niinkuin kaikkina aikaisempinakin vuosina.
SHARE:

24 kommenttia

  1. Kylläpä teillä on ollut herkullisen näköiset tarjottavat :) Ihana tuollainen joka vuotinen tapa, kohta se on jo perinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttären koko elämä on tätä vappubrunssia juhlittu tässä muodossa. On kuulemma paras kaikista juhlista!:D

      Poista
  2. Voi kuinka ihana vappubrunssi! Kyllä tuollaisesta pöydästä kelpaa
    herkkuja hakea : ) Tuulet on olleet kyllä kovia viime päivinä,
    mutta kiva, että pystyitte olemaan ulkosalla. Meidän tuuliterassilla
    ei kyllä onnistu vielä ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on suojainen terassi, mutta sielläkin tuuli puuskittain todella kovaa. Onneksi ilmat ovat nyt vapun jälkeen hellineet toden teolla:)

      Poista
  3. Onpa Teillä ihanat herkut! Tuommoinen noutopöytä onkin kyllä tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja emännälle mukava toteuttaa. Noutopöydästä jokainen löytää jotakin mieluista.

      Poista
  4. onpas ihania herkkuja pöytä täynnä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niitä syötiin vielä jonkin aikaa vapun jälkeenkin..:) T:nimim. "mielummin liikaa kuin liian vähän"

      Poista
  5. Malttamattomana jo ehdinkin odotella postausta tämänvuotisista kekkereistä – eikä tarvinut pettyä, ihanalta näytti taas! :D Hyvin oli kevään trendiväri minttukin edustettuna ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, ja minä kun luulin että se trendiväri on edelleen keltainen. Vahingossa kerrankin aallon harjalla mukana!:D

      Poista
  6. Ihanat herkut! Ja mukavan värikästä :) Tuollaiset perinteet on kyllä tosi kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein vappupöydässä on ollut kevään vihreää ja hempeän vaaleaa. THelmikuussa vietetyissä ristiäisissä oltiin kuitenkin jo kevättunnelmissa, joten nyt piti saada kunnolla väriä pöytään!

      Poista
  7. Ihanan näköiset tarjoilut, kaunis kattaus! Varmasti maistuikin herkulliselta hyvässä seurassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmin tapa korjailla puutteellisia tarjottavia on iloinen seura:D

      Poista
  8. Wau mitkä juhlat! :) Niin herkullisen näköistä ja upeasti katettu. :) Nuo taimitikut ovatkin hauska idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimitikut oli helppo ja nopea toteuttaa. Ja nyt tikut ovat jo päässeet kasvimaalle:)

      Poista
  9. Minäkin olen odottanut tätä postausta jo! Käynyt lukemassa aikaisempien vuosien ja selaamassa kuvia! Ihania kuvia taas jälleen! Vappu on kiva!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig