tiistai 3. syyskuuta 2013

"Kaikkien kehuma omenapiirakka"

Otsikko on lainaus paikallislehden omenapiirakkaohjeesta. Melkolailla mahtipontisesti sanottu ihan perusohjeesta, vaikka yksinkertainen usein hyvää onkin. Mutta tällaiselle ruokarajoitetulle perusohjeet ovat helposti muokattavissa, joten niissä pysytellään. Valitettavasti vielä jonkin aikaa. 

Kelpo, helppo ja nopea arkipiirakka siis, välipalalle tai päiväkahville. Alla alkuperäisestä hieman muunneltuna. Ekaluokkalaisemme koulukaverin sanoja lainatakseni: "Mä en tykännyt noista ompuista, mutta muuten tää piirakka oli tosi hyvää!" Ensi kerralla omenapiirakasta siis omenat pois...
OMENAPIIRAKKA
(MUNATON, MAIDOTON)

3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa maidotonta margariinia
1 1/2 dl kauramaitoa

Päälle:
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

1. Sekoita kuivat ainee keskenään. Lisää joukkoon rasva ja maito, sekoita takina nopeasti tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun 24 cm piirakkavuokaan. 
3. Lado (kuoritut) ja ohueksi viipaloidut omenat taikinapohjan päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.

Tarjoa (maidottoman) vaniljakastikkeen kera.

18 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköinen, täältä pitäisi kyllä saada pieniä maistiaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni maistiaisia kyllä jakaisin, sillä tämä ainainen leivonta alkaa uhkaavasti kertyä vyötärölle. Nyt kun ei edes ole päässyt tuonne lapion varteen heilumaan.

      Poista
  2. Meillä esikoinen sanoo samaten ja tämä koskee muitakin piirakoita :D Täytyis tehdä pelkkää pohjaa ja vaihella vaan piirakan nimeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea!:D Ja pelkkä pohja pitäisi sitten tietenkin tarjota vaniljakastikkeen tai jäden kera:)

      Poista
  3. HmmmmHmmm, omenapiirakka on aivan ihanaa, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Ja omenakaurapaistos on pakko tehdä joka syksy.
    Mukavaa syyskuun alkua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä omenaleivonnaisiin jotenkin tiivistyy koko syksyn fiilis ja maku. Ihanaa syksyn alkua sinullekin Tuija!

      Poista
  4. Herkullisen näköinen piirakka. Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  5. Nyt kyllä maistuisi omenapiirakka... Ja omenakaurapaistos. Hitsi, nyt pitää ostaa omenoita kaupasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä ne omenat tähän syyskuuhun kuuluu, ihan niin kuin glögi sinne joulunalusaikaan (tosin tuo joulunalusaika on kyllä toooosi venyvä käsite:D).

      Poista
  6. Eikä, siis mistä sinä olet?? Minä näin saman ohjeen... taisin ottaa sen talteenkin töissä tuosta paikallislehdestä... (Kvl sanomat)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuo oli jossakin ilmaisjakelulehdessä. Mutta kyllähän sitä täällä itärajan tuntumassa nykyään asustellaan:)

      Poista
  7. Hah, pelkkää pohjapiirakkaa.. Nam!

    VastaaPoista
  8. Mä toivoin myös lapsena pelkkää pohjaa ja en tajunnut miksi hyvä pohja piti pilata mustikoilla, ompuilla tai varsinkaan puolukoilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, tästä tulikin taas yksi "pilattu" jälkkärimuisto mieleen! Äitini teki usein pappilan hätävaraa, enkä voinut mitenkään käsittää, miksi kakku/keksimurujen ja kermavaahdon sekaan piti sekoittaa puolukkahilloa!! Vieläkin menee kylmät väristykset kun muistelen sitä, vaikka nykyään tuokin jälkkäri varmasti maistuisi jo vallan mainiolta:)

      Poista
  9. Kiva kun linkitit tämän tuonne fb:n allergiaryhmään, niin löysin samalla blogisi :)

    VastaaPoista
  10. Toivoin aikoinaan tallin emännältä pelkkää piirakkapohjaa synttärikahveille. Ensin hetken ihmetteli mutta kun annoin vaihtoehdoksi kulhollisen kakkutaikinaa, ilmestyi kahvipöytään pellillinen piirakkapohjaa :)

    VastaaPoista