tiistai 25. maaliskuuta 2014

So last season

Viime aikoina on kovasti kirjoiteltu bloggaamisen muutoksista. Blogin lisäksi pitäisi olla Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, tehdä videopäivityksiä, sitouttaa lukijat, verkostoitua, antaa itsestään. Blogata useammin, uniikimmin, nokkelammin. Ja siis anonyymisti kirjoitettavat blogit, nehän ne vasta out onkin!

Kanelia ja kardemummaa löytyy kyllä Facebookista, mutta muuten olen näistä nykyvaatimuksista aivan pihalla. Tunnen itseni ihan mummoksi tässä somemaailmassa. Reilun kolmen vuoden ajalta, 655 julkaistun blogikirjoitukseni joukossa, on kaksi (2!) valokuvaa, jossa kasvoni näkyvät jostakin vinkkelistä. Päätinkin nyt tarttua härkää sarvista ja ottaa edes yhden askeleen kohti nykyaikaa. Vaihdan nimittäin tuon yli kolme vuotta profiilissani olleen mansikkakulhon omakuvaan, oho!

Mukavia päiviä sinulle lukijani!

Toivottaa Maria / Kanelia ja kardemummaa
SHARE:

42 kommenttia

  1. Kaunis bloggaaja ja ihana kasvari. <3 Ja ehkä sitä alkaa pian olla uniikki sillä, ettei ole ihan kaikessa mukana ja bloggaa hiukan anonyymimmin. :)

    Aurinkoista päivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni <3. Tuo oli muuten hyvä, mummomaisuus saattaakin kohta olla ihan uniikkia! Sitä odotellessa:) Aurinkoista päivää myös sinne!

      Poista
  2. Olipas kiva nähdä kuka siellä ruudun toisella puolen on :) Jokainen tyylillään, kaikkeen höpsötykseen ei onneks tarvi mennä mukaan jos ei taho, hih minä kohta 50vee ihan ulkon twittereistä ym...enkä meinaakkaan mennä mukaan, tää riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä todellakin riittää, jo ihan noin ajankäytön näkökulmasta! Hattua kyllä nostan monessa mukana oleville.

      Poista
  3. Toisaalta itse olen lopettanut joidenkin blogien lukemisen, koska bloggaaja on tälläytynyt vähintään yhteen päivityksensä kuvaan, ja aihe alueena oli sisustaminen, siis oma kuva ei välttämättä tarpeen jatkuvasti.

    Sinun kuvasi on oikein onnistunut ja kuvattava on nätti ja tausta onnistunut - tekijä ja aihepiiri näkyvät samassa kuvassa. :) Jatkan vielä blogisi lukemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puutarhuri! Ei tänne mitään omakuvatulvaa ole luvassa jatkossakaan, joten tervetuoa vaan!:)

      Poista
  4. Täällä ilmoittautuu toinen mummo. Blogini on vain..ööö...bloggerissa. Ei Facea, Instaa tms. Facea mietin joskus, mutta enpä viitsi sinnekään blogaini tunkea. Bloggaan omalla tyylilläni, toivotaan että ihmisiä kiinnostaa tämä perinteinen tyylikin. :)
    Kiva nähdä kuka tämä ihanan blogin takana hyörii, nätti kuva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meitä "perinteisiä" näyttää vielä olevan! Jatketaan samaan malliin, lippu korkealla ja ylpeinä mummoudesta. Tai kuten Jenni tuolla ylempänä totesi, ylpeinä uniikista tyylistämme:D

      Poista
  5. Mummoilu kunniaan! Ei niihin kaikkiin nykyajan kotkotuksiin tartte lähteä mukaan (jos ei osaa/halua ;)).
    Kiva nähdä kasvot ihanan blogin takana, jatka vaan samalla linjalla!
    t.Johanna / www.pullaajapaivanpaistetta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Ja tosiaan, kun on niin monella muullakin elämänalueellaan kaikkea muuta kuin moderni ja nykyajan vaatimukset täyttävä, niin onhan sitä blogissakin oltava tyylilleen uskollinen:)

      Poista
  6. Jokainen omalla tyylillään :)
    Instaankin liityin vaan omana ittenäni enkä blogina tai firmana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin, jokainen omalla tyylillään. Hattua nostan moneen ehtiville, mutta eiköhän lukijoita ja kanssabloggareita riitä kaikille. Tai niin ainakin toivon!:)

      Poista
  7. No hei Maria siellä ihaniassa liloissa Hai-saappaissa! Jos sä olet so-last-season, niin mä olen soooooo-last season. Ei ole paljon omakuvia näkynyt.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heipä hei anonyymi-mummo-Nonna!:D Ihanaa, etten ole ollut ainoa:)

      Ja nuo lilat Hai-saappaat on muuten synttärilahja mieheltäni, yksi parhaista. Samassa paketissa tuli yhdet kesäkäyttöön ja yhdet talvikäyttöön, oli oikein tehtaalta tilattu ja värit tarkkaan mietitty <3

      Poista
  8. Tää on ihan hyvä näin ilman noita tän päivän muodin vaatimuksia. Itekin oon vain bloggerissa, koska oikeesti mulla ei aika riitä päivittää joka paikkaan. Eikä riitä aika lukea kaikkia kiinnostavia blogeja joka paikasta, mulle riittää pelkkä blogi. Ite aloitin bloggaamisen yli 7 vuotta sitten ja silloin ei ollut näitä muita systeemejä vielä ja jotenkin oon kai jämähtänyt siihen. Mutta tää sun blogi on just hyvä näin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Minna! Mutta sä oletkin ollut niin aikaasi edellä silloin yli 7 vuotta sitten, että voit vieläkin ratsastaa sillä, vau!:)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Onneksi on tullut tehtyä lapset sen verran kypsällä iällä, että voi rauhassa mummoilla muilla alueilla:D

      Poista
  10. Omakuvia ei minunkaan blogissa ole...eikä varmasti ihan pian tulekkaan...tai no onhan tuossa profiilissa omakuva..:D

    VastaaPoista
  11. Hyvin nuorekas mummo! Mä olen jotenkin niin laiska somen kanssa. Työn puolesta tulee lähes päivittäin someiltua ja kotona jaksaa ainoastaan blogata. Naama on kyllä mulla näkynyt aina :).. Jos nyt joku tykkää mummoja katella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta sä sentään olet ajan hermoilla työn kautta. Täällä vaan vaihdellaan vaippoja ja mummoillaan:D

      Poista
  12. Kiva on nähdä kasvosi, vaikka seuraisin blogiasi kyllä muutenkin. Tästä blogikirjoittelusta ollaan niin montaa mieltä. Minäkin kirjoittelen aina silloin tällöin ja enemmän tulee laitettua leipomuksistani kuvia ja pientä juttua. Sitä olen aina toivonut, että blogini seuraajat enemmän kommentoisivat kirjoituksiani. Mutta kyllä sivuillani sentään joku aina piipahtaakin. Sinun blogistasi pidän kovasti, vaikka olenkin tälläinen jo vähän iäkkäämpi ja aikuisten lasten äiti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä käy hyvin eri ikäisiä, mikä on tietenkin aivan loistojuttu! Tai no, se parikymppisten polvi taitaa uupua, paria sukulaistyttöä (ja ehkä yhtä poikaa) lukuunottamatta:D

      Sinulla onkin aina niin herkullisia leipomuksia, että varmasti on kävijöitä! Ensi kerralla jätän myös viestiä, lupaan!:)

      Poista
  13. Hei Maria, ihana kuva !! Onhan se kiva nähdä kasvot, keidenkä kanssa täällä vuodesta toiseen höpistään. Itsekin kyllä kauan mietin, haluanko vai en laittaa kuvaa. Mutta jonkinlaisia kuvia on sitten löytynyt, yleensähän tykkään olla kameran toisella puolella ;) Kumpparit jalassa täälläkin tallustellaan suurin osa kesästä. Naapurin poika joskus kysyikin meidän pojalta; "miks sun äitillä on aika kumpparit ?" Heh.. niillä mennään, mitkä hyvältä tuntuu :)
    Mä tunnen itseni niin kivikautiseksi että... Olen tuhrannut eilisen ja tämän päivän siihen, että saisin omalle blogilleni sivut faceen ja yhteyden niiden välille toimimaan, hohhoijaa.. kyllä on mennyt tunteja hukkaan, jotka olisi voinut pihalla auringossa paistatella. Mutta siellä ne nyt facessa ovat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on sama homma, aina kun blogiin pitäisi tehdä jotakin uudistuksia, se ei todellakaan käy käden käänteessä. Menee aikaa ja hermot! Mutta fb-sivusi näyttivät toimivan oikein hienosti:)

      Kumpparit on parhaat, minkäs sille vo:)! Onneksi nykyään saa kivoja värejä, niin ei tarvitse ihan niissä mustissa perus-nokioissa tallustaa. Vaikka kyllä sellaisetkin löytyy, tosin erään tanssiesityksen(!!!) jäljiltä:D

      Poista
  14. Kiva saada kasvot bloggaajalle mutta oikeasti vielä kivempaa saada nimi! Maria, mukava tutustua ;) Mulla olis sulle aikamoinen postaustoive! Pystyisitkö blogissa pitämään jotenkin kirjaa kevään puutarhatöistä, vaikka ihan viikottaisena työlistana? Tiedätkö, jotakin sellaista mistä tällainen vähemmän kokenut harrastelipuutarhuri saisi pientä vinkkiä. Jooko jooko?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei Anna!:)

      Ja aika hienon postaustoiveen kyllä esitit! Tosin pakko sanoa, että meikäläinenkin on vielä aikamoinen harrastelija, eli sellainen tietty suunnitelmallisuus ja ennakointi puuttuu. Tai ehkä se johtuu tästä tämänhetkisestä elämäntilanteesta, tehdään mitä ehditään jos ehditään.

      Tuo olisi kyllä oikeasti hirmu hyvä idea, koska itsekin aina mietin mitä milloinkin tein, ja koitan sitten selailla vanhoja kuvia, joskos niistä paljastuisi jotain. En siis pidä organisoitua puutarhakalenteria, vaikka sellaista joka vuosi suunnittelen. Mutta laitetaan ehdottomasti korvan taa, tämä helpottaisi erityisesti omaa puutarhailuani!:D

      Poista
  15. KIITOS MARIA! Puit sanoiksi ajatukseni, ja varmaan monen muunkin. Ei tässä ehtis muuta enää tehdäkään kun olla virtuaali :) Voih, onko olemassa nappi josta yhteen kirjoittaessa / kuvia ladatessa ne päätyis kaikkiin edellämainittuihin? Toisaalta, mihin niitä tarvitaan? Mä kirjoittelen ainakin suurimmaksi osaksi itselleni, tarpeellista päiväkirjaa, varsinkin puutarhapuuhista. Mutta kiva oli saada kirjoittajalle kauniit kasvot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen nappi olisikin tosi kätevä! Siitä voisi vielä olla sellainen idioottiversio tällaisille junasta tipahtaneille:D

      On ihan totta, että blogia tulee pääasiassa kirjoitettua omaksi päiväkirjaksi. Mutta itse olen huomannut, että kun lukijat ovat lisääntyneet, niin kynnys julkaista blogitekstejä on noussut. Siis käytän aivan järjettömän paljon aikaa kuvien ottamiseen, valitsemiseen ja blogiin muokkaamiseen. On ihan sellainen olo, ettei käsistään voi päästää mitä tahansa räpsyjä vaan pitäisi aina täyttää tietyt odotukset. Ja kun kuvaustaktiikka on "ota sata kuvaa, ehkä yksi onnistuu", niin aikamoisessa suossa ollaan! Juttua piisaisi usein vaikka kuinka moneen postaukseen, mutta sitten kuvat tökkivät ja jätän koko aiheen. Että tämän kaiken lisäksi pitäisi vielä ehtiä moneen mukaan, siihen ei tämä liikkeissään hidas mamma pysty:D! Saikohan tästä nyt mitään tolkkua..? Aurinkoista viikon jatkoa joka tapauksessa!:)

      Poista
    2. Onpa lohduttava kuulla, että kokeneemmatkin "blogi-gurut" painii vielä samojen ongelmien kanssa kuin tällainen aloittelija, siis tuo sivujen ja kuvien muokkaus ja eri ohjelmien opettelu vie ihan älyttömästi aikaa..:P Mutta kai se pikkuhiljaa alkaa sujua paremmin, mihinkäs meillä mummoilla on kiire ;)

      Poista
  16. Kaunis puutarhuri! Mä haluan olla so last season ja kivikautinen. Se sopii mulle parhaiten!

    VastaaPoista
  17. Mummo ja fossiili täälläkin, bloggerissa ja facessa oon mut kaikenmaailman Instagrammit ja Styleroomit saa mun puolesta jäädä. En jaksa perehtyä niihin. Kiva nähdä susta kuva, kaunis "mummo" oot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että meitä fossiileja paljastuu sitten kuitenkin vielä melkoinen määrä!:)

      Poista
  18. Kiva nähdä! Kyllä virtuaalielämälläkin jotkin rajat pitää olla, elämää on muuallakin. Onneksi bloggaaminen vapaaehtoista, toimeentulo ei ole siitä kiinni ja oikealle työllekin pitää varata ajasta jonkinlainen siivu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tässä bloggaamisessa tuo käytetty aika ja tienesti ei oikein kohtaa:D Onneksi motiivit on ihan muualla. Harrastuksena tämä on kyllä loistojuttu!

      Poista
  19. Hei kiva saada sulle kasvot! Musta tuntuu, että blogeihin uskaltaudutaan omilla kasvoilla nykyisin helpommin, kun ihmiset ovat nähneet ja oppineet, mitä bloggaus voi olla. Enää ei kirjoiteta niinkään julkista päiväkirjaa salaisuuksineen vaan jotain, mitä on kiva jakaa niin, että muutkin saavat siitä nauttia. Ei siis ole mitään syytä olla salaperäinen tai piiloileva. Toisaalta - virtuaalimaailmassa on kiva pitää jonkin asteinen anonymiteetti ja aiheiden rajaus, kun se kerran on mahdollista, niin ei tarvitse kuulla kylillä ensimmäisenä, mitä tuli taas tehtyä viime viikolla. Saman rajauksen voi ihan hyvin pitää siinä, missä kaikkialla täällä somessa puuhailee.

    En muista, olenko muistanut kehaista aiemmin, kuinka nautin blogisi lukemisesta!

    VastaaPoista
  20. Ja mähän vasta mummo olenkin, kun en ole edes tuolla facessa;)

    VastaaPoista
  21. Ihana iloisen näköinen puutarhuri :)
    Aika mummomainen bloggaaja täälläkin..face kyllä löytyy mutta sen hienoudet jääneet blogin osalta kyllä testailematta. Ei vaan aika riitä kaikkeen..
    Pitkästä aikaa tähän uuteen kotiin muuttaessani sain samalla kaksi parveketta. Nyt mietin miten niitä sisustelisin ja voisiko niillä kasvatella jotakin. Olisiko sinulla jotain vinkkiä antaa parvekepuutarhurille jossain postauksessa...? :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig