sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Unelmien monitoimihylly

Tuskailin viime viikolla ahtautta keittiön ikkunalla. Ja samalla haikailin Kekkilän taimihyllyn perään, josta jo vuosi sitten yritin miehelleni vihjailla. 
Näin jälkikäteen ymmärrän, että aloitin homman ihan väärästä päästä. Ensin olisi tietenkin pitänyt suureen ääneen julistaa, miten "täytyy varmaankin muuttaa isompaan taloon tai ainakin tehdä keittiölaajennus". Kun miehen sydän olisi jättänyt pari lyöntiä väliin, olisin voinut armeliaasti heittää ratkaisuksi tilaa säästävän taimihyllyn. Olisimme varmasti marssineet kauppaan saman tien. Mutta kuten yleensä, parhaat sutkautukset tulevat mieleen aina liian myöhään.
Nyt voin korvata haikailut ihastuneilla huokauksilla. Keittiön ikkunalla on nimittäin todella tilavaa. Uusi, upea taimihylly oli siinä 5 minuuttia, jonka jälkeen kiikutin koko komeuden olohuoneeseen. Vaikka olin etukäteen heilunut mitan kanssa, kolmikerroksisen taimihyllyn koko pääsi silti yllättämään. 
Kekkilän taimihylly saapui meille yhteistyössä Pihano-verkkokaupan kanssa. Pihano on kodin ja vapaa-ajan asunnon ulkotiloihin erikoistunut palveluyritys, joka tarjoaa monipuolisia tuotteita, vinkkejä ja ideoita pihalle, terassille ja parvekkeelle. Törmäsin yritykseen verkossa, kun etsin taimihyllylle edullisinta hintaa. 
Sen lisäksi, että taimihylly on todella kätevä, se on myös äärimmäisen tyylikäs. Tykkään kovasti. Ja sopii mielestäni oikein kivasti olohuoneeseemme. 

Taimihylly on valmistettu valkoiseksi maalatusta teräksestä ja pyökistä. Hyllyt on helppo puhdistaa, mutta laitoin siitä huolimatta uutuuttaan hohtaville hyllyille alustaksi valkoista leivinpaperia.
Olen jo keksinyt taimihyllylle vaikka mitä jatkokäyttöä. Tämä olisi aivan täydellinen työhuoneeseemme. Hyllyyn saisi näppärästi monet työpöydällä olevat sähköhärpäkkeet, kamerat, laturit, kynät, paperit... Tai kodinhoitohuoneeseen. Vauva-aikana tässä olisi ollut tyylikkäästi esillä vaipat, rasvat, pienen pienet nutut. Nyt tähän voisi laittaa askartelutarvikkeita, neulontatarvikkeita, ihania rasioita täynnä nauhoja, nappeja ja neuloja.
Ja mökillä hylly vasta kätevä olisikin! Kun kaappitilaa on vähän, tähän saisi aseteltua siististi puurohiutaleet, keksipaketit, nappulan soseet, kahvit, teet, viikonlopun herkut. Aputasona kesäkeittiössä, kirjahyllynä aitassa, yöpöytänä. Muun muassa. Ja jos hyllyn haluaa jostakin kumman syystä taimikasvatukseen jälkeen varastoida, hyllyt voidaan irrottaa ja haitarirungon saa taiteltua näppärästi kasaan.
Pihano haluaa nyt tarjota blogini lukijoille Kekkilän taimihyllyn erikoishintaan 129 € (normaalihinta 159 €) kotiinkuljetuksella! Lukijatarjous on voimassa viikon, eli päättyy ensi sunnuntaina 16.3.2014. Pääset tilaamaan tuotteen täältä, muista merkitä alennuskoodi "kaneliajakardemummaa" verkkokaupan kassalla maksun yhteydessä. 

Aurinkoista kasvatuskauden alkua kaikille!

SHARE:

28 kommenttia

  1. Onpa se ihana! <3 Pitkä odotus kannatti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni, tykkään kovasti! Nyt tosin jo melkein odotan, että pääsen siirtämään tuon työhuoneeseen:D Saisi ryhtiä sinnekin:)

      Poista
  2. Upea hylly kasvatella taimia! (ja kaikelle muullekin mitä jo ideoit..)
    Ja aika hyvin sä keksit miten jatkossa miten esitellä asiat isännälle ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä oppii pikkuhiljaa:D Ja tosiaan, sormet jo syyhyää hyllyn jatkokäytön suhteen:)

      Poista
  3. Hieno hylly!
    Väkisin suu kaartui hymyyn, kun luin tuota, miten mies olisi saatu heti ostamaan hyllyn..:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nämäkään käännytyspuheet tulleet mieleen kuin vain vuoden myöhässä:D Onneksi hylly on nyt täällä, pääsee pohtimaan muita suunnitelmia miehen pään menoksi...:)

      Poista
  4. Ihana.Mulla vihervalo,joka sekin tosi kaunis!

    VastaaPoista
  5. Onpa kiva! Hitsi, kun itsellä ei ole tuollaiselle oikein paikkaa. Tai paikkoja ehkä olisi, mutta eihän sitä voisi jättää mihinkään, mihin pikkuapurin sormet yltävät. Meidän viherpeukalo hoitelee yrttilöiset samoin tein! ;) Mites teillä? Eikö ohjelmointipäällikön sormet muka yhtään syyhyä alahyllyjen ihaniin taimiin? Entä nuo lehdet korissa - saavatko nekin olla teillä ihan rauhassa? ;) Onko meidän lapsi vaan täystuho?! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä todellakin asuu täystuho! Esim. kynttilöitä tai perintökristalleja on ihan turha jättää ulottuville. Kyllähän ohjelmointipäällikkö kävi parit krassit vetämässä niin sanotusti parempiin suihin, mutta ehkä makukokemus oli sen sorttinen, että hylly on nyt saanut olla rauhassa:D Olin kyllä valmistautunut kiikuttamaan hyllyn takaisin keittiöön. Ja mitä lehtiin tulee, niistäkin osa revittiin kun pärekori oli uusi, mutta nyt ovat saaneet olla rauhassa. Taitaa olla nopeasti kyllästyvää sorttia tuo meidän pikkumies:D

      Hieman kauhulla odottelen kasvihuonekauden aloitusta, pyysin jo miestä tarkistamaan kasvarin vakuutusasiat... Kukkapenkeissä on jo käyty pyörimässä ja ulkoruukkuja tönimässä, taitaa tulla rentouttava kesä!:D

      Poista
  6. Aivan mahtava ilmestys! Aloitin eilen kasvatuskauden. Dahliat lykkäsin esikasvatukseen, saa nähdä onnistunko niiden kanssa, kun ei ole aikaisempaa kokemusta. Tää on niin huippuihanaa aikaa!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä eteenpäin elämä on pelkkää toivoa täynnä, kun valo lisääntyy ja pää pursuu ideoita. Mitä siitä että puolet jää taas tekemättä:) Nyt nautitaan!

      Poista
  7. Tuo on varmasti kätevä ja säästää tilaa, toimii myös kivana olohuoneen kaunistuksena. Itse olen kasvattanut vasta krassia, auringonkukan versoja ja kaupan basilikaa, mutta niistäkin tulee ihanasti kevätolo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vihertävä tuo kevään ison harppauksen lähemmäksi:) Ruukut sai hyllyyn tosi kauniisti esille, tuossa keittiön ikkunalla olivat kyllä aikamoisessa sumpussa.

      Poista
  8. Ensi keväänä täytyykin sitten hankkia uusia taimihylly, kun eihän sitä enää siitä muusta käytöstä saa mitenkään vapautettua taimille. ;)

    Ei vaan, suurkiitos vinkistä! Joku samantapainen ratkaisu täytyy yrittää saada täälläkin "myytyä", siinähän voisi taimikauden jälkeen kasvatta jotain kivoja yrttejä vaikka ympäri vuoden tai niin kauan kuin ne syksyllä suostuvat kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän tuo mies nyt pelkää:D Mutta siis tosiaan, on tosi kätevä ja uskoisin, että myös tosi monikäyttöinen. Ekaluokkalainenkin jo sanoi, että haluaa hyllyn huoneeseensa. Mutta kyllä tuo äidillä pysyy!

      Poista
  9. Tuota taimihyllyä on tullut kuolattua jo tovi. Se käy ihan mihin tarkoitukseen tahansa ja olisi mökille ihan täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökille minäkin tuota nyt vakavasti suunnittelen. Tai siis en tuota kyseistä yksilöä, vaan ihan omaa:) Sillä olisi siellä niin paljon käyttöä!

      Poista
  10. Tuo Kekkilän Taimihylly on kyllä kätevä ja siistin näköinen. Sulla kasvaa siellä jo monenlaista. Ihana, kun taas on kevätistutusten aika :)
    Itse olen haaveillut Kekkilän jalallisesta viljelylaatikosta. Tiirailin sitä syksylläkin puutarhamyymälöissä, jos olisi ollut alessa, muttei osunu kohdalle. Sellainen olisi niin kätevä terassille, keittiön lähettyville.
    Mukavaa alkavaa viikkoa taimikasvatusten parissa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalalliset viljelylaatikot vaikuttavat myös tosi käteviltä. Ja nyt niitä näytti olevan myös mustaa ja valkoista, kauniita kaikki! Sellainen olisi erityisen kätevä juuri yrttitarhalle, toivottavasti löydät mieluisan hyvällä hinnalla!:)

      Poista
  11. Moikka pitkästä aikaa! Eipä kätevä hylly :D... Laitatko vähän seikkaperäisempää postausta siitä missä vaiheessa aloitat hyötypuolen esikasvatuksen ja mitä kaikkea sulle tulee. Mä yritän aloittaa isommin nyt tuon keittiötarhan ja rämmin sun perässä jotenkuten.

    Joko odotat innolla sun lehtijuttua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heipä hei Kati!:) Joo, odotan kauhun sekaisella innolla:D

      Minähän olen aika onneton esikasvattaja ja suosin kaikkea suoraan maahan kylvettävää. Harsolla sitten nopeutan touhua. Esim. tomaatit, chilit, maissit ja kurkut olen tähän asti ostanut valmiina taimina. Harvat esikasvatettavat (kesäkurpitsat, kesäkukat, basilikat yms.) laitoin kuvien perusteella multiin kasvariin huhti-toukokuun vaihteessa. Kaikki loput (porkkanat, retiisit, mangoldit, sipulit, salaatit, herneet, yrtit, perunat yms.) laitan suoraan maahan, meillähän on nämä kasvilaatikot hyvinkin aurinkoisella paikalla. Ei tästä nyt tainnut paljon apua olla... Tänä vuonna kyllä ajattelin heittäytyä hurjaksi, uhmata ikuista epäonneani ja kokeilla esikasvatusta jo sisätiloissa, kun on nyt noin hieno hyllykin!:)

      Poista
  12. No siinä on kyllä taimet niin sievästi rivissä. Aika loistava systeemi :-)
    Ja ensimmäistä kertaa blogissasi vierailulla; miten minä olen onnistunut tämän missaamaan näin pitkään?! Sydän heitti syrjähyppyjä kun näin tuon helmikuisen postauksen puutarhastanne! Wau, aivan uskomattoman upea unelmapuutarha! :-)

    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva että löysit tänne nyt ja kiitos, kun jätit viestiä:) Oikein mukavan aurinkoista ja ennen kaikkea ihanan keväistä viikon jatkoa sinne teillekin päin!

      Poista
  13. Tartteisin kans tuollasen, ehdottomasti. Viime viikolla ajattelin etten esikasvata tänä vuonna mitään. Kuinkas sitten kävikään kun eilen ilmestyi semmoiset kolmisenkymmentä pikkuruukkua kotiin :) Hei tuli uutena ja jään lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva, tervetuloa!Niinhän siinä aina tahtoo käydä, päätökset joutuu näissä puutarhahommissa usein pyörtämään:D Pakkohan se on päästä sormet multaan työntämään. Tämän päivän Hesarissa tosin raflaavasti otsikoitiin "Taimia voi alkaa jo istuttaa", mutta meillä ei kyllä vielä lapio maahan uppoa. Pikkuruukkuja siis pyöritellessä:)

      Poista
  14. Joo, tänne kanssa yks taimienkasvatusalusta menis - tuo näyttää NIIIIIN hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan! Itse asiassa voisin kotiuttaa nuo kaikki Kekkilän tuotteet, osuvat meikäläisen makuhermoon niin täydellisesti:)

      Poista

Blog Design Created by pipdig