sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Varaslähtö kevääseen

Yöpakkaset huitelivat viikolla vielä lähellä kymmentä astetta. En siis ole uskaltanut laittaa kasvihuoneeseen sipulikukkia arempaa. Mutta mieli matkaa jo paljon pidemmällä ja puutarhasuunnitelmien lista pitenee päivä päivältä. Katselin aikaisempia kuvia kasvihuoneen keväästä ja kovasti jo sormia syyhyttäisi!
Toukokuu 2013
Olen parina keväänä ostanut kasvariin pikkupuun tuomaan tuoksua ja aikaista iloa. Huhtikuussa 2012 istutin ruukkuun rungollisen pikkusyreenin (Syringa meyeri)
Toukokuu 2012
Syreeni aloitti kukintansa äitienpäivän tienoilla. Pikkusyreeni yhdessä orvokkien kanssa toi uskomattoman ihanan tuoksun kasvihuoneeseen, joka oli voimakkaimmillaan aamuauringossa, kasvihuoneen oven avatessani. Aika monet aamukupposet tulikin juotua huumaavasta tuoksusta nauttien.
Syksyllä 2012 istutin syreenin keskelle kukkapenkkiä, jossa se viime keväänä aloitti kukintaansa tulppaanien lopetellessa omaansa.
Kesäkuu 2013
Viime vuonna ruukkuun pääsi Magnolia Susan (Magnolia stellata ´Rosea´ × M. liliiflora ´Nigra´). Ja voi että miten hurmaavat kukat siinä olikaan!
Toukokuu 2013
Joka päivä ihastelin kukinnan eri vaiheita; ensin nukkamaisia nuppuja, sitten varovaista avautumista ja lopulta täyttä loistoa.
Susan talvehti lämpimässä varastossa, mutta jouduin olosuhteiden pakosta tuomaan ruukun sisälle taloon reilu kuukausi sitten. Magnolia alkoi nopeasti tehdä suuria lehtiä, ilmeisesti kukinta jää tänä vuonna väliin? Olikohan syynä tuo liian aikainen lämpö vai jaksaako Susan kukkia joka vuosi näin alkuvaiheessa? Onko kenelläkään kokemuksia tästä kaunottaresta? 

Heti kelien salliessa kasvihuoneeseen muuttaa tietenkin myös oliivipuummeKuvassa oleva parivuotias yksilö on viihtynyt meillä jo neljä vuotta, sisällä talvehtien.
Toukokuu 2012
Tänäkin vuonna tekisi mieli ottaa varaslähtö kevääseen kasvarissa kukkivalla pikkupuulla. 
Kuva: Viherpeukalot
Koristekirsikka Kevätsuudelma vaikuttaisi aika ihanalta! Jatkosijoituspaikkakin olisi jo valmiina mielessä.

Itse aloitan kevätfiilistelyt kasvarin lisäksi Viherpeukaloiden puutarhamyymälässä. Se kun sattuu sopivasti olemaan näillä kulmilla. Tosin siellä iskee aina Ikea-syndrooma, tiedättehän: lähdet ostamaan yhtä tuotetta ja päädyt kassalle täyden kärryn kanssa:D 

Paikallisille siis vinkiksi, puutarhamyymälä avataan jälleen 14.4!
SHARE:

45 kommenttia

  1. Ihania kuvia! Ja itsellänikin rupesi sormet syyhyämään puutarhan kimppuun! <3

    VastaaPoista
  2. Voi, mitä kuvia! <3 Kyllä tässä alkaa sormet syyhyämään itselläkin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä oli suurin osa otettu toukokuussa, eli ihanan lähellä jo ollaan!:)

      Poista
  3. Voi miten hyvä idea tuo puun istuttaminen ruukkuun. Pitääkin pistää harkitaan myös itse joten kiitos vinkistä:) voi ei malttas itsekkään odottaa enään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä ihanasti nopeuttaneet kevään tuloa:) Ja se tuoksu kasvarissa, aah! <3

      Poista
  4. Pikkupuut ovat kivoja. Minä hankin viime vuonna Kevätsuudelman ja nyt jännittää selvisikö se talvesta. Rungollinen pikkusyreeni olisi ostoslistalla tänä keväänä. Malttamattomasti odotan milloin puutarhamyymälät avaavat ovensa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehtikö Kevätsuudelmasi kukkia jo viime vuonna? Jos näin, oli varmasti upean näköinen! Kerro sitten miten kävi talven jäljiltä:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Frida:) Meillä satelee juuri räntää, huoh. Aikamoinen kontrasti eiliselle auringolle ja Kevätmessufiilikselle.

      Poista
  6. Kauniita ja inspiroivia kuvia! Alkaa niin sormet syyhyämään...
    Kukkivat puut ovat ihania. Ja tuo kasvihuone-varaslähtö on hauska idea.
    Tiesitkö että kevätsuudelmaa saa myös pensasmaisena, ainakin Viherrinkiin kuuluvista puutarhamyymälöistä? Istutin viime keväänä pensasmaisen version meidän pihallemme ja se kasvoi todella paljon jo ekana kesänä. Näyttää selvinneen hyvin talvesta täällä II-vyöhykkeellä. Mutta myöhemmin näkee kuinka paljon kukkaloistoa tulee..Sitä odotellessa; mukavaa sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kuulostaa ihanalta! Toivottavasti teille on luvassa varsinainen suudelmapilvi:) Nuo kukat näyttävät niin kauniilta <3

      Poista
  7. Niin ihania kuvia! Just sanoin ääneen, että tulispa äkkiä lämpimät ja aurinkoiset päivät, niin pihallakin olis mukavempaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin! Tosin meillä satoi aamulla räntää ja nyt vettä, että ihan vielä tänään ei päässyt kylvöhommiin kasvariin:D

      Poista
  8. Voi mitä tunnelmia:). Syreenin tuoksu on aivan ihana! Onpa hieno idea tuoda puu ensin kasvihuoneeseen ja sitten pihalle.
    Kiitos aurinkoisista kuvista. Aamulla heräsin sateen ääneen (matot ulkona narulla...) Mutta sade vie nyt katupölyä pois ja tuo kevään tunnelmaa, joten nautitaan sateesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan positiivinen ajatusmalli!:) Ehkä tuo räntäkin vie katupölyt pois...

      Pikkupuu kasvarissa on kyllä ollut tosi ihana, saa heti ihan erilaista tunnelmaa pieneen tilaan.

      Poista
  9. Tässä jo itsekin kevätinnostuksen vallassa olen hankkinut yrttien siemeniä ja muita kasvatustarvikkeita omalle pikkuparvekkeelle. Toiveissa olisi viime kesän päivityksissäsi näkyneet rondo-porkkanat. Mistä löysit siemeniä? Bongasin niitä siemenkauppa.comista, mutta mietin, josko niitä löytyisi helposti jostain muualta kuin nettikaupasta.

    Niin, ja kiitos ihanasta ja visuaalisesti kauniista blogista! Löysin blogisi aivan sattumalta ja vaikken itse ole kovin innokas "viherpiipertäjä", nautin kauniista kuvista ja toivoisin, että joskus tulevaisuudessa (kun mahdollisesti on omakotitalo ja iso piha) minultakin löytyisi samanlaista intoa laittaa piha yhtä kauniiksi kuin sinulla! Sisustus- ja leivontapäivityksistä olen kyllä sitten itsellenikin saanut monta kivaa ideaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta viestistäsi ja kauniista palautteesta!:)

      Ostin Rondo-porkkanan siemenet vuosi sitten Kevätpuutarhamessuilta, mutta mielestäni niitä oli kyllä myynnissä ihan puutarhamyymälöissä / kauppaketjujen puutarhaosastoilla. Toivottavasti löydät!

      Satorikasta parvekeviljelyä ja aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

      Poista
    2. Kiitoksia vinkistä! Pitää pitää silmät auki, kun kaupungilla liikkuu. Mukavaa kevättä sinne myös :)

      Poista
    3. Tulen vielä vinkkaamaan, jos osuu silmään kun siemenpusseja eri liikkeissä hypistelen. Siis mitäänhän en enää tarvitsisi, mutta...:D

      Poista
  10. Minäkin nappaan tuon puuidean meidän kasvihuoneeseen, ensimmäinen kasvarikevät ja en millään malttaisi odottaa. Voi olla, että mieheni ihmettelee, että eikö täällä pitänyt tomaatteja kasvattaa, toki toki, mutta aina yksi puu mahtuu mukaan :) sehän siirretään sitten ulos myöhemmin.

    Kysyisin, mistä olet hankkinut ihastuttavia kasvien nimikylttejä, puisia ja keskellä musta liitutaulu? Olen etsinyt tuollaisia kissojen ja koirien kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon miehen ihmettelyyn saa vielä tottua:) Meillä mies enää enää ylläty mistään kasvihuoneeseen liittyvästä. Milloin siellä istutetaan siemeniä, milloin järjestetään leivoskutsuja, milloin sisustetaan. Kaikki menee jo nikottelematta:D

      Voih, mistähän nuo liitutaulukyltit aikoinaan hankin..? Niitä oli silloin valkoisina ja tuollaisina tummempina, sekä puu- että metallireunuksilla. Joku puutarhamyymälä se varmaan oli. Vinkkaan heti, jos tulee vastaan!

      Poista
  11. Oi miten ihania tunnelmia! <3 Niin kaunista, niin kaunista... Kevät ja alkukesä, aamut puutarhassa, tuoksut voimakkaimmillaan...

    VastaaPoista
  12. Jatkoa vielä edelliseen viestiini, nuo sinun kuvasi ovat niin kauniita, niistä välittyy kevään tunnelma ja tuoksu. Ne inspiroivat. Täytyy kyllä ihailla, mitä kaikkea ehdit tehdä apureittesi, ohjelmapäällikön ja runotytön, kanssa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos!:) Täytyy myöntää, että odotan tätä puutarhakesää hieman kauhulla. Viime kesänä en saanut oikein mitään aikaan Ohjelmointipäällikön valvomisen ja sairastelujen vuoksi. Tänä vuonna Ohjelmointipäällikkö on saanut uuden lisänimen: "Täystuho". Se lienee kertoo aika paljon... Saattaapi olla, että puutarhassa ollaan tänä vuonna enemmänkin harvennushommissa!:D

      Poista
  13. On kyllä kaunista. Voi oon vähän alkanut haaveilemaan kasvihuoneesta nyt. Tajusin ettei ne olekaan niin hurjan tyyriitä kun olen aiemmin ajatellut. Ja blogeissa tulee niin ihania huoneita vastaan kevääntullen ettei voi kun ihastua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogeissa tosiaan näkyy aivan ihania itsetehtyjä lasihuoneita, ei voi kuin huokailla! Ja keväällä varsinkin kasvarikuume on melkoisen yleinen tauti:) Itse haaveilen jo suuremmasta, mutta sitä ennen pitäisi saada suurempia piha. Että ei ihan halvimmasta päästä tämä kasvarihaave:D

      Poista
  14. Ihania tunelmia. Millään ei malttaisi odotella lämpimämpiä kelejä, kun kuviasi katselee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Kyllä tämä kieltämättä vähän tiukaa tekee.Tosin kaivoin jo kesävaatelaatikon varastosta esiin, vaikka sunnuntaiaamuna satoi vielä räntää:)

      Poista
  15. Tänään ihasteltiin juuri kasvihuonetta ja melkein jo ostettiin sellainen pieni... ja näitä kuvia katselemalla ei ainakaan se kuume laske sitten yhtään! Mutta ei nyt sitten tällä kertaa kuitenkaan investoitu, pitäisi varmaan pakulla hakea se. Mutta tomaatit ajattelin kuitenkin koulia vielä tänään, vallatkoon nyt väliaikaisesti takkahuoneen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin kauan jahkailin, kunnes sitten kerran rysähti! Mutta me olemme muutenkin sellaisia "kattellaan kattellaan, myöhemmin sitten" ihmisiä:) Päivääkään kyllä en ole kasvarin hankintaa katunut, että jos tämä helpottaisi päätöksesi tekoa:D

      Poista
  16. Aivan ihania pikkupuita!
    Noista ei vain monikaan taida meillä asti viihtyä. Pikkusyreeniä suunnittelin kyllä yhdeksi vaihtoehdoksi uudistuvaan kukkapenkkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vielä mietinnässä tuo magnolian loppulinen paikka, ruukussa on toistaiseksi. Ja reppana aivan sekaisin, kun menin aloittamaan sen kesän kertarysäyksellä... Tosin on vielä sen kokoinen, että voisi hyvin talvehtia ruukussa parikin vuotta.

      Pikkusyreeni on kyllä tosi kaunis, suunnittelin hankkivani sellaisen etupihan uuteen kukkapenkkiin. Jos sen vaan tämän kesän aikana ehdin toteuttaa...:)

      Poista
  17. Ihana katsella näitä kauniita kuviasi! Ja ihania puita... sormet täälläkin syyhyää. Kokeilin ensimmäisen kerran tilata Viherpeukaloilta kasveja, katsotaan nyt mihin ne päätyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on jo pitkät listat uuteen penkkiin hankittavista kasveista. Lista vaan elää turhan paljon, tuntuu että koko ajan näkee jotain uutta ja ihanaa ja vielä paremmin sopivaa:)

      Ihanaa kevätkutinan jatkoa, kohta jo pääsee istutuspuuhiin!

      Poista
  18. Pidän tosi paljon näistä pikkupuista. Itsekin tekisi mieli syreeniä tai magnoliaa. Viime kesän Hakuropajuni näyttää selvinneen talvesta :)

    Oli kyllä niin kiva nähdä ihan oikeasti. Olet kyllä juuri niin mukava kuin blogistaniassakin. Mä tein sen virheen, että lueskelin kommentteja blogeissa koskien messuosastoamme. On se raakaa menoa kun omat blogitutut retostavat miten latteaa ja mielikuvituksetonta suunnittelua. Toki heistä ei tainnut kukaan tietää kenen suunnitelmaa kommentoivat. Taidan jättää loput messupostaukset lukematta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Hakuropajua olen ajatellut myös, mutta mietityttää vähän sen talvehtiminen. Hienolta se kyllä näytti, messuilla sitä olikin monessa somistuksessa.

      Oli tosiaan hirmu kiva nähdä! Luulenpa, että juttua olisi riittänyt pidempäänkin:) Eihän tässä vasta ehditty ruotia kuin kasvit, lääkärit, bloggaaminen...:D Toivottavasti törmätään vielä!

      Yllättävää tuo mitä kirjoitit. En ole edes ehtinyt vielä tehdä omaa messupostaustani, ja nyt kun olen katsellut muiden hienoja kuvia, en ole ihan varma teenkö edes. Samat kohteet näyttävät pyörivän kaikissa kuvissa:) Itse kuulin vain ihastuneita kommentteja messuosastollanne. Erityisesti turkoosit laatikot, niiden päällä ollut minikasvihuone ja istutuspöytä saivat kehuja. Itse olisin voinut kiikuttaa sieltä mukaani ihan kaikki:D Mutta ehkä kaikki eivät osaa arvostaa upeaa turkoosia ja keltaista (sekä rentoa tunnelmaa) niiden ansaitsemalla arvokkuudella!:)

      Poista
    2. Olihan siellä ihan postiivisia kommenttejakin ja messuilla oli hyvä tunnelma. Postausten kommenttiosissa on sitä negaa sitten enemmän. Jotenkin ne kurjat jutut jäävät liian helposti mieleen.

      Luulen että tuota hakuropajua arastellaan vähän turhaan. Paju on kuitenkin lähtökohtaisesti kestävä puu. Hernepensas-blogissakin se näyttää talvehtineen ulkona. En edes suojannut sitä mitenkään. Kokeilemaan vaan! :) Ja toivottavasti nähdään vielä :)

      Poista
    3. Ehkäpä siis uskaltaudun hakuropaju-kaupoille, kiitos rohkaisusta!:)

      Totta, ne negatiiviset jutut jäävät vähän mieleen kummittelemaan, vaikka pääasiallisesti viesti olisi jotakin ihan muuta. Moni on moittinut messujen antia suppeaksi. Mulle kyllä riitti tämäkin tarjonta, tosin itselläni on kokemusta ainoastaan Helsingin messuista.

      Poista
  19. Ihania kuvia! Minäkin inspiroiduin kuokkimaan umpeen kasvanutta mansikkamaata viikonloppuna. Toivottavasti ei tule enää yöpakkasia. Me olemme vuöhykkeellä 1b, joten saattaa olla ettei tartte harsoja, mutta siimat täytyy virittää lintuja varten, jos onnistun elvyttämään mansikan taimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein hyvältä viikonloppuohjelmalta:) Kevätmessujen (ja etupihan sulaneen maan) innoittamana tartuin pitkästä aikaa lapionvarteen, ja ai että tuntui hyvältä! Myös se käsien ja selän jomotus myöhemmin illalla. Tästä se lähtee, ihanaa!

      Poista
  20. Ostin Kevätmessuilta juuri tuollaisen samanlaisen magnolian. On kyllä ihanan näköinen tuo sinun yksilösi, upeat kukat! Ostamassani kukassa oli pienet lehdet ja pienen pieni nuppu. Susan odottelee meillä kotona sisällä vähän lämpimämpiä kelejä ja on kasvattanut muutamassa päivässä kookkaat lehdet ja kukkakin aukeaa varmaan ihan muutamassa päivässä. Ajattelin istuttaa sen rohkeasti kesäpesän pihalle kasvamaan ja yrittää sen talvehtimista myös siellä. Mökki on talvisin kylmillään, joten siitä taida olla apua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin taidan siirtää magnoliani maahan myöhemmin tänä kesänä. Huonolla tuurilla halla vie kukinnan, mutta muutenhan puun pitäisi kyllä kestää. Ei tämä liian lämpöinenkään hyväksi ole, kukinta jäi väliin tässäkin. Mutta lehdet on kyllä komiat, paljon isommat kuin viime kesänä (jolloin kukinta taas olikin hieno). Niin tai näin, välillä onnistuu, välillä ei:D

      Poista
  21. Miten Susanille kävi? Menestyikö maassa vai jätitkö ruukkuun ja sisälle talveksi? Minulla on Susan ruukussa ja kukki ensimmäisenä kesänä, mutta sen jälkeen turhan aikaisin autotallissa. Ensimmäisinä kesinä lehvästö oli runsas, nyttemmin Susanin meno on ollut nuivempaa.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig