lauantai 27. syyskuuta 2014

Elämä on ihanaa!

Elämä on ihanaa! <3 Ja meidän perhe, se vasta ihana onkin! <3 <3 
Otetaan nyt vaikkapa tuo Ranskan-matkan jälkihöyryissä järjestämäni Le petit déjeuner á la française.
Nizzan värikkäitä toreja kierrellessämme perheenäidit saivat loistoidean. Sen sijaan, että kantaisimme miehillemme tuliaisiksi jonkun väsyneen partaveden tai painavan viinipullon, päätimme kukin tahoillamme toteuttaa herkkuaamiaisen Ranskan malliin. Tuliaisviikunahilloa, herkkukeksejä, paikallista makkaraa, tummapaahtoista kahvia, hauskoja servettejä.
Mies sai tuliaisiksi myös mausteita, söpöjä saippuoita ja mahdottoman kauniin vaaleanpunaisen oliiviöljytölkin. Tyynyliinoja en sentään tuonut. Tällä kertaa. Ei ole lahjahevosta suuhun katsominen.
Osa meistä suunnitteli iltapainotteista herkkuhetkeä, ranskalaisissa pitsihepenissä tarjoiltuna. 
Itse pysyn hereillä hädin tuskin iltayhdeksään, joten aloin valmistella koko perheen herkkuaamiaista.


Edellisenä iltana katoin astiat valmiiksi kesähuoneeseen, aamulla nousin ensimmäisenä keittiöpuuhiin. 
Maalaispatonkin, munakokkelia, suklaacroissantteja. Maitokahvia, maukkaita juustoja.
Aamu oli kesähuoneessa melkoisen vilakka, joten lapsille reilusti päälle. Tokaluokkalaisen kanssa vaatteista vängätessä Ohjelmointipäällikkö oli jo ehtinyt riisua mökkivaatteet päältään. Tokaluokkalaisen kanssa lisää vängätessä meinasin unohtaa patongit uuniin. Tokaluokkalaisen yhä mököttäessä me muut lähdimme kotoisasti katettuun ja aamuauringon valaisemaan kesähuoneeseen. Pikkumies syöttötuoliin, vanhemmille kahvia kuppiin, pöytä oudon tyhjänä. Herkkukori oli jäänyt väittelyn tiimellyksessä olohuoneen lattialle.
Äiti sisälle, tytär kainaloon, herkut pöytään.

Kuuma höyryävä kahvi, munakokkelia, pala briejuustoa ja viikunahilloa maalaispatongilla. Aah.
Pruut, pikkumiehellä vaippa täynnä.

Vaipanvaihtoon, kuppiin päälle kuumaa kahvia, aamupalan kimppuun.

Pienet sormet voikippoon, kinkut lattialle, hilloveitset pöytäliinalle.
Käsiksi äidin kameraan, melkein lattialle tiputettu palava kynttilä, äidin melkein palanut villatakin hiha, pikkumies ulko-ovesta nauraen karkuun.

Juuri näin tämän suunnittelin.
Meidän elämä on niiiin ihanaa! <3 Ja se perhe, se vasta lutuinen onkin! <3

Terveisin nimim.: "Muksuille murot muovikulhosta keittiössä, niin äiti saa keskittyä aamun lehteen"

Ps. Viikunahillo ja briejuusto, toimii!

SHARE:

26 kommenttia

  1. Ihana tuliaisidea! Ja ihanan kotoisa toteutus :)

    VastaaPoista
  2. Ai vitsi! :D Kiitos hymystä, joka tätä lukiessa nousi huulille. :) Mukavaa omaa aamuhetkeä, se on tärkeä täälläkin.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, uskon että tiedät tunteen. Siitä haluaisi pitää kiinni kynsin hampain:D

      Poista
  3. "Elämä on ihanaa, kun sen itse oivaltaa..." niin laulussa sanotaan ja pitää kovin paikkansa. Koti ja perhe ovat tärkeimmät ja on mukava tulla matkalta kotiin. Hieno tuliaisidea ja mahtava hymy pikkuisella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuolla hymyllä parit sutut pöytäliinasta ja matolta pyyhkiytyy mielestä nopeasti:)

      Poista
  4. Ihana idea! :)
    Kyllä sait munkin huulille hymyn. Tuntui niin tutulta, vaikka omat lapset ovatkin nyt jo isompia. Noita hetkiä muistelee myöhemmin naurussa suin ja toivoisi että lapset olisivat paikalla, eikä liehumassa jossain kavereiden kanssa.
    Ohjelmointipäällikkö näytti ainakin olevan onnellinen aamuhetkestä. Oikea hurmuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta! Tokaluokkalainen painatta jo välillä niin paljon kavereiden kanssa, että hyvä kun ehtii takin liepeestä tarttua. Onneksi on vielä tämä täystyöllistävä Ohjelmointipäällikkö, niin ei pääse aika pitkäksi:D

      Poista
  5. Loistava idea ja jotenkin niin tutunkuuloinen toteutus lasten kanssa, heh. Kummasti tulee muuttujia yksinkertaisimpiinkin kuvioihin lasten ollessa mukana :-) mutta ihania kuvia, ihanaa tunnelmaa. Pidän kuvistasi edelleen ihan hurjasti.
    Minäkin aloitin taas juustokauden eilen synttäreiden kunniaksi ja yhdyn tuohon viikunan ja brie-juuston sopivuuteen, ihanaa! Testailin myös ihan kotosta raparperi-omenahilloa ja sekin toimi.
    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam, raparperi-omenahillo juustojen kera kuulostaa ihanalta! Ja tosiaan, mikään homma ei tällä hetkellä hoidu kovin nopeasti tai loppuun asti ensi yrittämällä. Mutta ehtiihän sitä parin (kymmenen?) vuoden päästä sitten taas tylsyyttään haukottelemaan:D

      Poista
  6. Ihanat kuvat, aamiainen kuulostaa oikein hyvältä kaikkine kommervenkkeineen.
    Aurinkoista lauantaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! Ja kyllähän kaikki herkut tuli syötyä, sitten lopulta:)

      Poista
  7. Kun luin otsikon ja alun ajettelin, että niin, kaikilla muilla elämä on niin idyllistä ja tällaiset jututkin menevät nappiin :)

    Olipa ihanan lohduttava postaus. Voin vain kuvitella kuinka ihanat muistot tuosta jää lapsillenne. Eivät varmasti muista känkkää tai vaipanvaihtoa. Ja joskus edessä on se päivä, jolloin sitä kaipaa äksönia aamiaispöytään. Meillä ensimmäinen lapsi alkaa jo irrottautumaan ja se on haikeaa, vaikka nuorin vielä istuskelee jäähyllä kesken aamiaisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta viestistä!

      Vähän riskillä kirjoitin tuon alun. En tiedä moniko lukija kääntyi kannoillansa sen nähtyään... Mutta tosiaan, ihan täyttä Elämää täälläkin eletään, kaikessa ihanuudessaan ja kamaluudessaan:)

      Poista
  8. Oops ompa ihanan näköinen aamiainen.

    VastaaPoista
  9. Ihana tuliaisidea!
    Pikku sattumukset kuuluvat asiaan kun on pikkulapsia. Isompien kanssa elämä on sitten jo vähän erilaista, mutta mökötykset kuuluu aina asiaan...

    VastaaPoista
  10. Ahhah, ihana postaus. Kuulostaa NIIN tutulta! Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  11. Tutulta kuulostaa minullekin, nimittäin lapsenlapset ovat juuri tuossa iässä, että koko ajan sattuu ja tapahtuu. Viimeksi kun olin vaihtamassa pienemmälle vaippaa, niin isompi nousi potalta niin vauhdikkaasti että pissaa läikkyi lattialle ja sukka kastui. Kun hän sitten sitä seisaaltaan riisui, niin jalka lipsahti samalla siihen pottaan, jota en vielä ollut ehtinyt tyhjentää. Kyllä meitä nauratti!
    Ihanat aamupalatarjoilut teillä näkyy olevan!

    VastaaPoista
  12. Ihana teksti! Ja lapsetkin kyllä tykkää, kun jaksaa järjestää spessumpia juttuja vaikka käyttäytyminen ei olisikaan aina sen mukaista ;)

    VastaaPoista
  13. Elämänmakuisen ranskalaisaamiaisen saitte nauttia, aivan ihana tuliaisidea!

    VastaaPoista
  14. Ihanaa lapsiperheen arkea! :) Mahtava idea!

    VastaaPoista
  15. Ihana tuliaisidea! Kuvissa kaikki näyttää niin idylliseltä ja rauhalliselta. Kaiholla muistelen lasten tuomaa vauhtia, se on sitä aitoa elämää, mitä muistella. Ja sitä arjen väsymystä valvomisineen ei enää muista 20 vuoden kuluttua, aika kultaa muistot:).
    Ihanaa syksyistä viikkoa !

    VastaaPoista
  16. Ihanan näköinen pöytä ja herkkuhetki! Haluan kans terassin! :)

    VastaaPoista
  17. Reipas ja raikas meininki, ihana teksti tämä ♥

    VastaaPoista
  18. Voi että, täälläkin sai yksi kotiäiti niin suuren hymyn kasvoilleen ja hyvän mielen! Aina käyn ihastelemassa kuviasi ja tekstejäsi lukiessa tulee niin hyvälle mielelle! Ihanaa, että kerroit aamupalasta tästä vinkkelistä! Tulee huojentunut olo, että kyllä tämä meidänkin lapsiperhe arki on ihan normaalia! :D Miehenikin monesti huutelen koneen ääreen lukemaan huippu tekstejäsi! :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig