keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Viimeinen ateria

En ehtinyt mukaan lokakuun alun korvapuustipäivään, enkä oikein sisäistänyt syksyn lähi- ja luomuruokaviikonkaan ajankohtaa. Mutta keittiöpuutarhan onnelliselle omistajalle koko kasvukausi on yhtä luomu- ja lähiruoan juhlaa. 

Kesäkurpitsasato oli tänä vuonna erityisen komea. Kesäkurpitsa on harvoja Ohjelmointipäällikölle sopivia (vaan ei enää niin kovin maistuvia...) ruoka-aineita ja otin varman päälle siemeniä kylväessäni. Sadosta riittikin sitten jaettavaa moneen otteeseen myös naapureille.
Viimeiset oman maan kesäkurpitsat kerättiin lokakuun puolivälissä. "Viimeisellä aterialla" valmistettiin uunissa juustokuoren alla muhineita täytettyjä ja mukavan mausteisia kesäkurpitsoja. Hirven jauheliha oli taatusti luomua, kiitos Suuren Metsästäjän. Ja muut ainekset (juustoja lukuunottamatta) löytyivät kasvimaalta. Ihanan helppo herkkuruoka siis! Pakkohan tämä ohje on ensi kesää varten kirjata.

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
kesäkurpitsaa
sipulia
valkosipulia
tuoretta chiliä
jauhelihaa
tuorejuustoa tai ranskankermaa
timjamia (tuoretta tai kuivattua)
ripaus suolaa ja mustapippuria
juustoraastetta
aurajuustoa

1. Halkaise huuhdellut kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra kurpitsojen sisusta lusikalla. (Pienemmistä voit käyttää sisuksen täytteeseen, kookkaista kesäkurpitsoista koversin puumaisen sisuksen pois). Esikypsennä kesäkurpitsoja leivinpaperin päällä uunipannulla 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Poista halutessasi chilistä siemenet ja hienonna chili. 
3. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli, valkosipulit ja chili (+kesäkurpitsojen sisus). Kuullota hetki. 
4. Lisää tuorejuusto / ranskankerma. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
5. Jaa täyte esikypsennettyjen kurpitsaveneiden päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja aurajuustomurua. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kesäkurpitsojen koosta riippuen.

SHARE:

8 kommenttia

  1. Kiitos hienosta ohjeesta. Kokeilen heti ensi tilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tosiaan. Kyllähän niitä kesäkurpitsoita saa edelleen kaupasta:) Sitä vain iskee aina pihistelyvaihe sadonkorjuun loputtua.

      Poista
  2. Herkullinen ohje! Ehdottomasti kokeiluun, kesäkurpitsa on mun suurta herkkua!

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta vaikka en oikein olekaan tottunut kesäkurpitsan makuun sitkeistä yrityksistä huolimatta.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä kurpitsoja! Minulla jäi tämä kesä väliin kesäkurpitsan kasvatuksessa, mutta kyllä ensi kesänä on taas ihan pakko laittaa kasvamaan :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig