maanantai 9. helmikuuta 2015

Kuumetta

Talokuume. Se on kyllä kamala tauti. Erityisesti rakkaan aviomieheni mielestä. 
Tiedättekö sen malttamattoman tunteen, kun syyskuussa tekee jo mieli leipoa piparkakkuja Michael Bubléen tahtiin? Tai kun tammikuussa odottaa tuskaisena sipulikukkien nostavan päätään lumen alta? Haluaisi upottaa sormet multaan ja vaikka repiä rikkaruohoja. Mutta ei voi. 
Sama homma talokuumeen kanssa, tämä vain vaivaa ympäri vuoden. Ei auta piparkakut tai tulppaanit, lottovoitto ehkä.
Tarkistan lähes päivittäin talojen myynti-ilmoitukset hakusanalla "rakennusvuosi 1600-1940". Appiukkoni kauhuksi. Hänen pahin painajaisensa nimittäin on, että ostamme jonkin koinsyömän kartanon, jonka kosteusvaurioiden syyksi paljastuu olohuoneen lattian alla (!) oleva järvi. Anoppi on paljastanut miehensä heräävän toistuvasti hikikarpalot otsallaan ja hourivan järvestä olohuoneessa. Mies parka. Kuvan lattia ja järvi eivät liity toisiinsa.
Mutta lääkitäkseni kuumettani ja pitääkseni appiukon varpaillaan huokailen näiden ilmoistusten äärellä. 
Kuvien kaunokainen on myynnissä Paraisilla. Lisätietoja Etuovi.com.
Kaikki kuvat: Etuovi.com
Onko täällä muita kroonisesta talokuumeesta kärsiviä?

SHARE:

40 kommenttia

  1. Joo!!!!! Vaikka mulla on 1920-luvulla rakennettu ihana koti, niin silti tsekkaan säännöllisesti lähitienoon myytävät talovanhukset. Ja yhtä koulua kuolaan, joka ei ole edes myynnissä. Siis ihan sillä tavalla, että melkein mieltä vaivaa :D I feel u!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, mä kuolaan teidänkin kotia:D Ja tosiaankin, ei kaikkien päätä vaivaavien talojen tarvitse edes olla myynnissä. Ja sitten ne, jotka on päässyt näkemään sisältä / kuvia, niin avot! Ihan muutamaan kertaan on jo sisustettu:D

      Poista
  2. Olipa hauska postaus! Tiedän tunteen ja iltaisin monesti tutkailen lähitienoon talojen myynti-ilmoitukset! Ihana koti kuvissa!
    Mukavaa maanantai-iltaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä en tyydy edes lähialueisiin, hakualueena realistisesti koko Suomi. On tämä kamala tauti!

      Poista
  3. Voi appea. :) Mun appiukko onneksi on samaa sorttia kuin allekirjoittanut (ja asuu itse 1800-luvun loppupuolella rakennetussa talossa) ja oli ihan fiiliksissä mun kanssa selaamassa etuovea. No, me päädyttiin varsin uuteen eli sun haarukan yläpäässä rakennettuun ja mun makuun liian ronskisti täysremontoituun taloon, mutta vallan tyytyväinen olen siitä huolimatta. Mutta en voi mitenkään osallistua ystävien talonhakuun ja pitäydyn visuusti etuovessa poissa - olisi nimittäin aivan kamalaa, jos kohdalle osuisikin jotain omaa taloa parempaa. :D Eli parempi elää omassa kuplassaan kuvitellen, että tämä ihan otta on paras mahdollinen!

    Mutta joo, kuten AnnaW yllä sanoi, myös mulla on ollut vuosikaudet mielessä yksi kohde joka ei edes myytävänä ole. Tyjillään ja ihan järkyttävässä kunnossa. Mutta niin kerta kaikkisen mahtava silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän remonttitaidot on vähän mitä on, ja siksi appiukko erityisen kauhuissaan onkin. Periaatteessa haaveilen vaan siis sellaisista jollakin tapaa säädyllisessä kunnossa olevista (vaikka tuossa lähitienoolla olisi kyllä aivan mahtava puolilaho kartano, joka siis ei edes ole myynnissä). Mutta pitäähän sitä ihmisellä harrastuksia olla!:D

      Poista
    2. Ps. Onnittelut loistavasta appiukkovalinnasta!:)

      Poista
  4. Voi mikä täydellinen talovanhus! Me ollaan asutettu kohta vuosi 60-luvulla rakennettua omakotitaloa ja aika ronskilla kädellä remontoitu kaikki. Kaikki oli vanhaa, mutta ei tarpeeksi vanhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kuvia on kyllä tullut katseltua useampi kerta. Ja sijainti ei todellakaan ole millään tavalla realistinen. Yhtä hyvin voisi etsiä taloa vaikka Tanskasta. (Hmm...pitäneekin laajentaa hakua...!)

      Poista
  5. Just se talo on aivan lähellä meidän talo! :) Ihana talo, olen ollut siellä monta kerta ja aina nauttinut koska se on niin ihana! mutta se näyttää kyllä kivampi kuvissa (kuten myös meidän talo) aivan liian lähellä tietä minun mielestäni.
    (löysin sinun blogisi facebookin kautta! :) En osa suomea niin hyvin, mutta toivon että ymmärrät mitä minä tarkoitan!) Ennen minäkin aina katsoin myyntiilmoituksia ja unelmoin vanhasta talosta, mutta nyt me asumme vanhassa talossa ja se on kyllä meidän unelmakoti, enkä tarvi unelmoida! Nyt minä unelmoin siitä päivästa milloin koko talo on valmis ja kylpyhuoneremontit ohi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, olen monesti ihallut taloasi blogissa! Se on niin kodikas ja kutsuva ja elämänmakuinen <3 Onnea unelmakodistanne!

      Niinhän se kai on, aina on haaveiltava jostakin: unelmien talosta, isommasta puutarhasta, remonttien valmistumisesta. Tsemppiä teille urakkaan!

      Ps. Olisi ollut ihanaa nähdä kuvia kokonaan kalustetusta talosta ja kesäisestä puutarhasta. Tämä kohde on niin kaunis!

      Poista
  6. Bingo, täällä bingo! Enkä ymmärrä, miten sä aina löydät näitä helmiä! Mä löydän hakuehdoillani yleensä vain joko täysin autenttisessa asussa olevia, joissa potentiaalia vaikka mihin tai sitten sellaisia, jotka remontoitu a) 90-luvulla b) ihan äskettäin ja hypermodernisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuo järvi olohuoneen lattian alla... Eipä olis ensimmäisenä tullut mieleen :DDD

      Poista
    2. Appiukko se osaa varautua kaikkeen:D

      Ja tosiaan, harvassa nämä helmet ovat. Huomasimme kerran hurahtaneen ystäväni kanssa, että vaikka periaatteessa etsimme samoilla hakuehdoilla, meille tupsahti erilaisia kohteita. Mystistä. Ehkä osassa ilmoituksista on joku haaveilua-hölmöille-suodatin päällä:D

      Poista
  7. Täällä mä ihan naurahdin ääneen, oli niin osuvasti kuvattu kaikkea kuumetta.
    Mulla ei oo talokuumetta, vaikka tuo talo oli niin IHANA, et vois tullakin. Ymmärrän kyllä yskän: piparinleipominen ja tammikuinen kuume on täällä tuttua. Tuo tammikuinen kuume pahenee vaan helmikuussa.
    Mulla on rakentaja-mies, ja hän saisi myös tuollaisia oireita kuin Appiukko-parkasi. Ehkä he ymmärtävät realistisen työmäärän, vaikka myötäisivätkin lopputuloksen ihanuuden.
    Pakko vielä sanoa et; kuvittele millainen puutarha tuolla on ja vois tulla?
    Tiedän kyllä että olet jo kuvitellut.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riina, olet niin oikeassa! Olen TIETENKIN ehtinyt miettiä puutarhaa huoneiden sisustamisen ohessa:D Ja tämä kohde ei siis edes ole millään tavoin oikealla suunnalla.

      Ehkä on ihan hyvä, että siippa ei ole rakentaja-tyyppiä. Ei hän näistä ideoistani innostu, muttei myöskään tyrmää mitään. Senkun antaa haihatella:)

      Poista
  8. Ihania kuvia <3 Itselleni on riittäny tämä 50-luvun loppupuolella rakennettu puutalo ison pihan kanssa oikein hyvin, vaikka lankkulattiaa ei joka huoneessa olekkaan. Ainoa mitä kaipaan on ristikkoikkunat. Noh.. kaikkea ei voi saada :D Sekoittamalla sisustukseen vanhaa ja uutta saa kuitenkin sitä tunnelmaa aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä minunkin pitäisi fiksata tuota hakuehdon vuosilukua... Puutalo isolla pihalla kuulostaa ihanalta <3 Ja ihana on muuten blogisikin, onneksi löysin sinne!

      Poista
  9. Upea kohde<3 Tuo kylppäri ja portaikko, oih ja voih! Kuume kyllä helpottaa sitten kun on löytänyt sen oikean, ehkä teitä sitten vielä odotteleekin kuvien kaltainen koti jossakin!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeaa odotellessa siis! On tämä kuumeilu-haaveilu tämäkin aika ihanaa, kun ihan kaikki on mahdollista:)

      Poista
  10. Hep! Talokuume täällä ja nimenomaan vanhan talon. No, onhan tämä meidän talo alkujaan jostain ennen 1900-lukua mutta tätä on rempattu ja laajennettu (sinänsä hyvä kun nytkin on liian vähän tilaa) eikä ole sillä lailla vanhan talon tunnelmaa. Mä haaveilen usein tosta ihan melkein naapurista löytyvästä entisestä pappilasta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, mikäs se semmoinen vanha pappila on..? Mutta teillä on tuo ihana vanhan talon pihapiiri ja asiaankuuluvat rakennukset! <3

      Poista
  11. Mä selailen myös aika ajoin myynnissä olevia taloja. Unelmoin ja haaveilen. Sehän ei ole kiellettyä. Onneksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi! Aika monta kohdetta on vuosien aikana ehtinyt mielessään sisustaa ja laittaa pihat kuntoon. Viktoriaanisella kasvihuoneella tietenkin:) Unelmoinnissa on se loistava puoli, että ikinä ei tule budjetti vastaan:D

      Poista
  12. Mutta raskisitko sä luopua teidän upeasta puutarhasta?! :) Toisaalta sittenhän pääsisi rakentamaan taas uutta. Me asutaan tällä hetkellä 50-luvun rintamamiestalossa ja välillä haaveilen kanssa salaa vähän vanhemmasta talosta, jossa olisi isot huoneet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siihen ne appivanhemmatkin luottavat, etten malttaisi jättää tätä puutarhaa jonkin koinsyömän kartanon takia.:) Mutta itse ajattelen niin, että kun pystyimme tekemään näin tylsälle tontille näinkin viihtyisän pihan (ja montaa asiaa vielä kantapään kautta tehden), niin seuraavassa kohteessa sitä olisi viisaampi ja taitavampi. Ja ainahan kasvihuoneen ja kesähuoneen voi pakata mukaansa:D

      Poista
  13. ON (mutta ei kerrota kelleskään) just toi sama kuume, se on kummallinen juttu!! :)

    VastaaPoista
  14. Paljonkohan toikin kämppä saa kävijöitä etuovessa tän postauksen jälkeen? Ihmettelevät varmaan liikenteen lähdettä :D Ja ostakaa appiukolle soutuvene lahjaksi. Ehkä se vähän rauhottuu siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mä saan kiitoksena Etuovelta jonkun vanhan pappilan..?? Ja pelastusliivit tai jonkun kelluntapuvun voisi kyllä appiukollehankkia, kiitos idean alkuunpanosta!:D

      Poista
  15. The outside surface of that window is wonderful!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    VastaaPoista
  16. Upea kaunotar tuo talo!
    Talokuume on hirvittävää...tiedän!
    Täälläkin netissä poukkoileva mieheni on selannut jo kaikki mahdolliset talot moneen kertaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin, kerrassaan hurmaava! Voi sinua onnekasta, onko teillä miehen kanssa yhteinen talokuume? Täällä saa kuumehoureilla ihan itsekseen:D

      Poista
  17. Voitit blogissani, käythän siellä :)

    VastaaPoista
  18. Hahhaa! Appiukko parkaa! Mulla haaveissa 1890-1930 rakennettu kivitalo, vaikka juuri luovuin sellaisesta. Mutta tämä unelmien talo ei saakkaan olla Perähörkkölässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole niin sijainnilla väliä. Mutta mies välillä valittelee työmatkan pituuttaa esim. ylläolevasta kohteesta. Kauhean joustamaton tyyppi!:D

      Poista
  19. Sinä niin tiedät miltä minusta tuntuu! Ja tämä kuume vaivaa ihan ympäri vuoden joka ikisenä poäivänä. Oikein ärsyttää joskus olla sellainen hölmö, etsiä nyt vanhaa taloa... asumme kolme vuotta sitten valmistunutta itse tehtyä taloa ja samaan aikaan haaveilen siitä vanhasta niin, että sydänalaa kipristelee. Itsekin joskus blogissani kirjoittelin samasta aiheesta.

    Ja tällä kertaa, tietysti kun haku on päällä koko ajan, meillä on kiikarissamme vanha tila pihoineen, siinä on vain sellainen ongelma ettei se ole myynnissä. Mutta me on silti päätetty ostaa se. Ni.

    VastaaPoista
  20. Niin, ja mitä IHMETTÄ ne on tehneet noille hirsille tuvassa.. mielettömät.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig