lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappubrunssilta

Meillä vietettiin vapunpäivää perinteisesti perhevappubrunssin merkeissä. 
Aamu valkeni aurinkoisena vaikkakin tuulisena. 
Pääsimme nauttimaan toista (tai kolmatta) kattausta ulkotiloihin. Brunssia nautittiin kahdeksatta tuntia, joten hyvin ehti kiertää pihaa aurinkoa ja tuulensuojaa myötäillen. 
Tämä vappuperinne toteutettiin nyt 10. kertaa. Tosin pienin muutoksin, joita juhlien emäntä suunniteli itsekkäästi omaa työtään helpottamaan.
Juhlien väkimäärä oli vuosien varrella kasvanut noin 40 henkeen. Se tarkoitti melkoista määrää sämpylöitä, simaa ja muita brunssitarjottavia. Erityisruokavaliot huomioiden. 
Viime vuonna havahduin, että huseerasin keittiössä pari päivää ennen vappua ja itse juhlapäivänä lähinnä täyttelin brunssipöytää. En oikein ehtinyt jutustella vieraiden kanssa ja iltasella olin melkoisen poikki, kun vihdoin pääsin rauhassa nauttimaan pöydän antimia. 
Niinpä kutistimme vieraslistaa lähes puolella. Lisäksi pyysin jokaista perhekuntaa tuomaan juhlapöytään jotakin. Ja voi hyvää päivää miten ihania naapureita meillä onkaan! Pöydästä meinasi heti alkuunsa loppua tila kesken.
Omien tarjottavien lisäksi pöytään tuli Baileyskakkua, 
croisantteja, mustikkakakkua, parmesan-juustokakkua, nyhtökakkua(!).
Ja naapurin mainio isäntä toi kulhollisen sangria-aineksia, joita saimme nauttia terassilla auringon lämmittäessä kasvoja. 
Ehdin jutella jokaisen vieraan kanssa, ehdin nauttia kaikkia herkkuja, santsatakin monta kertaa. Ihan täydellinen vappubrunssi.
Vapun juhlatunnelmaa ilostutti entisestään vappuaattona julkaistu Cisionin puutarhablogien Top 10 -listaus Suomessa. Kanelia ja kardemummaa oli päässyt listalle kolmanneksi! 
Aivan huippua, ja suurin kiitos kuuluu tietenkin teille lukijoille.
Kiitos kaikista käynneistänne sekä täällä blogin puolella, Facebook-sivuilla että Instagramissa. Kiitos ihanista viesteistä, kannustavista kommenteista ja kaikessa mukana myötäelämisestä. Tästä on ihanaa jatkaa uuteen puutarhakauteen!

SHARE:

39 kommenttia

  1. Onena hurjasti <3 Niin upea puutarha teillä onkin! Voi sielläkö jo tulppaanit ovat noin nupulla? Ihana brunssi teillä tosiaan on ollut ja juuri hyvä noin nyyttäri meiningillä niin ehtii itsekkin nauttia tunnelmasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! <3 Lummetulppaanit kukkivat jo, mutta nuo kuvan ihanuudet ovat ruukussa. Löysin joulun välipäivinä varastosta pari kukkasipulipussia ja istutin ne ruukkuun. Nyt alkavat vihdoin avautua.

      Yllättävän paljon tulppaaninuppuja on jo kukkapenkeissäkin. Kosteutta ainakin on piisannut! Vielä kun saataisiin kunnon lämpöaalto, niin olisi kauneutta kerrakseen. Ihanaa toukokuun sinulle!

      Poista
  2. Kaiken ihanan vappukauneuden keskellä minä suuntaan silmäni ensimmäisenä itse Mallin sääriin ja totean, että hitsinpimpulat, kun oranssit sukkikset näyttävät hyvältä! Sitten kilistän teemukillani kanssasi ja totean, että ihan oikeutetusti olet tämänkin listauksen kärjessä. Sekä kehun vielä naapureistasi, mahtavaa, kun teillä on tuollainen perinne! (Meilläkin on, mutta ei vappuna. Se on tosi mahtavaa.)

    Kaunista kevättä!

    Sini K.
    joka lähtee heti katselemaan, mitä kaikkia värejä voisikaan hamstrata sukkishyllylle ja mitkä niistä sopisivatkaan parhaiten puutarhaan
    www.kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo oranssit sukkikset ovat kieltämättä melkoiset huomiohousut. Sopivat vapputunnelmaan oikein passelisti. Ostin Cittarista, alehyllystä. Kannattaa siis suunnata sinne.

      Kyllä, ihana perinne ja ihanat naapurit. Varsinkin, kun ne pistää vielä hommiin:D

      Poista
    2. Tiedänpä, mihin lähden tänään ostoksille <3

      Poista
  3. Hyvän mielen aistii tänne asti! Kiva kattaus! Englannin lakritsat näyttävät suloisilta, mutta varmasti houkuttelevina hupenivat alata aikayksikön parempiin suihin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!:) Enkunlakut ovat vappupöydän perinne. Ja loppuvat aina ensimmäisenä. Pieniä käsipareja on nykyään juhlassa aikuisia enemmän, joten ihan saa puolensa pitää, jos haluaa lakuilla herkutella:)

      Poista
  4. Onnea ja haleja! Ihanalta brunssilta kuulostaa ja näyttää :) Kaunis ja kiva perinne, varmasti kaikki nauttivat ja sääkin näytti suosivan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ja tosiaan, tänä vuonna sääkin osui kohdalleen. Suojaisassa paikassa pääsi jo ihan kesäfiilikseen!

      Poista
  5. Ihanalta kuulostaa brunssi ihanien naapureiden kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 10 vuotta alkaa olla jo ihan kiitettävä perinne. Tästä on hyvä jatkaa seuraavat 10 vuotta!:)

      Poista
  6. Herkullisen näköinen brunssi ja varmasti ihana tunnelma ystävien kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Meillä oli oikein leppoisaa, lapset juhlivat jaloissa, piirtelivät katuliiduilla ja puhaltelivat saippuakuplia. Kevättä parhaimmillaan:)

      Poista
  7. Oi, miten herkullisen näköinen brunssi ja värit!
    Meidän yksi ihana naapuri on jo vuosia kutsunut meitä vappubrunssille. Kekkerit ovat olleet aina nyyttärit. Se on on ollut loistava idea. Tulee kaikenlaista herkkua ja juhlien isäntäväki ei aivan uuvu. Meidän vieraidenkin on ollut mukava mennä, kun voi jotenkin osallistua järkkäämiseen.
    Onnea täällä blogin puolella vielä kolmossijasta! Onnittelin jo tuolla facessa, ja olen edelleen sitä mieltä että olitte kyllä kaikki paikkanne ansainneet! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! <3

      Taidan jatkossakin jatkaa nyyttärilinjalla. On ihanat vieraamme aikaisemminkin tarjoutuneet osallistumaan juhlavalmisteluihin, mutta olen tykännyt järjestää juhlat heille. Olla selvillä tarjottavista jne. Nyt oli kuitenkin myönnettävä oma rajallisuus jaksamisen ja ajankäytön suhteen, ja joko jätettävä juhlat kokonaan välistä tai muutettava "konseptia". Onneksi päädyttiin tällaiseen ratkaisuun:)

      Ja kiitos onnitteluista <3 Kuten sanoin, minusta blogisi olisi ehdottomasti pitänyt olla mukana listalla!

      Poista
  8. Onnea oikeutetusta pronssisijasta!!
    Ihana perinne tuo vappubrunssinne ♥

    VastaaPoista
  9. Lämpimät onnittelut sinulle listasijoituksesta!
    Ihania brunssiherkkuja. Kyllä tuollaista herkkupöytää kannattaa kuvata ja sen jälkeen kiertää keräämässä syötävää lautaselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista!

      Juhlissa ruokapöytäkuvaukset on aina tehtävä harmillisen nopeasti, ennen kuin nälkäiset vieraat pääsevät antimien kimppuun. Tytär ainakin aina huokailee kuuluvalla äänellä, kun äiti vaan kuvaa:)

      Poista
  10. Naminami! Tuli nälkä näitä kuvia katsoessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minunkin, vaikka herkkuja on tullut vedettyä jo monta päivää:D

      Poista
  11. Onnittelut hienosta sijoituksesta, jonka tosiaankin olet ansainnut. Olisin kyllä henkilökohtaisesti sijoittanut sinut vieläkin korkeammalle!
    Ja mitkä ihanat kuvat taas kerran ja herkulliset tarjoilut.

    VastaaPoista
  12. Kiitos itsellesi aivan ihanasta blogista, olet toden totta sijoituksesi ansainnut! Ja ah, mikä ihana vappubrunssipöytä...Ihanaa toukokuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos viestistäsi! <3 Ja ihanan aurinkoista toukokuuta myös sinulle!

      Poista
  13. Onnea ja kiitos kuuluu sinulle joka värkkäät blogin kimpussa tehden siitä mielenkiintoisen!
    Ihanat kuvat taas kerran. On mukava viettää porukalla päivää, ja kun jokainen tuo jotain omaa saa pöytään laitettua mitä erilaisempia tarjottavia. Me teemme samoin uutenavuotena ystäväperheiden kanssa. Meillä on jokin teema ja sen ympärille tarjoiltavat... Hyvää viikonalkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset teemajuhlat ovatkin aina tosi hauskoja, ihana uudenvuoden perinne teillä!

      Onhan se tavattoman mukavaa, että lukijat jaksavat palata blogiini postaus toisensa jälkeen. Luvattoman paljon aikaa tämä kyllä vie, mutta minkäs teet, kun bloggaaminen on vienyt naisen mukanaan:)

      Poista
  14. Ihanan keväisesti oli teillä pöytä katettuna, varmasti kaikki paikalla olleet pääsivät viimeistään nyt kevätfiiliksiin :)
    Enpä yhtään ihmettele blogisi sijoitusta, niin ihana se on :)

    VastaaPoista
  15. Kauniit ja keväiset kukat pulloissa!
    Ihana kattaus kaikkineen!
    Lempeitä toukokuun tuulia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna, samoin sinne!

      Olen tykästynyt näihin "pullokukkiin", kun ovat niin helppoja ja niillä saa mukavan rennon ilmeen. Rakastan taidokkaasti sidottuja kimppuja ja tilaan kukat juhlapöytään aina luottofloristilta. Mutta välillä on hauskaa hullutella ja tehdä asetelmia, jotka luonnistuvat myös poropeukalolta:)

      Poista
  16. Onnea hurjasti sijoituksestasi! Kyllä tätä blogia onkin ilo lukea ja katsella upeita kuvia! Aivan ihana brunssikattaus teillä! :)

    VastaaPoista
  17. Vihdoin ehdin tänne onnittelemaan ihan hurjan paljon suosikki-puutarha-blogiani upeasta sijoituksesta! Mä niin tykkään siitä kun sulla on silmää myös siihen sisustamiseen puutarhaassa, kasvihuoneessa ja tietenkin myös kotona. Ja ihania ideoita jotka helpottaa meitsinkin elämää :)
    Ei puutarhanhoito ole pelkkää asiantuntemusta ja perunankasvatusta, esteettisyys edellä pitäis mennä. Se vaan unohtuu meiltä suomalaisilta vieläkin aika usein ;(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Sanna, piharakennusidolini! <3 Ihailen puutarhablogien valtavaa asiantuntemusta, mutta en tällä mututiedollani pysty mitenkään kilpailemaan konkareiden kanssa. Siksi on ihanaa, kun rinnalla on myös meitä "sisustetaan kasvihuone tavaroilla, ai niin, pitää sinne ehkä pari kasviakin laittaa" -hassuttelijoita. Vain taivas (ja kasvarin neliöt) on rajana, kun kirppikseltä löytyy juuri oikeanlaista romua:D

      Poista
  18. Ihana brunssi ja mageat sukkikset! Onnea blogisijoituksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha, sääreni ovat saaneet kohtuuttoman paljon huomiota. Pitänee palata puuterisävyihin:D Ja kiitos onnitteluista!:)

      Poista
  19. Onnittelut blogisijoituksesta!

    Ihanan näköinen brunssipöytä kaikkine herkkuineen <3

    VastaaPoista
  20. Onpa houkuttelevan näköinen juhla, ihanaa!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig