perjantai 3. helmikuuta 2017

Ihanan herkkä vahakukka

Blogiyhteistyö: Huiskula

Vahakukkaa näkyy nyt kaikkialla. Näyttävissä kimpuissa, yksittäisenä leikkona, rungollisena ruukkukasvina, pikkumaljakoissa. Sen suosio on samaan aikaan sekä itsestäänselvyys että pieni mysteeri. Kyseessähän on pikkuruinen kukka, joka ei oikein tuoksukaan miltään.
Mutta jotakin vastustamattoman herkkää ja ihanaa tässä on. Vahakukka ('chamelaucium uncinatum') on samaan aikaan sekä karu että kaunis. Sen lehdet ovat neulasmaiset ja itselleni tulee kasvista aina mieleen rosmariini. Suippojen lehtien tuoksu on havumaisen raikas, erityisesti jos niitä murskaa vähän sormien välissä. Kukka taas ei erityisemmin tuoksu, ainakaan minun nenääni. Mutta nuo pikkuriikkiset taideteokset, hennoissa sävyissä. Voi upeutta!
Jos itselleni olisi edessä ristiäiset tai häät (ei siis ole, kumpiakaan!), vahakukka olisi ehdottomasti mukana. Näistä tulisi ihana hiuskoriste morsiamelle, heleä käsikoru kukkaistytölle, herkkä kranssi kastemaljan ympärille.
Vahakukka kuuluu myrttikasvien sukuun ja sitä esiintyy luonnossa Australiassa, jossa se on monivuotinen, auringossa viihtyvä pensas. Vahakukka (eng. Waxflower) on saanut nimensä ilmeisesti siitä, että kukkaa koskettaessa sen pinta tuntuu vahamaiselta. 
Kukkien pienen koon huomaa hyvin tästä kuvasta, jossa koululaisen otteessa on muutama oksa.
Vahakukka kestää maljakossa pitkään ja viihtyy puuvartisena lämpimässä vedessä. Viitseliäs vaihtaa veden päivittäin. Älä pelästy nuppujen pinnalla olevaa kuivaa, ruskeaa kuorta. Nuppu ei suinkaan ole kuolemassa, vaan kuiva kuori tippuu pois nupun avauduttua.
Pieni kimppu äidiltä perityssä Arabian Suvi-maljakossa. Vastustamaton yhdistelmä!

Oikein ihanaa viikonloppua!

* Blogiyhteistyö: Kukat Huiskula

SHARE:

19 kommenttia

  1. Soma pieni kukka. Tästä tulee mieleen aikaisin keväällä kukkiva patjarikko jossa on hieman samantyyppiset pienet punertavat kukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta! Nyt kun mainitsit, niin sain heti mielleyhtymäksi patjarikon:)

      Poista
  2. Onpa herkkä. Mulle ihan uusi tuttavuus.

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihanan herkkä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Ihana vahakukka <3 Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  5. Todella kauniita <3 Myönnän, että kävin muiden asioiden lomassa kukkakaupassa hetimmiten katsomassa löytyisikö vahakukkia: löytyi kyllä mutta värjättyjä! Oletan, että sinun kuvissasi olevat ovat värjäämättömiä ja aivan mahdottoman paljon kauniimpia kuin värjätyt. Miksi täydellisen ei voi vain antaa olla täydellinen?!

    Kiitos näistä kauniista kuvista, ja ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin kuvan oranssiksi värjätyistä vahakukista. Eihän se tietenkään ollut enää ollenkaan sama asia. Toivottavasti onnistuu seuraavalla kukkakauppareissulla! :)

      Poista
  6. Meidän yhden lapsen ristiäisissä oli juuri näitä kukkia. Herkän kauniita 😍

    VastaaPoista
  7. Viehättäviä kuvia vahakukasta! Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. On kyllä vastustamaton yhdistelmä ja ihanan herkkiä kuvia! Näin tänään harvinaisen isokukkaisia vahakukkia, aika veikeitä olivat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin näin kauppareissulla yllättävän isokukkaisia vahakukkia. Olisin kyllä heti ostanut, ellei nämä pienet kaunottaret olisi vielä ilostuttaneet kotona. Kauppalistalle ensi viikkoon :) Ihanaa sunnuntaita!

      Poista
  9. Bongasin tämän kukan uutena jostain blogista ja nyt googlatessa huomaan että sinullakin on täällä tätä ihanaa Kaunotarta! Niinhän se on, että kun jossain bongaa jonkun upeuden, alkaa nähdä sitä kaikkialla! Pitääköhän lähteä ihan kukkakauppaan maitokaupan sijaan :) Niin kaunis!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig