lauantai 31. maaliskuuta 2018

No nyt kolahti!

Rakastan lehtien lukemista. Siinä on jotakin äärimmäisen rentouttavaa. Kahvikuppi käteen, sivuja kääntelemään ja haaveilumoodi päälle. Pulssi lähtee välittömästi rauhoittumaan.

Yleensä selailen lehden ylimalkaisesti ennen ostamista, mutta tämä Lantliv-lehden viimeisin numero päätyi suoraan ostoskärryyn pelkän kannen perusteella. Niin ihanaa värien ilotulitusta! Keltaisen ja vaaleanpunaisen liitto on mahdottoman herkullinen. 


Huomasin kyllä kauhukseni, että minulta puuttuu narsissinkeltainen hame. Sellainen pitäisi ehdottomasti olla. Ja pinkit puutarhahansikkaat. Ei kai kukaan voi ryhtyä puutarhan kevätpuuhiin vanhoissa farkuissa. Tai vielä vanhemmissa verkkareissa. Toisilla kuulemma saattaa olla jopa eri paria olevat puutarhahanskat. Tai niissä on reikä. Jostakin syystä aina keskisormen kohdalla. En voi ymmärtää moista tyylittömyyttä ja leväperäisyyttä. Mutta näin olen kuullut. Luotettavalta taholta.


Minä jatkan haaveilua ja väreistä inspiroitumista. Keltaisen hameen löytymistä odotellessa nautin pääsiäisen hitaista aamuista, ulkoilusta upeassa auringonpaisteessa, herkuttelusta ja ajasta perheen parissa.

Leppoisaa pyhien jatkoa!
SHARE:

20 kommenttia

  1. Hei Maria, tosiaan kevät tulee kohisten. Ihaillen aina kuvissasi upeita kääpiösamettikukkien mättäitä. Miten saat ne aikaiseksi? Itse olen yrittänyt esikasvattaa mutta tuloksena vaatimattomia yksilöitä, mättäistä ei tietoakaan.

    Hyvää pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Piti oikein ryhtyä miettimään, miten kääpiösamettikukkia kasvatan. Mutta en kyllä keksinyt mitään erikoista vaihetta. Yleensä laitan esikasvatukseen huhtikuussa, koulin ehkä kertaalleen (en aina sitäkään) ja sitten istutan kasvimaalle, aurinkoiseen paikkaan, hyvään multaan. Siinä ne tuuheentuvat kesän aikana vaikka aluksi näyttävätkin aika raaskuilta. Olen huomannut, että parhaiten kukoistaa täydessä auringossa. Toivottavasti tänä kesänä onnistuu!:)

      Poista
  2. Farkkulappuhaalari on istutushommissa ehdoton välttämättömyys, vaikken muuten moista päälleni pukisi.. Pitäneeköhän panostaa narsissinkeltaisiin kumppareihin ja röyhelöpaitikseen haalareiden kanssa käytettäväksi. Keltainen lippis olisi ehdottomasti jo liikaa, tai ehkä sittenkin... Tuo kansi on kyllä houkuttavan värikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Farkkuhaalari on kyllä ehdoton. Minulla on itse asiassa vieläpä todella salonkikelpoinen puutarhafarkkuhaalari: taskuja löytyy miljoona ja polven kohdalla kosteutta hylkivät vahvikkeet. Niillä kehtaa hyvin poiketa kesken pihahommien kyläkauppaan:D

      Narsissinkeltaiset kumpparit ja röyhelöpaitis kuulostavat kyllä ehdottomilta. Eiköhän panosteta niihin tänä keväänä!

      Poista
  3. Hame kuin narsissi. Pitää ehdottaa tyttärelle, että hän voisi kuljeskella puutarhassa elegantisti tuollaisessa, kun äiti tekee rytkyissä puutarhahommia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin ihana pääsiäisväri hameessa. Mitäpä jos ehdotetaan tyttärille, että he tekevät puutarhahommia rytkyissä ja ME kuljeskellaan elegantisti hamosissa :D

      Poista
  4. Minä väritön ihminen, ihastelen kerta toisensa jälkeen sun värivalintoja ja värisilmää. 💛 Itse koen monet värit kuin meluksi ja rauhattomuudeksi. En käsitä, miten sä saat aina kaikki värit sulautumaan niin kauniisti yhteen ja lopputuloksesta tulee aina rauhallinen ja raikas.
    Tuo kansikuva voisi olla sinun stailaamasi ja näen helposti sinut kauniina keltaisessa hameessa.
    Sä olet saanut mut tajuamaan, kuinka värikkyyskin voi olla harmoonista.
    Voisitko joskus pitää jotain värioppikoulua??? Täällä olisi ainakin yksi innokas oppilas.
    Leppoisaa pääsiäisen jatkoa! 💐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan Riina! <3

      Se on ehkä tämä päättämättömyys: rakasta värejä, mutta pidän kovasti myös hillitystä ja rauhallisesta. Niistä taitaa sitten vahingossa syntyä sopiva miksaus:D

      Aurinkoista (ja sopivan värikästä!) pääsiäisen jatkoa! :)

      Poista
  5. Ostin kevääksi keltaiset kumisaappaat! Ja puutarhahanskat on uudet mutta muuten mennään reikäisillä puutarhahousuilla ja jonkun vanhalla takilla. Pitkä hame näyttää kivalta mutta käytännöllisyys ajaa kauneuden yli puutarhavaatteissa.
    Pinkki ja keltainen on yllättävän hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, sitä ollaan aivan ajan hermoilla! Pitkiä helmoja saisi kieltämättä pestä aika usein:D

      Poista
  6. Ehkä pitäisikin käyttää lyhyttä keltaista hametta, niin ne helmat pysyisivät puhtaampana. Tosin kevätpuuihen aikaan on sen verran vilpoisa että pitäisi laittaa villpöksyt hameen alle 😁. Hiukan ehkä estetiikka kärsisi siitä...
    Mutta on tosiaan houkuttelevan näköinen kansi tuossa lehdessä, kuin karamelli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta villahousut ja narsissinkeltainen hame saattaisivat hyvin olla uusi puutarhatrendi! :D

      Poista
  7. Aivan ihana!😍
    Joku ihana pitkä hame pitäisikikin hankkia, minä voisin päätyä vihreään.😊
    Hankin viime kesänä punaiset Hai saappaat kun en löytänyt keltaisia. Tänä vuonna pitää alkaa aikaisemmin metsästämään. Minulla oli joskus nuorempana keltainen fleece takki ja kaiken maailman lentävät öttiäiset oli kovin ihastuneita siihen.😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo ötökkävinkki on hyvä tietää. Se olisikin näky, kun liihottelisi mukamas elegantisti puutarhassa ja perässä seuraisi sakea pilvi öttiäisiä:D

      Poista
  8. Välillä oikein kaipaa pirteitä, räiskyviä värejä sisälle ja puutarhaan. Välillä taas tuntuu, että tasapaksumpi sopii fiiliksiin. Mutta kyllä värit piristävät kummasti :) Vaatteissakin. Liikaa tulee kuljettua tummissa vaatteissa. Onneksi kaapista löytyy nykyään pirteämpiäkin värejä :) Väreistä tulee energinen olo!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse huomaan aina talven jäljiltä janoavani värejä. Syksy menee murretuissa sävyissä, sisälle käpertyneenä. Mutta valon määrän lisääntyessä sitä kaipaa kaikenlaista piristystä! Värikästä ja pirteää kevään jatkoa siis! :)

      Poista
  9. Katsoin samaa kantta,mutta ei päätynyt koriin,mikä sitten kaupan ulkopuolella jo harmitti. Onko sisältö yhtä ihana kuin kansi antaa ymmärtää? Nämä kommentit ja vastauksesi sai minut nauramaan ääneen (koira ihmetteli,kun muita ei ollut kuulemassa 🤣)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisältö oli kyllä ihana, tosin enemmänkin harmoninen kuin värikäs. Jäin kaipaamaan vielä enemmän väri-ilottelua näin pääsiäisen ja kevään kunniaksi <3

      Poista
  10. Minäkin tahdon keltaisen puutarhahameen, niiden rikkinäisten farkkujen tilalle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä alkaa kuulostaa keltaisten hameiden puutarhayhdistykseltä:D Enää pitäisi keksiä, mistä niitä oikein löytäisi!

      Poista

Blog Design Created by pipdig