tiistai 17. joulukuuta 2019

Gluteenittomat joulupiparit

Täällä tehdään jo kolmatta satsia gluteenittomia joulupipareita. Jaoin kuvia aikaisemmin Instagramin Storyn puolella ja sain silloin useamman tiedustelun gluteenittomasta pipariohjeesta.
Ohje on periaatteessa ihan tavallinen joulupipariohje, vaihdoin vain vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja muokkasin hieman jauhojen määrää. Taikina on helposti leipoutuvaa ja maistuu ainakin meillä myös ei-gluteenittomille (siis sekä taikina että valmiit piparit).
Suomessa olen yleensä oikaissut ja käyttänyt valmista gluteenitonta piparitaikinaa, mutta koska sellaista ei täällä ole tarjolla, oli otettava härkää sarvista. Ja kyllähän tuosta mausteiden keittelystä tulee ihan oma joulufiiliksensä. Ah sitä tuoksua!

Gluteenittomat joulupiparit

1 dl fariinisokeria (tai tavallista taloussokeria)
1 dl tummaa siirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
125 g voita tai margariinia
1 muna
noin 4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta 
1 tl ruokasoodaa


  1. Kiehauta fariinisokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Lisää joukkoon rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
  2. Sekoita sooda vehnäjauhoihin. 
  3. Lisää siirappiseokseen muna ja jauhoseos, sekoita hyvin.
  4. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mieluiten yön yli.
  5. Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa (Amerikassa 400 F) noin 5-8 minuuttia piparien koosta riippuen.
  6. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiitos reseptistä, gluteenittomia reseptejä kun ei ole koskaan liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, itsekin kerään kaikki mahdolliset talteen:) Ihanaa joulun aikaa!

      Poista

Blog Design Created by pipdig