perjantai 27. huhtikuuta 2012

Ihana mansikka-raparperisose

Jos pakastimesta vielä löytyy raparperia ja mansikoita, tässä niille erinomainen käyttökohde. Myöhemmin kesällä käytetään tuoretta satoa, se on täällä nopeammin kuin uskoisikaan!


""Hillo" on mainio kaveri pannukakulle, vohveleille, köyhille ritareille tai vaikkapa ihan vaan paahdetun leivän päälle. Tuoreeltaan, eli vielä lämpimänä se maistuu erityisesti vaniljajäätelön kera. Ohje on alunperin Hesarista.
PAKASTETTAVA MANSIKKA-RAPARPERISOSE
1 l raparperinpaloja (noin 10 ohutta vartta)
1 dl vettä
4 dl hillosokeria
2 l mansikoita


1. Laita raparperinpalat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää hillosokeri ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Perkaa ja soseuta mansikat.
4. Yhdistä rapaperi- ja mansikkasose. 
5. Jaa sose pieniin pakastusrasioihin ja pakasta. 
SHARE:

23 kommenttia

  1. Juu, toi on ihan suosikkihilloani : )! Täytyykin kaivella viimoiset raparperit ja mansikat pakkasen uumenista hellalle! Kaunista (täällä kyllä sateista) perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ihana yhdistelmä toimii loistavasti myös mehussa. Voi kun saisikin jo tuoretta satoa! Aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  2. Hyvä idis, meillä jo uudet raparperit nostavat innokkaasi päätään!
    Ihanaa aurinkoista perjantaita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä ne nousevat vauhdilla!:) Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  3. Hymyilytti, kun avasin blogisi. Eilen Lemmenviemää sarjassa hehkutettiin mansikka-raparperihilloa:)

    Ihana hillo. Hieman täytyy odottaa, kun kaikki mansikat ja raparperit on syöty pakastimesta.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti kuuklettaa tuo Lemmenviemää, kun en ole itse seurannut. Ajankohtainen herkku siis:) Mukavaa viikonloppua ja uuden sadon odotusta!

      Poista
  4. Täytyypä tarkistaa mansikkatilanne, raparperia ainakin löytyy. Mitähän hyvää sitä viikonlopuksi keksisi (jos sitten kevyempi elämä vaikka vapun jälkeen...)

    Ihanaista viikonloppua!

    -Tuija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai jos kevyempi elämä sitten äitienpäivän jälkeen... Ehtiihän sitä vaikka sitten syksyllä kärvistellä:)

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta! Laitetaan käytäntöön heti kun tulee tuoretta raparperia ja mansikkaa, sillä pakkanen on tyhjennetty viime vuoden sadon osalta. Onneksi raparperit ovat jo kovassa kasvussa, mansikkaa joutuu vielä hetken odottamaan. :) Kivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ollut ahkeria pakastimentyhjentäjiä! Meillä normikuviot, eli loppukeväästä syödään marjaa kaikessa muodossaan... Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!:)

      Poista
  6. Eilen katsoin jo, että sieltä ne raparperit punkevat urheasti maasta. Nam! Kesän ekat raparperiherkut on kyllä vertaansa vailla. Hyvä tuo ohjekin. Mansikoita meillä ei enää ole, raparperia kylläkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös kaksi terhakkaa raparperipuskan alkua. Alkukesän herkut onkin niitä parhaita, loppukesästä raparperin käyttö jää hävettävän vähälle.

      Poista
  7. Nam. Kiitos kivasta ohjeesta.. Ja ei kun sitä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  8. Nam nam, tätä täytyy joskus kokeilla!
    Käytkö kurkkaamassa blogiini, siellä on sinulle pieni tunnustus! ♥ Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli kivasta tunnustuksesta!<3 Aurinkoista viikonloppua sinulle!

      Poista
  9. Kivalta vaikuttaa resepti!
    Oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. No niin molempia löytyy ...Kiitos kun muistutit, heti vappuprunssille noita värkkään :)

    VastaaPoista
  11. Sinulla on kaunis blogi!!♥
    Tässä ilmoittautuu uusi lukijasi!;)
    Iloa kevääseesi ja hauskaa vappua!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marge! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi:) Hauskaa vappua ja aurinkoa myös sinulle!

      Poista
  12. Juuri eilen vai toissapäivänä puhuttiin miehen kanssa, että mihinkähän sitä käyttäisi ne pari pussillista raparperia pakastimesta. Kiitos vastauksesta, pitää pistää tämä hillo tulille! :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig