sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Terassielämää syyskuussa

Lasitetulla terassilla ei enää tarkene juoda aamun ensimmäistä kahvikupposta puoli seitsemän pintaan. Mutta heti kun aurinko pilkistää, pieni tila kyllä lämpenee nopeasti.

syyskimppu-omasta-puutarhasta
Viikko on ollut sateinen, mutta aurinkokin on onneksi näyttäytynyt. Vielä saa hetken nautiskella terassikeleistä, lasien suojissa. Ja onhan lokakuukin ollut usein kaunis ja aurinkoinen. Joten sormet ristiin ja peukut pystyyn!
lasitettu-terassi-syksy
Tässä kohtaa syyskuuta kimppuihin kerätään kaikkea mahdollista. Daalioita, astereita, tsinnioita. Syysvärin saaneiden pensaiden oksia. Köynnöksiä ja yrttejä. Siemenkotia. Pääsipä mukaan parsan huituloitakin.
syyskimppu-omasta-puutarhasta

Takana on todellinen self-care viikonloppu, ja tuli kyllä niin tarpeeseen. On otettu iisisti, tehty kivoja asioita, kokkailtu, katsottu perheleffoja, kyhnätty kainalossa. Yksi joukosta on maailmalla, me muut ollaan hyggeilty sitten senkin edestä!

Leppoisaa päivää!

SHARE:

perjantai 16. syyskuuta 2022

Heinien lumoissa

Koristeheinät ovat ihana lisä kesäkukkaruukkuihin tai perennapenkkeihin. Tänä vuonna tosin istutin heinät itsekseen, ilman kukkivia kavereita. Ja voi että miten ihania nämä ovat olleetkaan! Helppohoitoisia, reheviä ja yhä vaan täydessä terässä.

koristeheinät-ruukussa
Kirjoitin koristeheinistä Marian hyötytarhaan, Viherpeukalot blogiin. Pääset lukemaan postauksen tästä linkistä.

Kaunista syyskuun jatkoa!


SHARE:

sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Tätä lisää, kiitos!

Vaikka alku näytti hieman synkeältä, syyskuu on nyt hellinyt kauniilla päivillä ja aurinkoisella kelillä. Kuumasta ja kuivasta elokuusta huolimatta puutarha on yllätävän runsas ja rehevä.

puutarha-syyskuussa

Tosin jo koetut yöpakkaset olisivat voineet tulla vasta lokakuun puolella. Aamuisin olen katsonut mittaria kauhunsekaisin tuntein ja sitten varovasti kurkkinut ulos sormien välistä.

villiviiniportti-korituoli

heinat-puutarhassa

En olisi vielä valmis luopumaan kukkaloistosta, joten illat on kanneltu ruukkuja, harsotettu daalioita ja suojattu satoa.

penhill-watermelon-daalia

cafe-au-lait-daalia

Puutarhaharrastajan elämä on melkoista jännitysnäytelmää näin syyskuussa. Harsotetut daaliat ovat toistaiseksi selvinneet (kuten yläkuvien 'Penhill Watermelon' ja 'Cafe au lait'), mutta hallatappioitakin on jo tullut. Myös kasvihuone tuli tyhjättyä normaalia aikaisemmin, jotta sain tomaatit kypsymään sisätiloihin viileän kelin alta.

puutarha-syyskuussa-kesähuone-cottage-garden

Syyskesä on aina suloisen haikeaa aikaa. Ensimmäisen hallayön jälkeen tuntuu kuin elettäisiin laina-ajalla. Toivottavasti kauniit syyspäivät jatkuvat, sillä puutarhalla on vielä paljon annettavaa. 

SHARE:

perjantai 2. syyskuuta 2022

Pörriäisystävällinen puutarha

Loppukesästä perennapenkeissä käy melkoinen surina ja kuhina, kun perhoset, kimalaiset ja mehiläiset lentävät kukasta kukkaan. Herkkien perhosten seuraaminen on aina jotenkin meditatiivista puuhaa. Elämäänsä tyytyväisten, kukassa lepäävien ja suorastaan autuaiden pörriäisten katselu nostaa väkisinkin hymyn kasvoille.

koristekasveja pölyttäjille
Pörriäisystävällisessä puutarhassa ravintoa riittää varhaisesta keväästä syksyyn asti. Monimuotoinen puutarha onkin ympäristöteko!
maksaruohot-perhoskasvi
Kirjoitin Marian hyötytarhaan, Viherpeukalot blogiin, pölyttäjiä houkuttelevista koristekasveista. Nyt on nimittäin hyvä aika istuttaa perennoja ja muita koristekasveja. Löydät postauksen tästä linkistä.

Hyvää viikonloppua!


SHARE:
Blog Design Created by pipdig