keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Kevään tuntu

Tämä voi jonkun mielestä olla hieman liioiteltua, puhua kevään tunnusta tammikuussa. Mutta eilen oli ihan selvästi kevättä ilmassa, oli oli! Taivas oli kirkkaansininen, aurinko lämmitti kasvoja ja lenkkipolun varrella olevat pajunkissat kurkottelivat jo niin kauniina.

kesahuone-vanhat-ikkunat

Vaikka tienoo on jäätävän liukas (todellakin kirjaimellisesti) ja luntakin on riittämiin, niin silti ajatukset karkaavat aina auringon myötä kohti kevätpuuhia. Siitäkin huolimatta, että nyt paukkuu taas pakkanen.

ruukutuspoyta-talvi

Kesähuoneen seinällä kiikkuu vielä havutähti ja katonrajassa on kausivalot. Nämä saavat yleensä lähtöpassit viimeistään laskiaisena, joskus aikaisemminkin. Ihan kelistä riippuen.

kesähuone-talvi

Ei aikaakaan, kun näissä ruukuissa on taas helmililjoja ja tetenarsisseja. Ja kesähuoneessa tarkenee kahvitella. Auringonsäteet tunkeutuivat sinne jo ihanasti. Maljakossa olevat kuivatut hortensiat suorastaan loistivat valossa.

ruukutuspöytä-punasaviruukut

Tällaisista päivistä saa ihan hurjasti energiaa. Toivottavasti talvi jatkuu yhtä kauniina!

Lempeää viikon jatkoa!

SHARE:

sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Sesongissa nyt - sitrushedelmät

Raikas sitrussalaatti on talven maukkainta väriterapiaa! Sitrushedelmien sesonki on nyt parhaimmillaan ja värikkäitä vitamiinipommeja kannattaa popsia niin paljon kuin mahdollista.

sitrussalaatti

Herkullisessa sitrussalaatissa eriväriset ja -makuiset sitrushedelmät ovat saaneet kaverikseen avokadoa, pinaattia ja fetajuustoa. Muun muassa. Tämä on loistava salaatti esimerkiksi viikonlopun brunssipöytään. Ja maistuu erityisen hyvältä täyteläisten munakkaiden kanssa, testattu on!

Löydät salaattiohjeen Versoilevan uusimmasta artikkelista: "Sitrussalaatti - väriruokaa mielelle ja kielelle".
SHARE:

maanantai 17. tammikuuta 2022

Ei meinaa perässä pysyä!

Tammikuu viilettää eteenpäin sellaista vauhtia, ettei meinaa enää perässä pysyä! Vähän sama fiilis kuin roikkuisi jäistä mäkeä alaspäin kiitävän pulkan kyydissä kynsin hampain. Ei sillä, että ihan viime aikoina olisin jäisiä pulkkamäkiä laskenut. Mutta kontrolli on mennyt jo aikaa sitten, ja nyt vaan yritetään kompuroida mukana.

tulppaanikimppu-kahvikuppi
Ei tämä pelkästään huono asia ole. Sehän tarkoittaa, että myös kevät lähenee samalla vauhdilla! Tammikuussakin on jo saatu nauttia suorastaan keväisistä päivistä, on kyllä ollut harvinaisen valoisa ja aurinkoinen talvi. Tykkään ihan hirmuisesti!
vaaleanpunaiset-tulppaanit-vanha-lauta
Välillä on pakko pysähtyä ja ottaa aikaa rauhalliselle kahvikupilliselle. Aina parempi, jos samalla saa ihastella tuoreita tulppaaneja. Blogi päivittyy nyt harmillisen harvakseltaan, aktiivisemmat kuulumiset löytyvät tällä hetkellä Instagramin puolelta.
tulppaanikimppu-narurulla
Toivotan tammikuuhun valoisia päiviä, ihania tulppaaneja ja rauhallisia hetkiä arjen kiireiden keskelle. 

Voikaa hyvin ja pysykää terveinä!


SHARE:

sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Kotitekoinen mysli ja sunnuntain suloa

Sunnuntaiaamuissa on aina sellainen ihanan suloinen kaiku. Yleensä aamu soljuu rauhallisesti eteenpäin ja on aikaa panostaa aamupalaan. Me huhkimme juuri pari päivää kaupunkikaksion remontin parissa, joten tänään on nautittu täysin rinnoin hyvästä kahvista, kiireettömästä tunnelmasta ja tietenkin kotitekoisesta myslistä.

kotitekoinen-mysli
Itse tehty mysli on meillä vakitavaraa varsinkin tammikuussa, sillä piilotan sinne aina joulun jäljiltä kulhoissa pyörivät pähkinät ja kuivatut hedelmät. Ja mikä parasta, itse tehden saa juuri sellaisia herkkuaineksia kuin haluaa. Ei ole kukaan kaivamassa mitään pois. Sellaista nimittäin sattuu toistuvasti valmismyslien kanssa. Yksi ei tykkää kookoksesta, toinen ei banaanilastuista jne. Nyt on pelkkiä herkkuja mukana! Ja tosiherkuttelija maustaa myslinsä vielä tummalla suklaalla.

Löydän ohjeen Versoilevan uusimmasta artikkelista: Kotitekoinen mysli

SHARE:
Blog Design Created by pipdig