lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kesän todellinen yllättäjä!


Olen tavattoman hämmentynyt. En olisi kuuna päivänä uskonut, että hehkuttaisin samettikukkaa sen kauneuden vuoksi. Sillä on kyllä monia loistavia ominaisuuksia (ötökkäkarkoitin, sitkeä, helppo, loistava ruokien koristelussa), mutta että vielä häkellyttävän kauniskin. Tämähän on kaikkien tätikukkien tätikukka! Olen sanaton.
Tämän kesän uusi kokeilu on ollut samettikukka 'Strawberry Blonde'. Sain keväällä Impectan siemeniä Mustila Puutarhasta blogiyhteistyön tiimoilta ja niiden joukossa olivat myös nämä kaunottaret. Suunnittelin kasvattavani samettikukat ötökkäsyöteiksi kasvimaan laidalle. Samettikukat vetävät puoleensa muun muassa kirppoja, eli ne harhauttavat tuholaiset pois hyötykasvien luota.
Siemenpussissa kyllä luvattiin "kiehtovaa värien vaihtelua syvän mahonginpunaisesta vadelmanpunaiseen, persikanväriseen ja sitruunankeltaiseen". Mutta siemenpusseissa nyt välillä luvataan yhtä sun toista. Siksi kai olenkin niin ällikällä lyöty. Yhdessä yksilössä näin montaa kaunista sävyä!
Kukat avautuivat ensin tummanpunaisina, mutta ovat siitä lähteneet vaihtamaan väriä ihan miten sattuu. Jokainen päivä rivi näyttää jotenkin erilaiselta. Toisten väri syvenee, toisten vaalenee. Kasvutapa on muutenkin aivan ihanteellinen: tiivis ja itsestään haarova. Olen tavattoman huono latvomaan kesäkukkia. Näitä ei edes tarvitse, jei!

Jos 'Strawberry Blonde' ei ole vielä tuttu lajike, laita nimi muistiin ensi kesää varten! 

SHARE:

12 kommenttia

 1. Jeii, täällä myös kokeilussa ensimmäistä kertaa tämä Strawberry Blonde. Olen aivan häkeltynyt minäkin sen kauneudesta ja värin muuttumisesta. Alun perin etsiskelin mahdollisimman punaista samettikukkaa, ja päädyin sitten tähän. Ihan mieletön kukka, ja näyttää siltä että on tullut jäädäkseen. Minäkin suosittelen ehdottomasti tätä!

  VastaaPoista
 2. Nimi on muistissa, tänä vuonna en ehtinyt kokeilemaan. Tiedätkö voiko tuosta kerätä siemeniä talteen ja tuleeko niistä samanvärisinä kukkivia taimia?

  VastaaPoista
 3. Löyrin siämeniä nii myähään, että ens kesälle jäi. Nua komiaa kukintaa kannattaaki orottaa. Ihania!

  VastaaPoista
 4. Oih! En ole koskaan oikein välittänyt samettikukista, mutta tämä kääntää pian mieltymykseni!
  Voisin kutsua jo samettiruusuksi...Hih! ;)
  Kauniit! <3

  VastaaPoista
 5. Minäkin hankin näitä samettikukan siemeniä juuri tämän punaisen värin takia.
  Aivan ihania ja todellakin värit muuttuvat koko ajan.
  Tytti

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä, joka vuosi suunnittelen näitä laittavani ja samoin sen aina unohdan. Jospa ensivuonna saisi jotain aikaan näiden parissa. Kauniit on!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä onkin kaunis, nimen otin talteen seuraavia kylvöjä varten. En ole noin kaunista samettiruusua ikinä nähnyt.
  Kasvatan samettiruusuja joka kevät kun on huonot paikat niin ne aina onnistuu. Ei tarvi latvoakkaan ollenkaan.

  VastaaPoista
 8. Kasvatan itse joka kesä joukon samettikukkia ötökkäkarkoitteeksi, tosin kukan väristä en suuremmin pidä. Tämä nimi laitettiin ylös, nimittäin nyt on väri mieleinen.

  VastaaPoista
 9. Hauskaa värikirjoa! :D Kasvatan samettikukkia myös tuholaistorjuntaan - en tiedä, tepsivätkö ne vai eivät, mutta näyttävät ainakin kivalta. :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa että vanhaa kunnon retrolajiketta on päivitetty!
  Viime kesänä tykästyin samettikukka Vanilla Creamiin, mutta tämä on vielä jotain paljon ihanampaa. Ehdottomasti myös tulevien kesieni kasvatettava.
  Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 11. Minä myös ostin Impectalta samoja Strawberryjä ja ilo oli täälläkin suuri, kun avautuivat! Nyt en taida muita hankkiakaan kun Vanillaa ja näitä!

  VastaaPoista
 12. Olen kasvattanut monta vuotta keltaisia samettikukkia itse poimituista siemenistä. Joka vuosi lähte lapasesta laitan niitä ympäri pihaa. Tänä vuonna ostin keltapunaisia. Niistäkin otan siemeniä talteen.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig