tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kesäkukkailoa

Blogiyhteistyö: Huiskula

Viime ajat ovat menneet niin tiiviisti keittiöpuutarhan parissa, että kesäkukkaistutukset ovat meinanneet jäädä retuperälle. Onneksi Huiskulasta saapui blogiyhteistyön tiimoilta ihana yllätyspaketti.
Olen tänä vuonna yrittänyt hillitä mopon karkaamista, eli tilannetta, jossa kasvihuone on täynnä taimia eikä minulla ole paikkaa mihin niitä istuttaa. Yleensä henkilökohtainen missioni näyttää olevan paikallisten puutarhaliikkeiden ja torikojujen tyhjentäminen kasveista. Kotona sitten ihmettelen, että mihin näitä taas saa mahtumaan. Tänä vuonna sovin sisäisen hamstraajani kanssa, että uusia ei saa ostaa, ennen kuin vanhat on istutettu. Ja hei, tämä toimii! Ainakin osittain...
Koska kasvimaa on pitänyt kiireisenä, laitoin kesäkukkataimet odottamaan puulaatikkoon. Siellä tuuli ei pääse riepottelemaan pieniä ruukkuja ja istutusvuoroaan odottelevat kesäkukat voi nostaa esille "valmiina" istutuksena.
Laatikon päädyssä on tummalehtinen koristebataatti. Bataatti sopii monenlaisiin istutuksiin ja tuo tässä ihanaa kontrastia muuten hempeään kokonaisuuteen. Bataatti kasvaa kesän aikana muhkeaksi ja tekee pitkät versot, joten se on mainio reunakasvi esimerkiksi korkeisiin ruukkuihin. Se muodostaa hauskan yhdistelmän herkän poutapilven kanssa.
Toisessa päädyssä laatikkoa rönsyilee hopeaputous. Taustalla muutama isokukkainen kesädaalia. Alakuvan sirosara on nimensä mukaisesti siro ja aika matalakasvuinen. Erilaisilla koristeheinillä ja saroilla saa kesäkukkaistutuksiin keveyttä ja niittymäistä tunnelmaa.
Väliaikaisesta istutuksesta tuli niin kiva, että taidan laittaa kasvit lopulliseen ruukkuunsa kutakuinkin samassa järjestyksessä. Joko teillä on kaikki kesäkukat istutettu?
Kukkaisaa viikon jatkoa!

* Blogiyhteistyö: 
kesäkukat Huiskula
SHARE:

7 kommenttia

 1. Kauniita ovat saamasi kesäkukat.Tuo bataatti minua kiinnostaa erityisesti,onko ihan koristebataatti?

  VastaaPoista
 2. Kukathan sopivat hyvin tuo puulaatikkoon!

  VastaaPoista
 3. Kaunis yhdistelmä! Upea väri tuossa bataatissa.

  VastaaPoista
 4. Koristebataatti on nätti ja antaa kivasti väriä.
  En ole koskaan nähnyt, kiva asetelma puulaatikossa.

  VastaaPoista
 5. Kukista huomaa, kuinka nekin ovat piristyneet, kun ilma viilentyi ja pääsivät viimein ulos sisäilmasta. Meillä ulkomaalausurakka viivästytti taimien ulospääsyä, joten viikonloppuna on pidettävä kesäkukkien istutusmaratoni.
  Poutapilveen ihastuin viime kesänä ja ensi vuonna yritän tuota koristebataattia. Itsekasvatetutkin kesäkukat riittäisivät, mutta aikamoinen joukko on kaupastakin kulkeutunut multasäkkiostoksilta :D

  VastaaPoista
 6. Ihan on valmis, kaunis asetelma! Tummat värit tuovat hienon kontrastin istutuksiin, pidän!

  VastaaPoista
 7. Ihanat kesäkukat ja kaunis sommitelma, laatikkokin näyttää tyylikkäältä. Minä olen laittanut yhden ison terassihortenssiaruukun ja neilikkaa muratteja ja lopeliaa ruukkuruusujen joukkoon.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig