KAURA-PORKKANASÄMPYLÄT
5 dl kuumaa vettä
2 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1 iso porkkana raastettuna (noin 2 dl raastetta)
1 pss kuivahiivaa
noin 8 dl vehnäjauhoja / hiivaleipäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä
1. Laita kaurahiutaleet kuumaan veteen hautumaan. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon suola, siirappi ja porkkanaraaste.
2. Kun seos on jäähtynyt noin +42 asteiseksi, lisää kuivahiiva, joka on sekoitettu pieneen määrään jauhoja. Sekoita huolellisesti.
3. Alusta taikina vehnä- tai hiivaleipäjauhoilla (tai käytä molempia) ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
4. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo ranteenpaksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangoista sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 1/2 h.
6. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia.
Hyvän näköisiä sämpylöitä :) - ja kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla joskus :)
VastaaPoistaOn mehevä ohje, itse tykkään kovasti tuosta kauran ja porkkanan yhdistelmästä näissä:)
PoistaOnpas herkun näköisiä!
VastaaPoistaJa onneksi maistuu myös! :D
PoistaTuore sämpylä, mikä ihana herkku!
VastaaPoistaAivan parasta <3 Sipaisu voita ja siinä se!
PoistaTäytyypä kokeilla tätä reseptiä. Melkein pystyy haistamaan tuoreen sämpylän tuoksun noita kuvia katsellessa, ah ihanuus!
VastaaPoistaTuoreet sämpylät ovat kyllä niin herkkua! Ainoa huono puoli on se, että niitä menee huomaamatta useampia kappale tuoreeltaan :D
PoistaKokeillaan heti, kun kotiudutaan. Toistaiseksi joudumme tyytymään banana bread ja toast valikoimaan.
VastaaPoistaNo voisin kyllä hetkeksi vaihtaa tuoreet sämpylät auringon lämpöön:) Ihanaa reissua teille!
PoistaHerkulliselta näyttävät, ihan tulee vesi kielelle.. kiitos reseptistä!
VastaaPoistaEipä kestä, kyllähän se on maukas ohje jaettava:)
PoistaNäyttääpä herkullisilta, nami :)
VastaaPoistaJa ovat myös, vähän liiankin monta tuli syötyä kerralla :D
PoistaNam nam....varmasti hyvää
VastaaPoistaTuore leipä on aina hyvää! <3 T:Leipähiiri
PoistaKiitokset ohjeesta! Oli todella hyviä sämpylöitä! Käytin rouheista sämpyläjauhoja koska jauhovarastosta löytyi vaan niitä.
VastaaPoistaolipas hyviä
VastaaPoistaTulipas herkullisia sämpylöitä! Tein aamupalalle 👍💗
VastaaPoistaOnko ohjeen jauhomäärä oikea? Ohjeen määrällä taikina oli velliä eikä parin desin jauhojen lisäys auttanut asiaa.
VastaaPoista5dl nestemäärään 2dl kaurahiutaleita ja noin 8 dl jauhoja pitäisi olla ihan ok määrä. Toki jauhojen laatu vaihtelee ja silläkin on merkitystä, käyttääkö vehnäjauhoja tai esim. sämpyläjauhoja. Jos taikina on aivan velliä, silloin jauhoja on toki syytä lisätä. Mutta kuvan sämpylät on leivottu tällä ohjeella ja hyviä tuli!
PoistaJos neste on ollut liian kuumaa hiivalle, hiiva ei toimi ja taikina ei kohoa. Jauhojen lisääminen ei silloin pelasta kuolleita hiivasoluja. Tämä voisi olla yksi syy vellimäiselle taikinalle. Harmi kuulla, että sämpylät eivät onnistuneet.