torstai 1. kesäkuuta 2017

Toukokuu, minne katosit?

Toukokuu ja joulukuu tuntuvat olevan vuoden kiireisimmät kuukaudet. Mutta tänä vuonna toukokuu on ollut erityisen täynnä ohjelmaa. Ja hyvin vaihtelevaa sellaista, aivan kuten toukokuun sää. 
Toukokuun ensimmäisenä päivänä saatiin nauttia brunssikuohuvat kauniissa auringonpaisteessa. Iltaisin aurinko valaisi kesähuoneen lämpimän kutsuvaksi.
 Ulkona kevät antoi odotuttaa itseään. Tuntui, ettei maisema ala vihertää sitten niin millään.
 Helpostusta kevätkaipuuseen piti hakea pikku hiljaa avautuvista puutarhamyymälöistä
Toukokuussa pääsin juhlistamaan Johanna Vireahon ja Annabelle Antaksen tyylikästä kirjaa ja kaivattua tietoapakettia ilmakasveista "Living with Air Plants". Kirja on todella hyödyllinen opus kaikille ilmakasveista kiinnostuneille. Lisäksi se sisältää hauskoja sisustusvinkkejä ilmakasveihin eli tillandsioihin liittyen. Kirjassa on aivan huikean kauniit ja harmoniset kuvat. Kirja on loistava lahjaidea esimerkiksi synttärisankarille, koulunsa päättävälle tai uuteen kotiin muuttaville, veikeän ilmakasvin kera tietenkin.
Julkkarit vietettiin sympattisessa TRE HELSINKI myymälässä. Myymälän valikoima oli monipuolinen ja rennon hauska. Suosittelen poikkeamaan, jos liike ei ole entuudestaan tuttu.
Toukokuun 10. päivänä lumisade "väritti" jälleen maisemaa. Se oli jännä yhdistelmä vihertyvän nurmen ja pilven takaa kurkkaavan auringon kera. Yöt olivat kylmiä ja tuulisia, ja kevätkylvöt siirtyivät koko ajan kauemmas.
Kevät eteni rauhallisesti ja ainakin omassa pihassa jotenkin ihan väärässä järjestyksessä. 
Vihdoin kuitenkin päästiin nauttimaan tulppaanien väriloistosta ja vihreän eri sävyistä. Ulkona tarkeni jopa syödä jätskiä, wuhuu!
Aivan loppukuusta pääsin keittiöpuutarhan kylvöjen pariin. Arvatkaa muuten, tuliko kuvan kahvi juotua lämpimänä..? Se on taas tämä aika käsillä! 
Kasvihuoneen löhöpaikka sai lähtöpassit ja lattia on täyttynyt erilaisista ruukuista, kylvöistä ja kokeiluista. Aamuisin vähän jännittää tarkistaa, miten kylmäksi yö on mennyt ja miten kasvit ovat siihen suhtautuneet. Toistaiseksi kaikki on kuitenkin kunnossa.
Tiivistettynä toukokuu on siis ollut kylvöjä, koulimista, kantamista, karaisua. Se on ollut juhlia, töitä, lääkärireissuja, muutoksia. Kiirettä, huonosti nukuttuja öitä. Yllätyksiä ja suunnittelua. 

Kiitos toukokuu, annoit paljon! Hieman haikeana hyvästelen sinut, sillä tuntuu etten tänä vuonna ehtinyt matkaasi ollenkaan.

SHARE:

9 kommenttia

 1. Toukokuu oli todellakin ikimuistoinen ja viuhahti ohi hiukan liiankin kovalla vauhdilla! Tuo valtava lumentulo jäi mieleen ja kylmyys, no jospa se lupaa lämmintä kesää!

  Kaunista kesäkuuta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osui sinne sentään yksi lämpimämpi viikko, vaan muuten on ollut kyllä kovin koleaa. Eikä kesäkuun alku kovin lämmintä vastaanottoa antanut sekään. Mutta jospa edessä sitten olisi helteinen heinäkuu ja kaunis elokuu..! :)

   Poista
 2. Niin samat fiilikset. Musta tuntuu, että jäi kaikkea tekemättä, eli tarkoittaa, että on kesken suurin osa hommista:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan sama juttu täällä! Toisaalta, ei sitä niin kauhean kiire niillä kevät- ja kylvöpuuhilla ole ollut näissä keleissä. Yötkin vielä vaikka miten kylmiä. Ainakin osaa arvostaa lämpöä, kun se vihdoin saapuu! <3

   Poista
 3. Totta, toukokuu meni niin nopeasti että ehti vain ajatella. Nyt alkoi jo kesäkuu ja lasten kesälomat parin päivän päästä. Aika vaan menee niin nopeasti!
  Kesää ja lämpöä odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ihan uskomatonta, että on jo kesäkuu! Voi kun kohta koittaisi lämpimät kesäaamut <3

   Poista
 4. Nytkö se toukokuu jo loppui, eihän se vielä ole alkanutkaan. Lunta ja räntää täällä on satanut sekä kylmä tuuli puhaltanut.Taitaa olla vielä huhtikuun loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin huojentavaa huomata, että muiltakin on mennyt toukokuu varkain ohi. Nyt kaikki peukut pystyyn ja kesäloitsut kehiin, että saadaan pian lämpöä!

   Poista
 5. Täällä ihan samat ajatukset, viuhahtaen meni toukokuu ja kaiken sen kylmyyden keskellä ei edes huomannut hiirenkorvia puissa tai muita kevään ensimerkkejä. Ensin oli kylmä ja sitten kaikki olikin jo ihan vihreää ja runsasta...outo toukokuu tänä vuonna :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig