keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Herkän suloinen riippaorvokki

Yhteistyössä: Huiskula

Suloinen riippaorvokki (Viola hederacea) ei viileästä kelistä hätkähdä. Tämä herkkis päätyi puolivahingossa kirsikkapuun alle, juuri sopivasti puolivarjoisaan paikkaan. 
Tyhjensin kasvihuonetta tomaatti-istutusten alta ja kannoin kirppikseltä löytyneen penkin kirsikkapuun katveeseen. Kokosin Huiskulasta blogiyhteistyön tiimoilta saadut riippaorvokit vanhaan valkoiseen emalikulhoon. Yhdistelmästä tuli niin symppis, että siihen ne nyt ovat jääneet.
Riippaorvokki on ihanan herkkä ja vieno kaunokainen. Sen sievät kukkaset ovat valko-lilat ja pyöreät lehdet raikkaan vihreät. Pikku hiljaa se alkaa muodostaa rentoja versoja.
Riippaorvokki viihtyy parhaiten puolivarjossa ja pitää tasaisesta kosteudesta. Se ei ole hätkähtänyt edes viime päivien sadetta ja tuulta.
Sekä penkki että kulho saavat nyt jäädä tuohon, nautiskelemaan aurinkoisista aamuista. Minä toivon riippaorvokeille pitkää ikää ja myöhemmin onnistunutta talvetusta sisätiloissa.

Suloista kesäviikon jatkoa!

* Bloigyhteistyö: Riippaorvokit Huiskula

SHARE:

9 kommenttia

 1. Onpa tosi suloisen näköinen tuo orvokki ja vanha emalivati sopii niin kauniisti sen ruukuksi, penkistä puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Joskus parhaat yhdistelmät syntyvät ihan vahingossa :)

   Poista
 2. Oon kaksi kesää metsästänyt riippaorvokkia, eikä ole onnistanu:( Tuo on niin suloinen, no jatkan etsintää... Ehkä laitan Huiskulaan viestiä, että mihin täällä meillä päin toimittavat tuota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mystistä, miten tätä ei tunnu löytyvän mistään, vaikka kaikki sitä haluaisi. Toivottavasti vielä tärppää!

   Poista
 3. Onpas suloinen kokonaisuus! Kaikki sopivat yhteen niin kuin olisi aina siinä olleet sulassa sovussa :)
  Aurinkoisia päiviä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kisu! Siihen nuo soljahtivat niin sulavasti, että parempi kun ei mene ronkkimaan ollenkaan :)

   Poista
 4. Näitä mä oon niin ihaillut aina Ruotsissa. Tosi kiva, jos niitä on tarjolla myös täällä meillä. Ne ovat niin suloisia. Ja tuo vati tekee kyllä niille niin oikeutta. Ihana kokonaisuus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Ja yllätys yllätys, että inspiraatio tulee taas Ruotsista. Ovat kyllä niin mestareita siellä! Voisikin muuten taas uutta reissua suunnitella..? :)

   Poista
 5. Rakastuin tähän orvokkiin totaalisesti! Löysin sen prisman keväisestä kukkaosastolta. Oletko talvettanut orvokkia vielä? Menestyiskö kellarissa talvehtaminen? Kaunis istutus sinulla tuo vati ja orvokki!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig