torstai 14. kesäkuuta 2018

Välitilassa vihertää

Meillä on oltu nyt viikon verran jännässä välitilassa. Puutarhassa on yllättävän vihreää pitkään jatkuneesta kuivuudesta huolimatta. Mutta kukinta antaa odotuttaa itseään. 
Ensin tulppaanit tulivat ja menivät hirmuisella vauhdilla. Kukkivat koriste- ja hedelmäpuut olivat hetken aikaa massiivisia kukkapilviä. Syreenit paukahtivat täyteen loistoonsa kaikki lähes samanaikaisesti. Mutta nyt, nyt odotellaan seuraavia. 
Pionit kyllä pullistelevat lupaavasti ja varjoliljat nuokkuvat täynnä nuppuja, eli kukkaräjähdystä lienee luvassa muutaman päivän sisällä. Toisaalta kurjenpolvet ovat selvästi ottaneet nokkiinsa kuivuudesta ja moni muukin perenna on kovin vaisu. Esimerkiksi vähään tyytyväinen jalopähkämö ei meinaa päästä vauhtiin millään.
Mutta ei tässä auta kuin kärsivällisesti odotella, mitä luonto tarjoaa. Vettä ei nyt ainakaan. Enpä olisi viime kesänä uskonut, että sitäkin aikaa vielä kaipaisin kaihoisasti!
SHARE:

9 kommenttia

 1. Onpa todella vihreää siellä teillä, oletteko kovasti sadettaneet? Taivas tuntuu kuivuneen kokonaan, vaikka Keski-Euroopassa on tulvia. Ei ole yläkerran isäntä kovin tasapuolinen näiden sateiden kanssa :D. Meilläkin jalopähkämö on pysäyttänyt kasvunsa, kiinanpionit aloittelevat kukintaa 'Jalkavaimo nousee kylvystä' -pionin johdolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvimaata ja muutamaa tänä kesänä istutettua perennaa olen kastellut, en muita. Ei ole omia vesivarastoja käytössä, joten juomavettä joutuu näille lorottamaan. Siksi koitan ihan minimillä pärjätä.

   Jalopähkömöt alkavat olla jo todella nuutuneen näköisiä. Onneksi pionit ovat parhaimmillaan. Ja varjoliljoissa ei ole tainnut ikinä olla näin paljon nuppuja kuin nyt! Melkoisen mielenkiintoinen kesä!

   Poista
 2. Kovin on meilläkin kurjenpolvet vaisuina tänä vuonna. Kuivuus selvästi vaikuttaa niihin. Ja osa syreeneistä kuivatti kukkansa kukinnan alkaessa. On nämä vuodet vaihtelevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella vaihtelevia. Illalla puutarhaa kierrellessä huomasin, että vaikka kurjenpolvet ovat vaisuina, niin yllättäen espanjankurjenpolvi kukkii paremmin kuin aikaisempina vuosina. Ota näistä nyt sitten selvää! :D

   Poista
 3. Kyllä tuo vihreäkin näyttää todella kauniilta!
  Meillä nurtsit meinaavat olla paikoin ihan kuivuneita. Ei täälläkään ole tullut sadetta, kuin yhtenä yönä.
  Minä taas olen ihmetellyt juuri kurjenpolvia, kun ovat niin reippaasti kestäneet kuivuuden. Samoin kuunliljat, vaikka ovat niin lehteviä. Ovat työntäneet juurensa ilmeisen syvälle.
  Olen seurannut ruusuja ja muita kukkivia pensaita, niiden kukinta on jotenkin aika pientä. Luulen, ettei ne kuivuudesta johtuen jaksa kovin suuria kukkia aukoa.
  On kyllä jännä kesä. Ei olisi tosiaan viime kesänä uskonut, mitä tänä kesänä alkaa toivomaan.

  VastaaPoista
 4. Sama täällä, kukassa on vielä kovin vähän lajeja, laukat kukoistaa ja nyt aloittaa pensasruusut.

  VastaaPoista
 5. Henkeä vedetään tälläkin suunnalla kukinnan suhteen. Yllättävän moni vanha perenna ei ole kuivuudesta moksiskaan, mutta kyllä täällä kituliastakin menoa on nähtävissä. Kouvolan seutu on ollut tosi kuiva! Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 6. Ihana vehreää teillä! Mutta minäkin juuri eilen mietin tätä välitilaa.... Särkynyt sydän ja kevätkukat ovat kukkineet. Runkosyreeni teki vain puolikkaaseen puuhun kukkia, on ihan kuiva toiselta puolelta. Ja mitähän nyt seuraavaksi. Jäin vähän katselemaan, että missä täällä olisi edes kukkaa tulemassa. Pioneissa on onneksi nuppuja ja Iiriksissä, mutta välitila kuvaa täälläkin tunnelmia hyvin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kaunista on kukkien vähyydestä huolimatta! <3

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig