""Hillo" on mainio kaveri pannukakulle, vohveleille, köyhille ritareille tai vaikkapa ihan vaan paahdetun leivän päälle. Tuoreeltaan, eli vielä lämpimänä se maistuu erityisesti vaniljajäätelön kera. Ohje on alunperin Hesarista.
1 l raparperinpaloja (noin 10 ohutta vartta)
1 dl vettä
4 dl hillosokeria
2 l mansikoita
1. Laita raparperinpalat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää hillosokeri ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Perkaa ja soseuta mansikat.
4. Yhdistä rapaperi- ja mansikkasose.
5. Jaa sose pieniin pakastusrasioihin ja pakasta.
Juu, toi on ihan suosikkihilloani : )! Täytyykin kaivella viimoiset raparperit ja mansikat pakkasen uumenista hellalle! Kaunista (täällä kyllä sateista) perjantaita!
VastaaPoistaSama ihana yhdistelmä toimii loistavasti myös mehussa. Voi kun saisikin jo tuoretta satoa! Aurinkoista viikonloppua!
PoistaHyvä idis, meillä jo uudet raparperit nostavat innokkaasi päätään!
VastaaPoistaIhanaa aurinkoista perjantaita!!
Sieltä ne nousevat vauhdilla!:) Ihanaa viikonloppua myös sinulle!
PoistaHymyilytti, kun avasin blogisi. Eilen Lemmenviemää sarjassa hehkutettiin mansikka-raparperihilloa:)
VastaaPoistaIhana hillo. Hieman täytyy odottaa, kun kaikki mansikat ja raparperit on syöty pakastimesta.
Mukavaa viikonloppua!
Piti kuuklettaa tuo Lemmenviemää, kun en ole itse seurannut. Ajankohtainen herkku siis:) Mukavaa viikonloppua ja uuden sadon odotusta!
PoistaTäytyypä tarkistaa mansikkatilanne, raparperia ainakin löytyy. Mitähän hyvää sitä viikonlopuksi keksisi (jos sitten kevyempi elämä vaikka vapun jälkeen...)
VastaaPoistaIhanaista viikonloppua!
-Tuija-
Tai jos kevyempi elämä sitten äitienpäivän jälkeen... Ehtiihän sitä vaikka sitten syksyllä kärvistellä:)
PoistaKiitos ohjeesta! Laitetaan käytäntöön heti kun tulee tuoretta raparperia ja mansikkaa, sillä pakkanen on tyhjennetty viime vuoden sadon osalta. Onneksi raparperit ovat jo kovassa kasvussa, mansikkaa joutuu vielä hetken odottamaan. :) Kivaa viikonloppua! :)
VastaaPoistaTäällä on ollut ahkeria pakastimentyhjentäjiä! Meillä normikuviot, eli loppukeväästä syödään marjaa kaikessa muodossaan... Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!:)
PoistaEilen katsoin jo, että sieltä ne raparperit punkevat urheasti maasta. Nam! Kesän ekat raparperiherkut on kyllä vertaansa vailla. Hyvä tuo ohjekin. Mansikoita meillä ei enää ole, raparperia kylläkin...
VastaaPoistaMeillä myös kaksi terhakkaa raparperipuskan alkua. Alkukesän herkut onkin niitä parhaita, loppukesästä raparperin käyttö jää hävettävän vähälle.
PoistaNam. Kiitos kivasta ohjeesta.. Ja ei kun sitä kokeilemaan :)
VastaaPoistaOle hyvä! Toivottavasti kokeilu vastasi odotuksia:)
PoistaNam nam, tätä täytyy joskus kokeilla!
VastaaPoistaKäytkö kurkkaamassa blogiini, siellä on sinulle pieni tunnustus! ♥ Mukavaa viikonloppua! :)
Kiitos Heli kivasta tunnustuksesta!<3 Aurinkoista viikonloppua sinulle!
PoistaKivalta vaikuttaa resepti!
VastaaPoistaOikein hyvää viikonloppua!
Hyvää viikonloppua myös sinulle ja kiva kun jätit viestin!:)
PoistaNo niin molempia löytyy ...Kiitos kun muistutit, heti vappuprunssille noita värkkään :)
VastaaPoistaMukavaa vappuprunssia ja aurinkoisia päiviä!:)
PoistaSinulla on kaunis blogi!!♥
VastaaPoistaTässä ilmoittautuu uusi lukijasi!;)
Iloa kevääseesi ja hauskaa vappua!:))
Voi kiitos Marge! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi:) Hauskaa vappua ja aurinkoa myös sinulle!
PoistaJuuri eilen vai toissapäivänä puhuttiin miehen kanssa, että mihinkähän sitä käyttäisi ne pari pussillista raparperia pakastimesta. Kiitos vastauksesta, pitää pistää tämä hillo tulille! :)
VastaaPoista