Eli ostetaan ruokakaupan yrttihyllystä ruukkubasilika, eikä käytetä kaikkea ruoanlaittoon. Katkaistaan latvuksia ja laitetaan ne vesilasiin juurtumaan.
Annetaan latvusten olla vesilasissa pari viikkoa, kunnes näkyy juuristoa.
Istutetaan basilikat harvakseltaan hyvälaatuiseen multaan. Muistetaan kastella riittävästi.
Satoa korjataan pitkin kasvukautta latvomalla, jotta basilika tuuheutuu.
Siirretaan ruukku kesäkeittiön kylkeen ja nautitaan sadosta!
Mahtava vinkki, kiitos! :)
VastaaPoistaSulla on täällä niin mahtavia vinkkejä, ettei niitä voi olla kokeilematta. Kiitos siis jälleen kerran! :)
VastaaPoistaTääkin laiska taitaa kokeilla : )
VastaaPoistaKokeiluun =)
VastaaPoistaTämä taas on niin mäntti ettei monien vuosien kokemuksella tajua olla laittamatta yrttien siemeniä itämään, kun eivät ne koskaan kasva satokauteen asti;) Pitänee laittaa basilika kauppalistalle! Kivaa viikonloppua:)
VastaaPoistaOnpa hyvä idea tällekin laiskalle kokeilijalle. :)
VastaaPoistaKiva vinkki taas, kiitos! :)
VastaaPoistaTuota on pakko kokeilla:)
VastaaPoistaToimiikohan tuo muilla yrteillä??
Kuten Päivi tuolla alempana vastasikin, tämä idea toiminee hyvin tukevampivarsisten yrttien kasvatuksessa (minttu tms.). Itse en ole kokeillut muihin, pitänee laittaa koelaboratorio pystyyn:D
Poistamikä idea! helppo kokeilla:)
VastaaPoistaMahtava idea, miten ei ole tullut koskaan mieleenkään... Kiitos! :) Mulle kävi tänä keväänä näköjään niin, että en sitten saanut ainuttakaan siementä esikasvatukseen. :( Harmittaa, kun tuolla olis ollut kaikki mun hommaamat tomaatit, chilit sun muut. Mut onneks siemenistä kasvattaminen ei ole ainut vaihtoehto. Kylvän sitten suoraan kasvimaalle mitkä voi ja loput ostan taimina. Niin - ja kaupasta ostan basilikaruukun ja JUURRUTAN itse. Mahtavaa! :D
VastaaPoistaMinä iskin viime vuonna suoraan tuon kaupan ruukin multaan. Eli se, mutta ei kyllä ihan yhtä elinvoimaisesti kuin noissa sinun kuvissasi. Taidankin kokeilla tätä konstia minäkin tänä vuonna. Kiiiitos siis :)
VastaaPoistaVoi vitsi, tämähän on ihan mahtava idea. Ostankin tänään kaupasta basilikaa :)
VastaaPoistaMäkin olen harrastanut sitä koko juuripaakun istuttamista, salaatit lähtevät sillä tavalla tosi hyvin kasvuun. Mutta kuten tuossa edellä todettiinkin ei basilika ihan noin elinvoimainen ollut...
VastaaPoistaNo kylläpä tämä vinkki kolahti ♥ Täytyy heti hankkia yrttejä kokeiltavaksi :)
VastaaPoistaIsot halit ♥
Mitä tuo latvominen tarkoittaa..?? Olen huono kasvattamaan mitään.. :/
VastaaPoistaLatvominen tarkoittaa, että basilikasta poistetaan latvassa oleva lehtipari. Näin basilika haaroittuu, eli tuuheutuu eikä kasvata pelkästään vartta. Tätä latvomista voi siis tehdä missä kohta tahansa basilikan "sivuversoja", nipsaistaan vain päällimmäinen lehtipari pois. Jos varresta nyppii pelkästään yksittäisiä lehtiä, basilika kasvatta vain hujopin varren.
PoistaSelvensiköhän tämä nyt yhtään...? Olisi niin paljon helpompaa näyttää:)
Kiitos, kyllä tämä selvensi asiaa!! :)
PoistaTäytyypä kokeilla joskus tuota. Minä yleensä istutan kaupasta ostamani yrtit isompaan ruukkuun ja aika hyvin on onnistunut niinkin niitä kasvattaa. Myös kasvihuoneen kesäyrit ovat kaupan vihannesosastolta:)
VastaaPoistaNo eipäs ole tuollainen idätys tullut mieleen. Toimiikin varmaan hyvin erityisesti tukevampivarsisten yrttien kasvatuksessa. Kokeilen, joten kiitti vinkistä.
VastaaPoistaWau, onpas täällä käynyt kuhina! Mahtavaa, että idea innoitti näin monia:)
VastaaPoistaOlen myös kokeillut tuota koko juuripaakkua multiin, mutta jos basilikat olivat jo valmiiksi vähän hujoppeja, eivät ne siitä vahvistuneet. Tämä vesilasi-systeemi on hyvä varsinkin juuri sellaisille pitkävartisille basilikoille, kun niistä saa näin paljon tanakammat. Salaateillahan tuo suoraan multiin iskeminen toimii loistavasti.
Mukavia kasvatteluhetkiä ja tuuheaa satoa!:)
Hyvä idea! ja näyttävätpä viellä kauniilta noissa lsipurkeissa juutuessaan.
VastaaPoistaJoo, hyvin kehtasi pitää viljelmiä keskellä keittiötä:)
Poistaupea vinkki! kiitos tästä! :) sulla on mukava blogi.
VastaaPoistaKiitos sulle!:) Ja kiva kuulla että vinkki kolahti!
PoistaKiitos vinkistä! Tuota kokeilen minäkin....
VastaaPoista