Voisipa jo melkein puhua addiktiosta...
GLUTEENITON NÄKKÄRI ( Huom! Ei sovi niille, jotka eivät voi käyttää kauraa!)
2 dl tattarijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
2 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 tl suolaa
7 dl vettä
TAVALLINEN VERSIO:
2dl ruisjauhoja
2dl kaurahiutaleita
2dl kauraleseitä
2dl seesaminsiemeniä
2dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1dl vehnäleseitä
2tl suolaa
7dl vettä
Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita ja anna taikinan seistä noin puoli tuntia.
Levitä kolmelle pellille lastalla, tee taikinapyörällä ruudut ja paista kertoilmauunissa 175C/45-50 min tai jokainen pellillinen erikseen tavallisessa uunissa 200C/45-50 min, kunnes näkkärit ovat kuivia ja rapeita.
Uuninluukku kannattaa avata paiston aikana 2-3 kertaa, niin höyryt pääsevät pihalle ja näkkäri kuivuu rapeaksi.
Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Täytyy pistää korvan taa :)
VastaaPoistaKivaa kesäistä perjantaita Sinulle!
Pitääkin laittaa ohje jemmaan, ja kaurahiutaleitten tilallahan voi käyttää vaikka hirssihiutaleita tmv. gluteenittomia?
VastaaPoistaVarmaankin, itselläni ei ole kokemusta hirssihiutaleiden käytöstä. Vieraamme sietivät kauraa, joten olen kokeillut ainoastaan kaurahiutaleilla. Mutta tässä on niin paljon aineksia sekaisin, että eiköhän kaikki käy:) Mikään maku ei nouse liiaksi esille.
PoistaMeillä oli 16 vuotta täysin kotimaisista viljoista vapaa keittiö tyttären vaikean vilja-allergian takia. Siihen tottui, mutta yöllä istuin vessassa (sic!) ja söin Oululaisen hapankorppua;-)
VastaaPoistaSiihen aikaan, joitakin vuosia sitten, oli vaikea löytää herkullista gluteenitonta leipää ja leipäkonekin teki hyvää vain milloin sitä huvitti. Jopa ukkosta ilmassa saattoi lätsähdyttää koko teoksen.
Nykyään kaura onkin julistettu sallituksi, mikä on vain hyvä, sillä kaura on terveellistä. Tosin pelkästä kaurasta tehtyä leipää ei kai voi olla...
Mä otan tän myös jemmaan, niin voin tehdä näitä synttärilahjaks hyvälle ystävälle =)... Kiva kun laitat reseptejä.
VastaaPoistaAi vitsi, tää täytyy kyllä minunkin ottaa talteen! :)
VastaaPoistaNyt taytyy kokeilla tuota ohjetta ihan pika puoliin kiitos :)
VastaaPoistaOnpa hyvännäköisiä, tätä tarvii kokeilla! :)
VastaaPoistaPitääpä kokeilla joku päivä. Keksiä vain tuon kauran tilalle jotain muuta... :) Kunnollista näkkileipää kun ei oikein meinaa löytyy. Hapankorppua myös ikävä. hih* Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaMari tuolla ylempänä ehdotti hirssihiutaleita. Itselläni ei ole kokemusta, joten en tiedä miten käyttäytyvät leivonnassa. Turpoavatko kuten kaurahiutaleet? Toivottavasti löytyy korvaava ainesosa!
PoistaKokeiluun! :)
VastaaPoistaNam, herkullisen näköisiä näkkäreitä. Täytynee kokeilla :)
VastaaPoistaVaikuttaapas hyvältä, kiitos reseptistä! Nyt tiedän mitä valmistan anopille seuraavan kerran kun tulee kylään! :)
VastaaPoistaVaikuttaa äärettömän herkulliselta :)
VastaaPoistaJoo, juuri näkkärin suhteen voi sanoa että meni cravings-piikkiin raskauden aikana. Tuli narskutettua näkkäriä harva se päivä! :-)
VastaaPoistaKivan näköinen resepti! Ja vielä seesaminsiemeniä, nam!
Mukavaa viikonloppua!
Kiva, että ohje innosti monia! Pikkuneidille näkkäri maistui lämpimänä, voin sulaessa päälle. Sen jälkeen menekki laski dramaattisesti, koska "näkkärissä on liikaa siemeniä". Anoppi ja minä sen sijaan tykättiin tästä juuri siksi!:)
VastaaPoista