Kuvan pullat leivottiin tällä ohjeella:
LASKIAISPULLAT (ohje Pirkka)
12-14 kpl
2 1/2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (11g)
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1 kananmuna
6-7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Voiteluun:
1 kananmuna
Väliin:
hilloa ja kermavaahtoa
Päälle:
tomusokeria
Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää se nesteeseen. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Halkaise jäähtyneet pullat, täytä ja herkuttele.
Päälle:
tomusokeria
Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää se nesteeseen. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Halkaise jäähtyneet pullat, täytä ja herkuttele.
Slurps!!!
VastaaPoistaOi NAMI :)
VastaaPoistaNo kyllähän tuollainen kunnon hillo-kermavaahtopläjäys aina aika namia on:)
PoistaIhanan näköisiä ja taatusti makuisiakin. Tiistaina pitää tehdä minunkin laskiaispullia. Minä teen pullataikinan aina ilman ohjetta, reilusti vaan voita ja sokeria, niin hyvää tulee.
VastaaPoistaKuulostaa Ritu juuri oikeanlaiselta tavalta tehdä! Minä teen varsinkin leivät "mitä sattuu löytymään" periaatteella, siksipä meillä harvoin syödään samanlaista leipää kahdesti:)
PoistaKauniita. Onko Suomessa muuten tapana levittää hillo pullan päälle? Minä kun tänne rapakon toiselle puolelle muuttaneena kaivan halkaistuun pullaan kuopan ja lämäytän sinne lusikallisen hilloa ja sitten kermaa päällä. Ruotsalaisethan laittavat mantelimassaa! :-)
VastaaPoistaIhan tuli tätä hilloasiaa yön tunteina pohdittua:) Siis meillä kotona aikoinaan kaivettiin kuoppa ja hillo lusikoitiin sinne + levitettiin vielä reunoille. Itse olen jatkanut samalla linjalla. Omaa silmää jotenkin miellyttää välistä pilkistävä hillo. Mantelimassaa en ole oppinut syömään ikinä. Ja jos saan valita, oman pullan väliin sujahtaa vadelmahilloa! Tämä on tarkkaa puuhaa:)
PoistaOlen samaa mieltä, kauniin jäljen pullan välista pilkistävä hillo antaa. Taidan kokeilla levittää myös reunoille!
PoistaVoi kiitos, mutta en kyllä ota kunniaa hienoista pullista itselleni. Mutta oli kyllä hirmuisen mukavaa leipoa kanssasi, joskus silloin. Taitava olet, todella taitava.
VastaaPoistaVoi kun asuttaisi lähempänä, voisi pitää kunnon leivontatalkoita! Varsinkin karjalanpiirakoita väsäisin seurassa paaaaljon mielummin.
PoistaVoi miten ihanan näköisiä! Mä tykkään laskiaispullista valtavasti :P
VastaaPoistaNo niin minäkin:) Tosin ei taida kovin montaa leivonnaista löytyä, mistä en pitäisi...
PoistaHmmmm, huomenna taitaa olla pullanleipomisilta, pitkästä aikaa:)
VastaaPoistaHerkullista pullanleipomisiltaa!:)
Poista