perjantai 7. kesäkuuta 2013

Mummo Ankan raparperipiirakka

Nimi tuli jostakin syystä mieleen, kun asettelin piirakan päälle ristikoita. Eli kokeilussa taas vaihteeksi raparperiherkku, ja yhä vaan munattomana ja maidottomana. Mielelläni jo leipoisin kuohkeita leivonnaisia munasta. Kahvipöydän vieraat kyllä santsasivat piirakkaa, eli maistuvaa oli tämäkin! Lämpimänä piirakka kannattaa ehdottomasti tarjota (kaura/riisi)vaniljajäätelön kera.

Ohjeen löysin täältä, alla pienin muutoksin. Ja tämä on muuten varsin mainio vauvaperheen herkku, sillä pohjataikinaan tarvittavaa pilttiä kaapista kyllä löytyy!
MUMMO ANKAN RAPARPERIPIIRAKKA
(munaton ja maidoton)

Pohja:
150 g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai Laktoositon)
1 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 prk (125 g) pilttiä esim. omena tai päärynä

Täyte:
noin 8 dl ohuita raparperiviipaleita
2 dl sokeria
2 rkl korppujauhoja

1.Vaahdotoa margariini ja sokeri. Lisää pohjan muut aineet, sekoita tasaiseksi. Ota syrjään noin nyrkin kokoinen pala taikinaa. Painele lopputaikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita täyttee ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. 
3. Murustele jäljellä oleva taikina tai kauli siitä suikaleita ja tee ristikko piirakan päälle.
4. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia. 

Tarjoa piirakka (kaura)vaniljajäätelön tai (kaura)vaniljakastikkeen kera.

* Itse tein piirakan 24 cm irtopohjavuokaan, mutta tuo määrä olisi riittänyt pikkuisen suurempaankin vuokaan (27 cm).


SHARE:

1 kommentti

Blog Design Created by pipdig