sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Jaksaa jaksaa, painaa painaa!

Muistatteko, kun viikko sitten maalailin mielikuvia rauhoittuvasta puutarhasta, syksyn tuomasta lepotauosta ja käpertymisestä sisätiloihin. No, unohtakaa se. 
Täällä on painettu sateessa, paisteessa, pakkasessa ja pimeässä.
Olen käynyt henkien taistoa tuon etupihan suhteen. "Totta kai saan kaiken vielä valmiiksi!" "Nyt loppui puhti, jatketaan keväällä". "Apuaa, maa jäätyy, sipulit vielä istuttamatta!" "No ihan hirveä keli, en varmasti mene ulos." 
Kaksi penkkiä on nyt "valmiina", eli kivetykset laitettu singelikäytävien puolelle, mullat levitelty, sipulit ja muutama perennakin istutettu. Keskimmäinen (ja se suurin) on vielä aivan vaiheessa, mutta jos kelit vaan sallivat, niin jaksaa jaksaa, painaa painaa...!
Kesän ja syksyn aikana muutos on kuitenkin ollut melkoinen, eli kyllä tässä voi hyvällä omalla tunnolla taputtaa itseään selkään. EtuPIHA alkaa pikku hiljaa muuttua osaksi puutarhaamme.
Ja hei, vaikka puutarhahommat näennäisesti hiljenevätkin, raksuttaa aivoissa jo uudet kuviot keväälle. Vielä ehtii osallistua Kotipuutarha-lehden arvontaan, aikaa maanantai-iltaan asti. Käy siis jättämässä viestiä tähän postaukseen, niin olet mukana!
Onnea arvontaan ja mukavaa syyslomaa lomaileville!
SHARE:

11 kommenttia

 1. Moi! Voi hitsi kun sulla on energiaa, ihan kateeksi käy! Mulla on vielä osa sipuleista pussissa, toivottavasti saan maahan ennen kuin pakkaset iskee.......
  Mikä sulla on pohjana tolle havutähdelle. Se on tosi hieno. Muutenkin mökin terassi on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje löytyikin sun Piparkakkublogista!!!;D Näitä tehtailenkin jouluksi!!!

   Poista
 2. Kaunis piha teille tuleekin, hyvin olet vielä jaksanut puuhailla. Itselläni on vielä muutamia syysistutuksia jotka olisi tehtävä, mutta puhti kyllä loppui puutarhan suhteen, nyt tekee mieli puuhastella sisätiloissa.

  VastaaPoista
 3. Meillä oli jo maa jäässä n.viikko sitten kun kokeilin, ei uponnut kuokka maahan ei sitten millään. Nyt ois satanu jo vuorokauden putkeen niin täytyyki huomenna tarkistaa uudestaan asia onnistaako. Mulle annettiin vinkkiä et akkuporakoneella saa maahan hyvin kukkasipuleille sopivan reijän, täytyyköhän sitä ny alkaa noin sata reikää tekeen. Iiiks. Ootta kyl ahkerii. :)

  VastaaPoista
 4. Ahkera puutarhuri siellä :)
  Lopputulos palkitsee, joten jaksaa jaksaa vaan ;)

  VastaaPoista
 5. Hienoa jälkeä siellä on taas saatu aikaiseksi! Ihastelen kovasti tuota siistiä reunakiveystä istutusalueitten rajassa, se antaa niin viimeistellyn loppusilauksen kauniisti kaartuville kukkapenkeille.

  VastaaPoista
 6. Mahoton, kun olet ollu ahkera! Keväällä on jo paljon valmista odottamassa; siitä on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
 7. Upealta näyttää! Ehtisinköhän vielä noi tulppishommat?!

  VastaaPoista
 8. Ihana piha♡♡ ootko itse tehnyt tuon tähden, miten?

  VastaaPoista
 9. Olet tosiaan ollut ahkera! Varmasti keväällä on tyytyväinen olo kaikesta valmiista.
  Kiva muuten nähdä miten kesähuoneesi sijoittuu tontille. Tosi kaunista! :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig