maanantai 14. joulukuuta 2015

Vihreää joulua

Tätä ei ehkä passaisi ääneen sanoa, mutta itseäni vihreä joulu ei harmita ollenkaan. Toki kaikki olisi kauniimpaa valkoisen lumipeitteen kuorruttamana. Valoisuudenkin ottaisin ilolla vastaan.
Mutta maan ollessa sula nautin yhä keittiöpuutarhan satunnaisesta sadonkorjuusta sekä metsän tarjoamista askarteluantimista.
Havuja mökkimetsästä hakiessani löysin kaadetun kuusen alle jääneen katajan. Pari isoa oksaa oli pahasti revennyt. Nappasin ne mukaani ja tunsin silti huonoa omaatuntoa. Myöhemmin luin, että katajan rauhoitus on purettu jo vuonna 2006. Toki edelleen tarvitaan maanomistajan lupa ja käytössä toivotaan malttia. Mutta sitkeästi on jäänyt tämä laki mieleen!
Ollessani pieni äiti laittoi aina joulutulppaanien kaveriksi maljakkoon pari katajanoksaa. Itselleni tuli ihan nostalginen olo pieniä katajakransseja väkertäessäni.

Ihanaa joulunodotusviikkoa teille kaikille! 

Ps. Vielä ehtii osallistua kotimaisten Tuikkika Design värityslehtiöiden arvontaan! Arvonta-aika jatkuu tiistai-iltaan asti. Klikkaa itsesi Piparkakku-blogin puolelle tänne

SHARE:

9 kommenttia

 1. Minäkään en ole tiennyt ettei kataja ole enää rauhoitettu.. Kaunis kranssi, kataja on niin kaunis!

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa mieltä lumesta =) Eipähän tarvitse liukastella ja pyörällä pääsee kylille.
  Meilläkin oli aikaisemmin aina katajanoksia ruukussa jouluna, enää ei ole paikkaa mistä hakisi.

  VastaaPoista
 3. Juuri totesin miehelleni, että tällainen talvisää on ihan parasta. Hieman ristiriitaista, sillä mieheni saa talvella tulonsa lumenaurauksista. Auts :D Katajakranssista tuli herkässä yksinkertaisuudessaan upea. Kaikki mikä tuo lapsuuden mieleen, on parasta <3

  VastaaPoista
 4. Voi ja minä kauipaan talveen lunta...ja pikku pakkasta...:)

  VastaaPoista
 5. Kovin kaunista, täällä on aina ihanaa käydä ja viihtyä. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia. Mutta kyllä minä kaipaisin hieman lunta valostuttamaan maisemaa. Ja toisihan vähän lisää joulutunnelmaa. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 7. Katajasta tulee näemmä kaunis kranssi. Pitääkin käydä metsässä katsomassa löytyiskö oksia kun meillä kaatui juuri iso kuusi tuulten takia. Vähän luulen että pari katajaa jäi alle.

  VastaaPoista
 8. Katajasta tulee aivan mahdottoman kaunis kranssi! Itse tykkään juurikin yksinkertaisista, rujoistakin luonnonmateriaaleista, niistä tulee niin yksinkertaisen kauniita.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig