keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Suunnitelmat selvillä?

Terveisiä sängyn pohjalta! Kroppa päätti, että kevätkiireet saivat jäädä ja kaatoi omistajansa petiin. Aikani pyristelin vastaan, melko lailla turhaan. Ennen välikuolemaa ehdin kuitenkin kerätä viime kesän kasvimaasuosikkeja Marian hyötytarhaan, Viherpeukalot blogiin. Pääset lukemaan postauksen täällä.
Joko teillä on suunnitelmat selvillä ja suosikit kirjattuna? Mitä ehdottomasti suosittelisitte kasvimaalle? 
Vielä olisi tilaa hyväksi havaituille kasvateille!
SHARE:

16 kommenttia

 1. No, voi kurjuus! Toivottavasti paranet pian ja pääset pian kevään fiilistelyyn ja touhuihinn täysillä.
  Kiitos vinkeistä! Tuon Latino F1 siemeniä ostinkin jo. Kirjasin ne sun blogista joskus viime kesänä muistiin. ’French Breakfast 3’- retiisiä voisikin kokeilla. Mulla retiisit tuppaa aina olemaan puisevia ja täynnä jotain ökkiäisen reikiä.
  Itse innostuin kokeilemaan uutta köynnöspinaattia, Malabarinpinaattia. Kylvin siemeniä jo esikasvatukseen. Myös mangoldia aion laittaa.
  On ihana, kun blogeissa vaihdetaan kokemuksia. Ei tarvitse kaikkea kantapään kautta oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri niin! Ei tarvitse kaikkea tietoa aina yksin etsiä. Tuota malabarinpinaattia mietin minäkin, mutten vielä saanut aikaiseksi. Ehtiiköhän sen vielä kylvää..? Mulla on muuten nyt kaikkia ihania uusia siemeniä odottamassa, kiitos ihanuus! <3

   Poista
 2. Suunnitelmat ovat vielä sekavat. Mennään inspiraation voimalla! Ehdoton suosikkini on lehtikaali. Tänä vuonna yritän kasvattaa sitä siemenestä. Koitahan ottaa rauhallisesti ja kerätä energiaa kevättouhuja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli viime vuonna sekä viininpunaista että vihreää lehtikaalia. Punaruotinen sai mahdottoman upean syysvärin, suosittelen lämpimästi!

   Poista
 3. Paranemisia!

  Mulla on jo syyskylvönä palsternakkaa, persiljajuurta ja persiljaa. Loput menee fiiliksen ja tilan mukaan. Mutta ainakin Sugar snacks- porkkanaa ja kaikenlaisia salaatteja.

  Kuka tietää, mikä se keltainen mato on, mikä syö reikiä retiiseihin ja nauriisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä teen joka vuosi listaa suosikeista ja sitten seison siemenhyllyn edessä ja koriin sujahtaa pussi toisensa perään, listan ulkopuolelta:D Siinäpä keväällä ihmettelen kasvulaatikoiden edessä, että mihin kaiken saa taas mahtumaan!

   Voisiko keltainen mato olla juurimato? Niitä on muistaakseni joskus ollut meillä perunassa. Vaihda viljelypaikkaa ja kylvä mukaan samettikukkia, se saattaisi auttaa.

   Poista
 4. Toivottavasti tulet kuntoon pääsiäiseksi, pikaista paranemista ja hyvää pääsiäistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, toivotaan näin! <3 Lapset sain jo terveiksi ja mummon lastenhoitoavuksi, joten paljon paremmin jo menee:) Hyvää pääsiäistä sinnekin!

   Poista
 5. Oi oi oi! Ikävää kun tauti kaataa, toivottavasti paranet mahdollisimman pian kuntoon!

  Suosikkeja kasvimaalle on paljon, usein tulee uusia ihanuuksia ja joistakin ei voi koskaan luopua! Ehdoton salaattisuosikkini on 'Feska' salaatti (Korpikangas myy), se on kaunis, maukas eikä kuki helpolla (taimetan sen ennen avomaalle istuttamista), myös lehtikaali, vallankin punainen on ihana sekä kurpitsat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, samaa mieltä tuosta punaisesta lehtikaalista! Ja tuon salaatin kirjoitan nyt heti muistiin, kiitos vinkistä!:)

   Poista
 6. Paranemista, minä sairastin maanantain ja sitten päätin että nyt riitti. Uutuuksia kokeilen, niistä tule eblogiin mutta suosikit on aika perusjuttuja. Keltaista porkkanaa suosittelen kaikille, meillä se kasvaa paremmin kuin oranssi. Ja pinaattia pitää olla joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt lähtee keltainen porkkana kokeiluun, kiitos vinkistä!

   Jouduin sairaana hoitamaan vatsatautisia lapsia, niin oma tauti iski kunnolla vasta lasten parannuttua. Mutta näinhän se usein menee. Onneksi sain anopin avuksi, niin jospas tästä parantuisi itsekin nopeampaan.

   Poista

Blog Design Created by pipdig