sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Kauniit ja kestävät neilikat

Blogiyhteistyö: Huiskula

Neilikat kuuluvat suosikkikukkiini, ihan sinne kärkikaartiin. Muistan, miten nämä olivat jossakin vaiheessa äärettömän epätrendikkäitä. Neilikoita taidettiin pitää silloin vähän tylsinä ja mielikuvituksettomina.


Totaalisesti rakastuin neilikoihin 2000-luvun alkupuolella, asuessamme Yhdysvalloissa. Pikkukaupungin ainokaisessa kukkakaupassa oli silloin huikea hintataso, joten päädyin ostamaan kukkani paikallisesta supermarketista. Siellä myytiin "viikkokimppuina" ihania värilajitelmakimppuja, joissa oli isokukkaista neilikkaa valkoisesta punaisen eri sävyihin. Pinkkiä, vaaleanpunaista, fuksiaa, hempeää ja värikästä samaan aikaan. Muhkeita kuin pionit. Ja ne kestivät maljakossa ihan ikuisuuden!


Nämä Huiskulasta blogiyhteistyön tiimoilta saadut hempeät oksaneilikat olivat puolestaan koululaisen valinta. En ollut ensin ihan varma, mitä mieltä olen lohenpunaiseen taittavasta väristä. Mutta hetken katseltuani totesin, että värihän on aivan täydellinen!


Neilikat ilahduttavat maljakossa pitkään, hyvällä tuurilla jopa kolmatta viikkoa. Jos muistat vaihtaa maljakon veden parin päivän välein ja samalla leikata varsiin uudet, vinot imupinnat, kukkia saa ihastella pidempään. Myös virkisteen käyttö pidentää kukkien ikää. 


Kukkaisaa kevään odotusta!

* Blogiyhteistyö,
oksaneilikat Huiskula

SHARE:

14 kommenttia

 1. Neilikoista näkee, miten järjetöntä muoti on. Kukka on sama, ihan samannäköinen koko ajan. Olen niin vanha, että muistan, miten 1960-luvulla siitä tuli halveksittava "mummojen kukka", jonka ostaminen oli osoitus todella vanhanaikaisesta, huonosta ja mitättömästä mausta. Ja sit yhtäkkiä taas hyväksyttävä. Ihan pöhköä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se taitaa mennä vähän kaiken muodin kanssa. Kovasti taas näkee esimerkiksi sisustuksessa samettia ja 70-luvun vihreän ja ruskean sävyjä. Hetken menee nikotellessa, mutta sitten oma silmä tottuu ja tulee kovin nostalgisen kotoisa olo:)

   Poista
 2. Väri on kyllä ihan älyttömän onnistunut!

  VastaaPoista
 3. Mä rakastan myös neilikoita, olen aina rakastanut, oli ne sitten in tai out! :D

  VastaaPoista
 4. Neilikat on ihania! Ei mitään hajua, onko ne epätrendikkäitä vai ei, mutta tykkään! :D

  VastaaPoista
 5. Neilikat ovatkin todella kauniita <3

  Ronja

  http://willaronjatar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Tuo väri on täydellinen!
  Jotain tuollaista haluaisin myös viime vuonna tekemääni kukkapenkkiin, ei vain tahdo löytyä perennoista tämän värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, huonosti löytyy. Nelson Gardenilla on ainakin joskus ollut tämän sävyinen tarhakurjenmiekka, mutten tiedä löytyykö enää valikoimasta.

   Poista

Blog Design Created by pipdig