perjantai 9. marraskuuta 2018

Harmaa marraskuu. Kyllä kiitos!

Havahduin eilen huomaamaan, että marraskuu on minusta ihan kiva kuukausi. Kun kolmas ihminen toivotti saman päivän aikana "voimia harmauteen!" tajusin, ettei harmaa ja sumuinen marraskuu ole ottanut ollenkaan pattiin. Päinvastoin.
Kosteassa ja leudossa kelissä on helppo hengittää. Lämmin marraskuu on armollinen vähän jälkijunassa tulevalle puutarhurille. Vielä ehtii tehdä vaikka mitä! Pihalla on mukava puuhastella, kun näpit eivät ole jäässä ja kausivaloja ei tarvitse viritellä lumisille oksille.
Ei tämä totisesti mitään valon juhlaa ole. Siksipä ensimmäiseksi aamulla sytytän kynttilöitä. Edes lasitetulla terassilla ei meinaa päivä valjeta, vaikka kesällä täällä piti istua aamusta iltaan aurinkolasit päässä. Glögi ja joulupiparet tekevät harmaudesta kuitenkin jopa lempeää hämäränhyssyä.
Harmaa marraskuu on jollakin tapaa tyyni ja rauhoittava. Silmä lepää tasaisessa värimaailmassa ja alkaa pikkuhiljaa erottaa yksityiskohtia. Sellaisia, mitä kesällä ei edes huomaa. Pienikin väriläiskä pomppaa heti silmään. 
Huomaan nauttivani visuaalisesta hiljaudesta, vaikka sitä tunteekin käyvänsä vähän hitaalla. En kaipaa lunta enkä pakkasta, tässä on hyvä juuri nyt.

Mukavaa viikonloppua!

SHARE:

10 kommenttia

 1. Ihanan rauhoittavat kuvat ja pysäytävä teksti. Aloin miettimään tätä marraskuuta ja tulin samaan tulokseen, tässä on hyvä juuri nyt. Kiitos Maria!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat kuvat! Minä olen miettinyt juurikin samoja ajatuksia viime päivinä.
  Kävin yhtenä päivänä kuvailemassa tuolla meidän rannalla ja havahduin siihen kauneuteen ja rauhaan, jota marraskuun harmaus meille tarjoili. Harmaus antaa luvan hieman levähtää ja hengähtää.
  Tein aiheesta myös postauksen tulevalle viikolle.
  Ihanaa marraskuun lempeää harmautta ja pieniä iloja päiviisi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä harmaus tosiaan antaa luvan hieman hengähtää. Itselläni on tänä vuonna poikkeuksellisen kiireinen marraskuu, mutta töiden jälkeen on ihana käpertyä viltin alle sohvalle. Ei ole pakko kirmata pihahommiin, kun eihän tuolla edes näe mitään:D
   Ihanaa marraskuun jatkoa sinnekin! <3

   Poista
 3. Lempeä marraskuu on kaunis. <3
  Ja onneksi on kynttilät!
  Ihanaa isänpäivän viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Aivan samaa mieltä. En tykkää pakkasista ja tämä harmaus ja pimeys on ihan ok. Välillä kiva olla ihan säkkipimeessä ulkona otsalamppu päässä. Ja pihalla tosiaan kerkiää vielä tehdä viime hetken hommia rauhassa. Sellasta vähän lepposampaa meininkiä tässä vaiheessa vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, leuto marraskuu on täydellistä aikaa leppoisiin pihapuuhiin!:)

   Poista
 5. Kauniit kuvat! Ja olet kyllä oikeassa, marraskuussa ehtii vielä vaikka mitä. Mutta pakko sanoa, että pimeys töiden jälkeen on kyllä välillä todella pimeää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saisi vähän venytettyä valoisaa (siis harmaata) aikaa tuonne illemmalle, niin ehtisi paremmin nauttia siitä. Pimeys laskeutuu juuri nyt kyllä todella aikaisin!

   Poista

Blog Design Created by pipdig