tiistai 28. kesäkuuta 2022

Paras paikka juuri nyt

No nyt sitä riittää, lämpöä! Suomen sään on oltava nainen, koska se on aina joko tai. Ei mitään siitä väliltä. Ei lunta - hukutaan lumeen. Kylmä kesäkuu - lämpötila +33. Mutta tässä kohtaa en todellakaan valita, koska näissä lämpötiloissa meikäläisenkin syväjäädytystila alkaa pikku hiljaa helpottaa. Nukun yleensä villasukat jalassa (kesät talvet), mutta viime päivät olen radikaalisti ollut ihan paljain varpain. Living on the edge!

terassielamaa-hellepaiva

Varmimmiten minut löytää juuri nyt täältä. Terassin Adirondack-tuoleista. Istun varjossa, mutta lämmöstä nauttien. Eilen muu perhe oli sisätiloissa ilmalämpöpumpun tarjoamassa viilennyksessä. Minä sen sijaan istuin terassilla välipalat, kahvihetket ja muuten vaan. Mies tuli toteamaan, että nyt hän todellakin uskoo minun olevan kesäihminen. Kun muut eivät enää kykene helteisiin, minä varastoin lämpöä itseeni. Koska sillä varastolla ja näillä muistoilla pusketaan taas ensi talvi eteenpäin. 

adirondack tuoli-musta

Ostimme mustat Adirondack-tuolit asuessamme Amerikassa. Kaksi näistä on talon etupuolella, kaksi tässä varjon alla. Käsinojat ovat niin leveät, että niihin saa hyvin laitettua kahvikupin tai vaikka välipalalautasen. Toinen lempipaikkani löytyy lasitetun terassin vanhasta rautasängystä, jonka tyynyvuoren keskellä on ihanaa loikoilla (=nukahtaa päiväunille). Mutta näillä keleillä siellä on aivan liian kuumaa, jopa minulle. Pidän lasitukset auki päivisin, mutta yöksi en niitä enää uskalla jättää. Mielessä on vielä viimekesäinen lintujen mustikkaripuliyö. Vaalea sisustus ja auki jätetyt lasiovet... Avot!

lasitettu-terassi-terassielämää

Viralliset lukemat näyttivät meillä eilen +33. Vaikka lämmöstä pidänkin, puutarhaihmisen silmin tämä on jo aivan liikaa. Kasvit nuokkuvat ja kukinta hujahtaa vauhdilla. Kunnon sade tekisi terää, sitten voitaisiinkin taas palata trooppisiin lukemiin.

Kaunista kesäkuun loppua!

SHARE:

3 kommenttia

  1. Meillä satoi ja ukkosti onneksi. Raikasti ilmaa hetkellisesti 😊

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että edes joku tykkää näistä helteistä. Minä olen ihan puhki, kun sisälläkin lämpötila lähentelee kolmeakymmentä. Onneksi aamuisin ja iltaisin on vähän viileämpää, niin pystyy edes hetken puuhailemaan pihalla. Sadetta tosiaan tarvittaisiin. Täällä ukkosti eilen hieman, mutta vettä ei tainnut juurikaan sataa ja nyt lämpökin on taas palannut takaisin hellelukemiin. Nautihan lämmöstä!

    VastaaPoista
  3. Tänään olikin jo sää kylmennyt reilusti.Toivon, että vielä lämpiää.Pionit kukkivat myös meillä ja kiikutin niitä myös maljakkoon.Ihania kun ovat.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig