perjantai 26. elokuuta 2022

Voi tätä onnea!

kasvihuone-onnen-hetkiä
Helteinen elokuu laittoi toden totta vauhtia tomaatteihin! Elämä on nyt yhtä sadonkorjuun juhlaa, kun sekä kasvihuoneessa että lämpimällä seinustalla olevat tomaatintaimet antavat parastaan. Aromikkaita, eri värisiä, eri mallisia ja eri kokoisia tomaatteja kypsyy sellaista vauhtia, ettei syömään ehdi.
kasvihuone-tiililattia-tuoli
Aamupalatomaattien hakeminen ansarista on päivän lempihetkiäni. Kasvihuoneessa on silloin ihanan rauhallinen ja täyteläinen tunnelma. Siirsin tänne varta vasten tuolinkin, sillä hörpin tässä usein kahvikupposen. Elokuun lämpimät aamut ovat olleet suorastaan siunaus tällaiselle vilukissalle!
aamukahvi-kasvihuoneessa
Tunnelma täällä on kyllä aika intensiivinen. Tomaatit on latvottu, mutta silti ne kurkottelevat kohti kattoa ja kaartelevat ihan minne sattuu. Tämän kesän uusia kokeiluja oli muun muassa 'Shirley' tomaatti. Se on osoittautunut varsin satoisaksi, ja tomaatit ovat tiiviisti kauniissa tertuissa. Tämä pääsee ehdottomasti jatkoon.
shirley-tomaatti-kaunis-terttu
Myös basilika on rakastanut elokuun lämpöä. Kylvin nämä verrattain myöhään suoraan kasvariin ja latvoja on saanut napsia ruokiin kivasti pitkin kesää. Vielä ovat oikein freshejä ja maukkaita, eivät ollenkaan puisevia.
basilika-tiililattia
Saatoin keväällä mutista ja murmuttaa jotakin epämääräistä tomaatintaimien koulimisesta, karaisusta, tukemisesta ja vaikka mistä. Mutta juuri nyt tuo kaikki on suloisesti unohtunut. Ja näihän sen kuuluu mennäkin. Nyt nautitaan työn hedelmistä.
puurunkoinen-kasvihuone

Hyvää viikonloppua ja tunnelmallisia elokuun viimeisiä päiviä!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Tiedän tunteen. Miten rauhaisaa onkaan hengittää tomaatin tuoksua ja istuskella hetki hiljaisuudessa.

    VastaaPoista
  2. Toden totta, huippuhyvä tomaattisato on onnea! Ja hiljainen aamu puutarhassa, kun muu perhe vielä nukkuu - sekin on niitä ilonaiheita, joita ei talvella muista.
    Leppoisaa elokuun loppua!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig