torstai 16. kesäkuuta 2011

Sipulipatonki

Maukas patonki, joka sopii mainiosti esim. keittojen ja salaattien kaveriksi. Ja mystistä kyllä, tämä on yksi meidän neidin lempileivistä, vaikkei sipulista muuten kovasti pidäkään. Tässä sipuli on mukavan makeaa.
SIPULIPATONKI
3 patonkia

4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 1/2 dl paahdettua kuivattua sipulia
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja 
2 rkl öljyä

Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kuivattu sipuli. Sekoita kuivahiiva osaan hiivaleipäjauhoja ja lisää nesteeseen. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Lisää öljy joukkoon loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Leivo kolmeksi patongiksi. Anna kohota.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti