Jääkapissa on pyörinyt avattu Nutella purkki jo jonkin aikaa. Onneksi törmäsin tällaiseen ohjeeseen. Pakkohan se oli kokeilla! Olen muokannut alla olevaa ohjetta leivontakertojen myötä. Alkuperäisellä ohjeella tulee myös makoisia keksejä, mutta piti työntää oma lusikka soppaan ja alkaa vielä säätää rakennetta ja ulkonäköä:)
HELPOT SUKLAAKEKSIT
24 kpl
1 dl sokeria
1 muna
2 dl Nutella hasselpähkinälevitettä (jääkaappikylmänä)
2 dl venhäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vatkaa sekaisin sokeri ja muna (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää jääkaappikylmä Nutella, vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon, lisää taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Leivo taikinasta tanko, jaa se kahteen osaan ja leikkaa vielä kumpikin tanko veitsellä 12 osaan = 24 keksiä. Nostele palaset leivinpaperin päälle pellille ja paina keksit litteämmiksi juomalasin pohjalla. Näin saat tasakokoisia keksejä.
Paista keksejä uunin keskitasolla 175 astessa 8-10 minuuttia.
* Alkuperäisessä ohjeessa kaikki ainekset kehotetaan vain sekoittamaan yhteen, mutta huomasin, että mitä kylmempi taikina, sen parempi lopputulos. Avaamatonta Nutellaa voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta taikina on helpommin leipoutuvaa ja lopputulos kauniimpi, kun käyttää jääkaappikylmää suklaalevitettä. Suurin haaste onkin saada tymäkkä levite kaavittua purkista pois:)
* Jos taikina on viileää, se ei leviä uunissa paljoakaan. Joten kun ensimmäinen satsi oli paistumassa, vein toisen pellillisen terassille odottamaan. Tämä erä levisi kaikkein vähiten.
* Tällä ohjeella voit leipoa myös gluteenittomia keksejä, kun vaihdat vehnäjauhojen tilalle gluteenittoman jauheseoksen. Nutella itsessään ei sisällä gluutenia. Gluteeniton taikina levisi minulla eniten, joten erityisesti sen kohdalla kannattaa pitää taikina mahdollisimman kylmänä.
Ihana on blogisi, en ole ennen käynytkään. Myöhästyn varmasti töistä ,kun täytyy kaikki sivut kahlata läpi. Nyt jaksaa varmasti istuttaa ne pari pari pussia krookuksia, jotka ovat kauan kuistilla pussissa odottaneet, vielä maahan. IHana puutarha teillä!
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Taidan kokeilla. Ensiksi teen valkosuklaa-karpalopikkuleipiä, kun niiden tarvikkeet odottaa kaapissa. :)
VastaaPoistaKiva ja helppo ohje. Ja aineksetkin löytyy kaapista. Tätä testataan heti illalla :) Hyvää viikonloppua! Anu
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!
VastaaPoistaLaitankin tyttäret viikonloppuna tekemään näitä, kun tykkäävät nimenomaan pikkuleipiä leipoa. ;)
Tämän helpommaksi ei kyllä ohje voi enää mennä. Jostakin kumman syystä minullakin on Nutellaa (yleensä syön sen heti). Siis testaamaan! =)
VastaaPoistaEnsimmäisen viestin jättäneelle: toivottavasti et kuitenkaan myöhästynyt!:) Hyvin ehtii vielä krookuksia istutella, näillä keleillä... Keväällä vaivannäköä sitten arvostaa. Tervetuloa uudestaankin, paremmalla ajalla:)
VastaaPoistaEsmeralda: leivontailoa!:)
Anu: toivottavasti ohje toimi. Mielelläni kuulen, jos on jotain muokattavaa. Ja hyvää viikonloppua myös sinne!
Mari: nämä ovat nopeita tehdä ja taikina helposti käsiteltävää. Toivottavasti leipurit tykkäävät!
Puutarhapörriäinen: olet ehkä huomannut, että täällä mennään nykyään sieltä, mistä kaikkein helpoimmalla pääsee...Pitäisi ehkä pikkuisen nostaa tuota rimaa:)
Täälläkin testataan tätä ohjetta tänään :)
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaVoiko näitä keksejä tehdä maapähkinävoista..?
Hei! Olen miettinyt ihan samaa, mutten ole kokeillut. Uskoisin, että pelkästä maapähkinävoista tulisi ehkä turhan rasvaisia? Jos uskaltaudut kokeilemaan, tule ihmeessä kertomaan millaisia kekseistä tuli!
PoistaOlen kokeillut maapähkinävoita tässä keksiohjeessa http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/2013/03/peanut-butter-chocolate-cookies.html, siihen se ainakin sopi mainiosti!
Olipas nämä helppoja ja makoisia! Näitä lähti heti työkavereille jouluviemisiksi :)
VastaaPoistaVastaus tulee melkoisen myöhässä, mutta se on kyllä luettu ihan ajallaan:) Kiva kuulla että onnistui, minäkin olen antanut näitä lahjaksi jo useamman kerran, sekä normiversiona että gluteenittomina.
PoistaKeksit olivat hyviä, mutta ohje oli suoraan sanottuna ihan perseestä!
VastaaPoistaHei!
PoistaKiitos palautteestasi. Osaatko tarkentaa mikä ohjeessa ei mielestäsi toiminut? Itse huomasin, käyttäessäni muuta hasselpähkinälevitettä kuin Nutellaa, että taikinan leipoutuvuus oli paljon huonompi. En valitettavasti pysty pelkän yllä olevan palautteesi perusteella vinkkaamaan, mitä voisi tehdä toisin.
Kiitokset ohjeesta, hyviä olivat! Paistoaika minun uunissani oli passeli hiukan lyhyempänä, keksit jäivät mukavan sitkeiksi :)
VastaaPoistaKiva kuulla Päivi! Paistoajat tosiaan vaihtelevat uunin ja keksien paksuuden mukaan. Minustakin keksit ovat parhaimmillaan juuri vähän sitkeinä:)
PoistaVoikohan tähän ohjeeseen ujuttaa mukaan suklaa paloja?
VastaaPoistaAivan varmasti voi! Suklaata ei voi olla koskaan liikaa:)
Poistakuinkahan monta päivää mahtaa olla syöntikelpoisia? ihana ohje oli!
VastaaPoista