perjantai 30. joulukuuta 2011

Sinne meni!

Joka vuosi joulun jälkeen painitaan saman ongelman kanssa. Vaikka ruoat on kuinka yrittänyt mitoittaa pääluvun mukaan, jääkaappi tuntuu pursuilevan kaikenlaisia nyssyköitä. Viimeisiä juustoja, lihoja ja kaloja onkin hyvä piilottaa salaatteihin, keittoihin, laatikoihin, pastakastikkeisiin ja piirakoihin. 


Meidän joulupöytä on hyvin riistapainotteinen, joten varsinaista kinkkuongelmaa ei ole. Ja koska kuulumme leivänpuputtajien mainioon kastiin, viimeiset hirvipaistit hyödynnettiin täytetyissä patongeissa. 
TÄYTETYT PATONGIT
maukasta leipää, esim. sipulipatonkia
tuorejuustoa voiteluun
salaatinlehtiä
paprikaa
ohuita paistisiivuja
juustoa (lapselle laitettiin munajuustoa, aikuisille Mustapekkaa)
suolakurkkua
SHARE:

3 kommenttia

 1. Nam!
  Täytetyt patongit ovat meidän perheessä suurta herkkua, niistä saa niin monenlaisia variaatioita ja jokaiseen makuun sopivia näppäriä pieniä aterioita. ;)

  VastaaPoista
 2. Millainen helmi täältä löytyikään. Tulin googlen ehdotuksesta kurkkaamaan sipulipatongin ohjetta etsiessäni ja se kurkkaaminen vähän venähti. ;) Aivan ihania ja inspiroivia kuvia kera mukavien tekstien. Jään ehdottomasti seuraamaan pidemmäksikin aikaa. :)

  VastaaPoista
 3. Mari: leipä on pop, ehdottomasti!

  Leena: Kovasti tervetuloa ja kiitos paljon kun jätit viestiä! Mukavaa että löysit tänne, juuri tuossa sipulipatonkia leivoinkin:)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig