Naistenpäivän kunniaksi oli kaikenlaista häppeninkiä, myös meillä maalla. Pysyin tutussa ja turvallisessa, ja pyöräytin porkkanapiirakan. Ohjeen olen saanut alunperin kälyltäni.
PORKKANAPIIRAKKA
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
6 dl porkkanaraastetta
200 g sulatettua margariinia
Kuorrutus:
100 g Olympia-sulatejuustoa
60 g voita (ei sulatettua)
3 dl tomusokeria
3 tl vanilijasokeria
TAI
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 dl maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
mantelirouhetta tms.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita porkkanaraaste ja sulatettu rasva. Yhdistä kuivat aineet ja rasvaseos munavaahtoon, sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita taikina lastalla. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 30 min. Paistoaika riippuu uunipeltisi koosta (=taikinan paksuus) sekä tietenkin uunin tehosta.
Sekoita kuorrutteen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi ja levitä lastalla jäähtyneen pohjan päälle. Koristele mantelirouheella.
Kuvan porkkanapiirakka on tehty tuorejuusto-maitorahkakuorruttella, mutta oma henk.koht.suosikkini on sulatejuustokuorrutus. Olympia-sulatejuustoa ei valitettavasti vain saa vähälaktoosisena.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti