HAMPURILAISSÄMPYLÄT
1 pkt tuorehiivaa
5 dl vettä
2 rkl siirappia tai sokeria
1 tl suolaa
5 dl hiivaleipäjauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
voiteluun vettä
päälle sesaminsiemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Alusta taikina jauhoilla, lisää öljy loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä melko löysäksi, niin saat kuohkeat sämpylät. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin tunnin.
Leivo sämpylöiksi, taputtele hieman litteämmäksi ja anna vielä kohota. Voitele vedellä, ripottele päälle sesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 - 15 minuuttia.
Taas NIIN herkullisennäköistä!! Tuotahan voisikin kokeilla vaikka viikonloppuna. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistat. ruskean talon rouva
Suosittelen, sopii erityisen hyvin viikonlopun ylensyöntiin!:)
VastaaPoista