torstai 12. heinäkuuta 2012

Mansikoita iltapalaksi

Meillä on syöty mansikoita siihen tahtiin, että pelkät mansikat eivät enää aiheuta riemunkiljahduksia. Nyt on siis otettu lisäkkeet käyttöön. Iltapalalla herkuteltiin kardemummalla maustettuja lettuja mansikoiden ja kermavaahdon kera.
KARDEMUMMALLA MAUSTETUT LETUT
5 dl maitoa
2 - 2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl jauhettua kardemummaa
2 rkl öljyä


1. Vatkaa ensin puolet maidosta ja muut ainekset sekaisin kulhossa.
2. Lisää loppu maito ja anna taikinan turvota hetki.
3. Paista ohukaiset pannulla kullanruskeiksi.


* Olen käyttänyt lettutaikinassa usein myös kookosmaitoa, sopii mainiosti mansikoiden kaveriksi.

SHARE:

22 kommenttia

  1. Oi miten herkullisen näköisiä, nam!

    VastaaPoista
  2. Oijoi, minun pitäisi alkaa tehdä lettuja sun ohjeellasi, sillä kun tein keväällä Stadin Klassikot, löysin Sikalan eli Sea Horsen lettutaikinan ohjeen ja nyt olen mennyttä: En ole ikinä, ikinä käyttänyt lettutaikinassa sokeria, mutta Sikalan ohjeessa sitä oli paljon, sekä tavallista että vaniljasokeria.

    Kardemumma ja kaneli ovat molemmat terveellistä. Toinen alensi verenpainetta ja toinen muistaakseni torjui diabetesta tms.

    Kiitos vinkistä, sillä tajusin juuri, että mun ei tarvitse tehdä mitään kakkua, kun tulee vieraita, vaan laitan pääruoan jälkeen lettuja, mansikoita ja kermavaahtoa! Se on sitten niin suvea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tähänkin ohjeeseen voi surutta lisätä sokeria, ovat mietoja maultaan. Meillä lisäkkeet on yleensä sen verran makeita, että olen vähentänyt taikinan sokerimäärää (varsinkin, jos näitä tarjoaa lapselle iltapalaksi. Muuten alkaa aikamoinen sokerihumalaralli...).

      Muistan, miten äiti teki sokerisia lettuja ja vielä lettupinon kerrosten väliinkin ripoteltiin sokeria. Ne oli niiiiin hyviä ihan sellaisenaankin!

      Suvisia jälkiruokahetkiä!

      Poista
  3. Nam, miten herkullisen näköisiä. Miten sitä on vaan aina niin laiska paistamaan noita pikkulettuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni taas tämä pikkulettujen paistaminen sujuu huomattavasti paremmin. Kun ostin uuden pikkulettupannun, en ole isoja enää tehnytkään.

      Poista
  4. Vau.. Mikä iltapala.

    Meillä mies hoitaa aina letunpaiston. Ja letuissa on aina ollut mausteena kardemummaa. Yksi parhaista mausteista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskoja nämä työnjaot:) Kotona letunpaistosta huolehdin minä, mutta mökillä muurikkapannulla se on jostakin syystä puolison hommaa.

      Minäkin olen jonkin sortin kardemumma-addikti, tytär kerran kysyikin, että "käytätkö sitä siksi niin paljon, kun se on sun plokin nimi?":)

      Poista
    2. Hih, hauska kysymys! Kieltämättä kardemumman esiintymistiheyden on lukijana huomannut, mutta tämä lettumauste vaikuttaa oikein namilta ja kokeilemisen arvoiselta!

      Poista
    3. Mutta kun se kardemumma on vaan niiiin hyvää! Kahvissa, leivonnaisissa, intialaisessa ruoassa... Tuoksu ja maku johdattaa aina lapsuuteen ja äidin paistamien pullien ääreen:)

      Poista
  5. Tulipa lettuhimo, kun katsoin teidä ihanaa iltapalaa. Eipä taida tähän aikaan olla letunpaistoaika, ehkä viikoloppuna. :)

    VastaaPoista
  6. Meillä syödään lettuja aika usein just viikonloppuaamuisin, kun kenelläkään ei ole kiire ja aamupalaa voi venyttää vaikka miten pitkäksi. Ihan huippua!

    VastaaPoista
  7. Kiva vinkki tuo kookosmaito, sitä tarvii ehkä kokeilla! Meillä harvoin lettuja paistellaan, kun kaipaisin kunnollista pannua sitä varten. Korkeareunaisella paistokasarilla niitä on vähän hankala kääntää... Jospa tästä innostuihin ja kävisin ostamassa ihan oikean lettupannun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis itsehän suorastaan hurahdin letunpaistoon uuden pannun myötä. Letut kääntyvät melkein ajatuksen voimalla eivätkä tartu ikinä kiinni. Meillä tehdäänkin nykyään aika usein pinaattilettuja, porkkanalettuja, mitä-kaapista-löytyy-kasvislettuja, herkkulettuja... Nyt vaan pannuostoksille! Ja muista hyvä lasta myös!:)

      Poista
  8. Hyvä vinkki. Mä käytän kardemummaa usein melkein kaikkeen. Meillä on superallerginen perhe ja kardemumma ja vanilja ovat ainoat kaikille sopivat makeat mausteet. Lettuihin en olekaan vielä tunkenut =D

    VastaaPoista
  9. Isäntä meillä se lettumestari, ite olen aikas laiska paistohommissa. Kaardemummaa kyllä nyt kokkeillaan :)

    VastaaPoista
  10. mmm:) I like your blog! Your photo's are so lovely!

    Greetings,
    Meike

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig